Wat hebben Averbode, Brussels Beer Project, Liefmans, St Hubertus, Hapkins, Fourchette en Oud Beersel allemaal met elkaar gemeen? Het zijn heerlijke streekbieren van bij ons die àltijd smaken. Of je nu houdt van een krachtig, blond of bruin bier: er is werkelijk voor iedereen een smaak naar keuze! Maar die keuzestress om uit alle toppers te kiezen...
Telers & boeren
- Asperges uit volle grond van de familie Tijskens-Bries
- De toffe peren van het Belgische Wolfcarius
- Fourchettebier van brouwmeester Jef Versele
- Lokale aubergines van de familie Van Nuffelen
- Rundvlees van Daniel
- Lekker, verse vis van de redercentrale
- Heerlijke gebakjes van de familie Gaelens
- Bio-melk van Thibault
- Verse salade van boeren Mirjam en Johan
- Antwerpse tomaten van boeren Hans & Karin
- Oostvlaams rundvlees van boer Raf
- De verse aardappelen van Hans en Ben
- Biomelk van Luc uit de Voerstreek
- Biomelk van Jakob en Antoon
- Op de thee bij Johan Jansen en Dionne
- Lokale Bieren
- Vlaams-Brabants witloof van boer Dirk
Een heerlijk streekbiertje voor de dorst!
Het abdijbier van Averbode een eerbetoon aan een rijk verleden. Het bier wordt jammer niet meer in de abij gebrouwen, maar in een brouwerij waar duurzaamheid centraal staat.
Brussels beer project is een uniek concept. Elke maand wordt er een nieuw bier gebrouwen waarvan alleen de beste blijven bestaan. De populairste bieren worden ook wel hun 'all-stars' genoemd. Daarnaast hebben ze ook nog een selectie van barrel aged bieren.
De Liefmansbrouwerij bestaat al van de 18de eeuw. Dankzij deze rijke geschiedenis is het bier wat het is vandaag. Zoals door Jacobus Liefmans uitgekozen, bevind de brouwerij zich nog steeds aand de Scheldeoever in Oudenaarde.
Hoewel het Sint-Hubertusbier gecreëerd is in de 21ste eeuw, draagt het wel een rijke geschiedenis mee. Met inspiratie uit het mytische verhaal van Sint-Hubertus en de Ardennen met zijn machtige herten.
In het typische brouwproces van Hapkin worden de verschillende hopsoorten in 4 keer toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat Hapkin zijn fruitige toets heeft met subtiele hopbitterheid.
Dit unieke bier is anders dan je andere bieren. Wist je dat je Fourchette best drinkt uit een wijnglas? Je schenkt het ook best in van een hoogte om het overtollig gas te laten ontsnappen.
Deze brouwerij bestaat al van 1882. Het is vooral bekend voor haar traditioneel gebrouwen Lambiek. Lambiek kan soms tot drie jaar rijpen op houten vaten. Door het gisten van zure krieken op de lambiek krijg je de unieke oude kriek.