Een heerlijk kopje thee drinken, er is haast niets zo hartverwarmend. Tenzij... wanneer dat kopje thee uit België komt! Jazeker. Thee die normaal bij ons verkocht wordt, heeft al een lange weg afgelegd en dat is nu eenmaal niet goed voor de planeet. "Daarom ben ik beginnen nadenken over een meer respectvolle manier om thee te kunnen produceren. Dat ging niet zonder slag of stoot. Ik heb 8 jaar nodig gehad om een plant te kweken die in ons klimaat gedijt", onderstreept Johan. Maar met resultaat want de thee van Johan wordt op natuurlijke wijze geteeld, wat betekent dat er wel 99% minder water, energie én 96% minder co2 dan normaal nodig is. Ze maken thee met hetzelfde respect en oeroude vakmanschap als in China en die unieke smaak, dat proef je!
Telers & boeren
- Asperges uit volle grond van de familie Tijskens-Bries
- De toffe peren van het Belgische Wolfcarius
- Fourchettebier van brouwmeester Jef Versele
- Lokale aubergines van de familie Van Nuffelen
- Rundvlees van Daniel
- Lekker, verse vis van de redercentrale
- Heerlijke gebakjes van de familie Gaelens
- Bio-melk van Thibault
- Verse salade van boeren Mirjam en Johan
- Antwerpse tomaten van boeren Hans & Karin
- Oostvlaams rundvlees van boer Raf
- De verse aardappelen van Hans en Ben
- Biomelk van Luc uit de Voerstreek
- Biomelk van Jakob en Antoon
- Op de thee bij Johan Jansen en Dionne
- Lokale Bieren
- Vlaams-Brabants witloof van boer Dirk