Wie enkele kilometers van Vielsalm wegrijdt, komt al snel de magnifieke weilanden van melkboer Thibault Gérardy tegen. Daar grazen zijn koeien rustig, diep in de Luxemburgse Ardennen. Op de boerderij worden de koeien dus voornamelijk gevoed met gras. Van mei tot oktober kunnen ze naar hartelust in de buitenlucht grazen (al mogen ze bij Thibault eind maart al buiten!). “Dat zorgt voor een biomelk van superieure kwaliteit én ik kan op die manier mijn ecologische voetafdruk verkleinen.” Beter voor de natuur én voor ons. En die heerlijke biomelk gebruiken wij dan ook weer in andere lekkere producten! Een lekker stukje kaas of een rijstpapje, iemand?
Telers & boeren
- Asperges uit volle grond van de familie Tijskens-Bries
- De toffe peren van het Belgische Wolfcarius
- Fourchettebier van brouwmeester Jef Versele
- Lokale aubergines van de familie Van Nuffelen
- Rundvlees van Daniel
- Lekker, verse vis van de redercentrale
- Heerlijke gebakjes van de familie Gaelens
- Bio-melk van Thibault
- Verse salade van boeren Mirjam en Johan
- Antwerpse tomaten van boeren Hans & Karin
- Oostvlaams rundvlees van boer Raf
- De verse aardappelen van Hans en Ben
- Biomelk van Luc uit de Voerstreek
- Biomelk van Jakob en Antoon
- Op de thee bij Johan Jansen en Dionne
- Lokale Bieren
- Vlaams-Brabants witloof van boer Dirk
Verse Luxemburgse biomelk van boer Thibault uit Vielsalm
Koken? Lekker vers van bij ons!
Ons lokaal recept met melk
Melk is goed voor elk! En zeker wanneer je die heerlijke biomelk gebruikt in de hartige pannekoek met lekkere verse groentjes. Omdraaien in de pan en smullen maar!
Meer recepten met lokale biomelk
Belgische producten om van te smullen:
Ervaar het boerderijleven van boer Daniel in Henegouwen
Tussen het heuvellandschap van Vielsalm vullen de koeien van boer Thibault rustig hun maag. Thibault komt in tegenstelling tot de meeste andere boeren niet rechtstreeks uit een landbouwgezin. Hij studeerde bio-ingenieur en nam de boerderij van zijn grootmoeder over. Daar verzorgt hij nu dagelijks zijn koeien en dat doet hij helemaal alleen.
De dieren van Thibault produceren bio-melk. Biologisch produceren betekent in de praktijk met meer grasland en kwaliteitsvoedsel werken. Op de boerderij worden de koeien dus voornamelijk gevoed met gras. Van mei tot oktober kunnen ze naar hartelust in de buitenlucht grazen (al mogen ze bij Thibault eind maart al buiten!). “Dat zorgt voor een bio-melk van superieure kwaliteit én ik kan op die manier mijn ecologische voetafdruk verkleinen.”
Daarnaast is bio-melk ook gezonder voor ons, want er zit meer Omega 3 in. De jonge boer sloot zich aan bij Biomilk.be. Een coöperatieve die uitsluitend lokaal, Belgisch werkt. De samenwerking tussen Biomilk.be en Delhaize garandeert hem een vast inkomen terwijl Delhaize zich dan weer verzekerd ziet van heerlijke verse bio-melk. Win-win! De producten herken je aan het Biomilk.be logo op de verpakking.
Wandelen in België: ontdek al wandelend de omgeving rond onze lokale producenten
Luxemburg – Vielsalm
Mag het wat sportiever zijn? Dan zal je je in Vielsalm als een vis in het water voelen. Het heuvellandschap is de perfecte uitdaging voor de ervaren wandelaar. De beklimming van het Luxemburgse landschap is voluptueus en uitdagend. Onderweg kan je genieten van het prachtige landschap in de Ardennen. Dat is ook het geval voor Thibault en zijn koeien. Thibault produceert bio-melk, dat betekent in de praktijk met meer grasland werken. Op de boerderij worden de koeien dus voornamelijk gevoed met gras. Van april tot oktober kunnen ze hier naar hartelust grazen.
13.5 km – moeilijk – 3u15