Ons lokaal aanbod
Telers & boeren
- Asperges uit volle grond van de familie Tijskens-Bries
- De toffe peren van het Belgische Wolfcarius
- Fourchettebier van brouwmeester Jef Versele
- Lokale aubergines van de familie Van Nuffelen
- Rundvlees van Daniel
- Lekker, verse vis van de redercentrale
- Heerlijke gebakjes van de familie Gaelens
- Bio-melk van Thibault
- Verse salade van boeren Mirjam en Johan
- Antwerpse tomaten van boeren Hans & Karin
- Oostvlaams rundvlees van boer Raf
- De verse aardappelen van Hans en Ben
- Biomelk van Luc uit de Voerstreek
- Biomelk van Jakob en Antoon
- Op de thee bij Johan Jansen en Dionne
- Lokale Bieren
- Vlaams-Brabants witloof van boer Dirk
Ontdek Vlaams-Brabant en de granen van boer Walter
In Vlaamse velden, in Leefdaal, tussen Brussel en Leuven, ligt de boerderij van Walter Evereart. Samen met zijn zoon is Walter dagelijks in de weer voor hun passie. En dat resulteert in goed graan als bouwsteen voor onze kraakverse RUSTIK-broden.
Graan voor vers brood
Bij familiebedrijf Everaert in het Leuvense Leefdaal zijn ze dagelijks in de weer voor hun passie. Vader Walter is fulltime akkerbouwer, zoon Yves is loonwerker. Dag in, dag uit, steekt Walter de handen uit de mouwen voor de natuur. Hij bekijkt dan ook hoe ze op zo’n ecologisch mogelijke manier kunnen werken. Vader en zoon telen hier het graan dat daarna bij bakkerij La Lorraine omgetoverd wordt tot heerlijk RUSTIK-brood.
Goed brood begint met goede tarwebloem, die dan weer afhankelijk is van de kwaliteit van het graan. De tarwesoorten voor de RUSTIK-broden worden zorgvuldig gekozen: ze gedijen goed in de Belgische grond en zijn aangepast aan ons weer, klimaat en milieu. Deze kostbare tarwe wordt voornamelijk in de Condroz geteeld (tussen Namen en Luik) maar ook in Vlaams-Brabant, zoals bij Walter, waar de zanderige leemondergrond perfect is voor een constante tarweteelt.
De daken van Walter dragen ook hun steentje voor de teelt bij: naast de zonnepanelen die voor energie zorgen, wordt ook het regenwater op de daken opgevangen om de velden te besproeien. Zo gaat niets verloren en krijgen we het beste graan.
Ontdek de lekkerste recepten met RUSTIK-brood.
Vlaams Brabant – Sint-Veronawandeling
Nood aan een rustgevende wandeling door Vlaamse Velden? Dan is de Sint-Veronawandeling een match made in walking heaven. Op de grens van Bertem en Leefdaal kan je onder andere de Sint-Veronakapel en het impressionante Kasteel de Liedekerke bezichtigen. Wandel door de holle wegen, omgeven door groen en langs de graanvelden van boer Walter, die dag in dag uit zorgt voor de basis van ons overheerlijk RUSTIK-brood.
6,2 km – gemakkelijk - 1h20
Beluister onze ‘lokale’ afspeellijst op Spotify
Nood aan een streepje muziek tijdens de wandeling? Of gewoon voor wanneer je in de keuken aan de slag gaat met de lekkerste lokale producten? We maakten voor jullie een playlist met de beste nummers van Belgische artiesten. Het enige wat jij nog moet doen, is belachelijk hard meezingen!