In een pittoresk dorpje in de provincie Henegouwen, Thieusies, staan ze op de familieboerderij van veehouder Daniel Lejeune elke dag vroeg op. Reden? Hun 350 runderen verzorgen en voederen. De koeien die hier rondlopen, zijn van het Blanc Bleu Belges-ras, dé trots van lokale producenten. Het vlees is vetarm, maar toch mals en vol van smaak. Bovendien voldoet het rundvlees van "Delhaize Selection" aan alle criteria van het "Belbeef"-label. Daarmee garanderen we kwaliteit en zetten we ons in voor de ondersteuning van het imago van het Belgische rundvlees. Die mooie kwaliteit bekomen we door de goede zorgen van Daniel. “Mijn koeien zijn mijn vrienden en vriendinnen. Als het met hen goed gaat, gaat het mij ook goed.
Telers & boeren
- Asperges uit volle grond van de familie Tijskens-Bries
- De toffe peren van het Belgische Wolfcarius
- Fourchettebier van brouwmeester Jef Versele
- Lokale aubergines van de familie Van Nuffelen
- Rundvlees van Daniel
- Lekker, verse vis van de redercentrale
- Heerlijke gebakjes van de familie Gaelens
- Bio-melk van Thibault
- Verse salade van boeren Mirjam en Johan
- Antwerpse tomaten van boeren Hans & Karin
- Oostvlaams rundvlees van boer Raf
- De verse aardappelen van Hans en Ben
- Biomelk van Luc uit de Voerstreek
- Biomelk van Jakob en Antoon
- Op de thee bij Johan Jansen en Dionne
- Lokale Bieren
- Vlaams-Brabants witloof van boer Dirk
Mals Henegouws rundvlees van boer Daniel uit Thieusies
Koken? Lekker vers van bij ons!
Ons lokaal recept met rundvlees
Meer recepten met lokaal rundvlees
Ervaar het boerderijleven van boer Daniel in Henegouwen
In de jaren 1900 was de grootvader van Daniel druk in de weer met een kleine boerderij die daarna uitgebreid werd door zijn vader. Ondertussen heeft Daniel het hier voor het zeggen, op een nog grotere boerderij met nog meer dieren. Die worden allemaal goed verzorgd door Daniel en zijn 88-jarige vader die zo nu en dan de handen nog eens uit de mouwen wil steken.
De koeien die hier rondlopen, zijn van het Blanc Bleu Belges-ras, dé trots van lokale producenten. Het vlees is vetarm, maar toch mals en vol van smaak. Bovendien voldoet het rundvlees van "Delhaize Selection" aan alle criteria van het "Belbeef"-label. Daarmee garanderen we kwaliteit en zetten we ons in voor de ondersteuning van het imago van het Belgische rundvlees. Die mooie kwaliteit bekomen we door de goede zorgen van Daniel. “Mijn koeien zijn mijn vrienden en vriendinnen. Als het met hen goed gaat, gaat het mij ook goed.”
Het harde werk van Daniel wordt door Delhaize beloond met een extra vergoeding op de marktprijs. Daardoor verloopt de samenwerking ook op een super transparante manier: wij weten dat de dieren goed verzorgd worden en gevoed met gezonde voeding. En dat proef je ook. Hoe Daniel zijn vlees het liefst serveert? ‘Op de klassieke manier, met een goede saus bearnaise of archiduc en het vlees niet te hard gebakken.’ Om je vingers bij af te likken!
Wandelen in België: ontdek al wandelend de omgeving rond onze lokale producenten
Henegouwen - Zenne tot Rebecq
Zin in een uitdagende daguitstap? Dan is deze wandeling zeker iets voor jou. Maak een heerlijke picknick en trek erop uit! De wandeling start aan de bron van de Zenne en leidt je 20 kilometer lang langs pittoreske kerkjes tot in het centrum van de 19de-eeuwse stad Rebecq. Vroeger was Rebecq een grote molenstad. Maar daar blijven er nu nog twee van over: de Grand Moulin en de Petit Moulin. Niet ver van de molenstad ligt ook de boerderij van boer Daniel waar hij dagelijks met zijn vader voor zijn 350 koeien zorgt.
20 km – gemakkelijk – 4u