Samen met zijn vrouw Karin kweekt boer Hans al 30 jaar lang heerlijke, sappige Belgische tomaten. Je vindt hun tomaten in hun innovatieve boerderij Den ber délice in Oud-Turnhout. In hun serre Benteltom produceren ze verschillende nieuwe tomatenrassen. Hier worden ideale omstandigheden gecreëerd om ze te laten uitgroeien tot gezonde vruchten vol smaak. Er wordt met een zorgvuldig oog naar de kwaliteit van de tomaten gekeken. Ze lopen hier regelmatig rond met een vergrootglas in de handen. Voor Delhaize kweken ze een exclusief breed assortiment van heerlijke, zoete snoeptomaatjes tot authentieke tomatensoorten. Hiernaast investeren ze veel in duurzame en ecologische oplosingen. Geen liter water wordt verspild en ze maken gebruik van natuurlijke bestuiving.
Telers & boeren
- Asperges uit volle grond van de familie Tijskens-Bries
- De toffe peren van het Belgische Wolfcarius
- Fourchettebier van brouwmeester Jef Versele
- Lokale aubergines van de familie Van Nuffelen
- Rundvlees van Daniel
- Lekker, verse vis van de redercentrale
- Heerlijke gebakjes van de familie Gaelens
- Bio-melk van Thibault
- Verse salade van boeren Mirjam en Johan
- Antwerpse tomaten van boeren Hans & Karin
- Oostvlaams rundvlees van boer Raf
- De verse aardappelen van Hans en Ben
- Biomelk van Luc uit de Voerstreek
- Biomelk van Jakob en Antoon
- Op de thee bij Johan Jansen en Dionne
- Lokale Bieren
- Vlaams-Brabants witloof van boer Dirk
Heerlijke Antwerpse tomaten bij boeren Hans en Karin
Meer recepten met lokale tomaten
Ervaar het boerderijleven van boer Hans in Antwerpen
In 2014 startten Karin en Hans samen met twee andere ondernemers Den Berk Délice op, een groot overkoepelend bedrijf dat over het telen van de tomaten gaat, zeg maar. Hans en Karin vertoeven voornamelijk in de serre genaamd Benteltom, waar ze klassieke tomaten én nieuwe tomaten in volle glorie laten groeien.
Een goeie tomaat? Dat is er eentje waarvan het sap langs je wangen loopt bij de eerste beet. Iets waarnaar ze bij Den Berk Délice dagelijks streven. Elke groeifase van iedere tomatensoort - ze hebben er hier wel zes ! - wordt in het oog gehouden. Iedere tomatenplant zit anders in elkaar, daardoor leren ze ook elke dag nog bij. Elk ras heeft een handleiding. In de serre worden dankzij vakmanschap en productkennis de ideale groeiomstandigheden gecreëerd. Dat doen ze ook met de planeet in het achterhoofd. In het bedrijf wordt gefocust op het integreren van een biologische bestrijding. Wat? Dat betekent dat ze schadelijke insecten gaan bestrijden met nuttige insecten. Daarnaast werken ze ook met een zuinig watergeefsysteem waarbij geen liter verspild wordt. En regenwater? Dat wordt gerecupereerd.
Speciaal voor Delhaize telen ze een exclusief breed assortiment: van de opvallende zwarte Yoom tot de kleine, maar fijne, snoeptomaatjes. “Dankzij mijn samenwerking met Delhaize is mijn visie op de tomatenteelt verscherpt. Onze keuze om voor smaak te gaan, wordt door hen bevestigd en geapprecieerd”, klinkt het bij Hans. Benieuwd en je schoenen al aangetrokken om naar de winkel te gaan? Dan geven we graag nog een laatste tip: leg je tomaten nooit in de koelkast, de beste smaak blijft wanneer ze niet gekoeld worden.