Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenMosselen met tomaten en sambal
Delhaize logo
  • Mosselen met tomaten en sambal
    A

Mosselen met tomaten en sambal

Mosselen met tomaten en sambalA
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
2 porties
  • 2,5 dl droge witte wijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el koriander, gehakt
  • 2 kg mosselen
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1 el sambal oelek
  • 4 sjalotten
  • 1/2 kg tomaat
  • zout
  • 2,5 dl droge witte wijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el koriander, gehakt
  • 2 kg mosselen
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1 el sambal oelek
  • 4 sjalotten
  • 1/2 kg tomaat
  • zout

Begin met koken

: 20 minuten
1
Maak de mosselen schoon en spoel ze grondig. Ontpit en snij de tomaten in blokjes.
2
Doe de olie in een grote stoofpan en fruit hierin de gehakte sjalotten en de geperste looktenen op zacht vuur. Voeg na 5 min. de sambal toe, de mosselen, de tomaten en de witte wijn. Zet een deksel op de pan en verwarm 5 min. op hevig vuur, schud de mosselen regelmatig op tot ze allemaal open zijn.
3
Dien meteen op, bestrooid met gehakte koriander. Serveer met knapperig brood.
1
Maak de mosselen schoon en spoel ze grondig. Ontpit en snij de tomaten in blokjes.
2
Doe de olie in een grote stoofpan en fruit hierin de gehakte sjalotten en de geperste looktenen op zacht vuur. Voeg na 5 min. de sambal toe, de mosselen, de tomaten en de witte wijn. Zet een deksel op de pan en verwarm 5 min. op hevig vuur, schud de mosselen regelmatig op tot ze allemaal open zijn.
3
Dien meteen op, bestrooid met gehakte koriander. Serveer met knapperig brood.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 266; energie (kCal): 64; vetten (g): 2,6; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 3,1; suikers (g): 1,7; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 4,2; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 415,23
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 266; energie (kCal): 64; vetten (g): 2,6; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 3,1; suikers (g): 1,7; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 4,2; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 415,23
Gluten vrij
Moederdag,Vaderdag
Diner
Zomer,Winter
Hoofdgerecht