Productterugroeping:« Gegaarde peren van het merk Delhaize»Lees meer >

Barbecue: voor elk wat wilsBarbecue met vlees
Barbecue met vlees

Barbecue met vlees

Goed nieuws: we hebben voor elke vleeseter wat wils. Ga voor vers vlees of bereid vlees zoals hamburgers, worsten, saté’s, speklappen, enzovoort. Bij vers vlees heb je de keuze uit gevogelte, kalf, rund, varken en lam. De beenhouwers van Delhaize raden aan om voor stevige stukken vlees met bot of vet te kiezen, want beide geven je vlees extra smaak en “juice”. Kies bijvoorbeeld voor côte de boeuf, entrecôte, picanha, tomahawk of varkensribben. Koop gemarineerd … of marineer zelf met behulp van één van onze vele recepten voor marinades.

Welk vlees op de BBQ?

  • Gevogelte

    Niet alleen kip, maar ook kalkoen en eend doen het goed op de grill. Het lichte vlees is snel klaar en je hebt veel keuze uit diverse versnijdingen. Van stoere kippenbouten tot exotische eendenfilets.

  • Kalf

    Kalfsvlees is ongelooflijk mals. Zeker als je voor deze stukken kiest zoals kalfskotelet en kalfsonglet. Schroei kalfsvlees meteen dicht en laat zacht verder garen, zodat het geen sappen verliest.

  • Rund

    Een steak op de BBQ kan iedereen bekoren, maar de deze cuts zijn ook populair: het ribstuk met de ribeye en de ossenhaas, de dikke lende en de entrecôte. Onthoud: rund gaart heel snel, dus hou je vlees in de gaten!

  • Varken

    Of het nu gebraad, spareribs, spek, spiering, filet of ribkoteletten zijn: met varkensvlees zit je bijna altijd goed. Goed om te weten: de lekkerste resultaten krijg je als je het vlees zachtjes laat garen. 

  • Lam

    Lamsvlees op de barbecue? Ga dan voor lamskotelet, lamsworstjes of lamsbout (voor brochettes of in dikke sneden). Lamsvlees schroei je dicht en leg je op een hete rooster. Het vlees moet mooi rosé blijven.

5 tips voor je BBQ met vlees

  • Haal uit de koelkast

    Laat vlees altijd 30 tot 60 minuten op temperatuur komen uit de koelkast. Je voorkomt zo dat je vlees te lang bakt om de binnenkant op temperatuur te krijgen, waardoor de buitenkant te droog en de binnenkant te doorbakken wordt.

  • Rauw vs gebakken

    Leg rauw vlees nooit op dezelfde schotel als gebakken vlees. Gebruik ook steeds een ander mes voor rauwe en bereide producten. But first things first: was altijd je handen voor je begint te barbecueën OF nadat je rauw vlees aanraakt. 

  • Zout: ervoor of erna?

    Zout onttrekt sappen aan het vlees. Doe dus pas zout op het vlees net vóór je het op de barbecue gooit. Tip: hetzelfde geldt voor peper en andere specerijen / kruiden. Sommige kruiden voeg je best na het bakken toe, omdat ze anders verbranden.

  • Olie is je beste vriend

    Wrijf je vlees in met je favoriete hittebestendige plantaardige olie, zoals olijfolie of zonnebloemolie. Je vermijdt zo dat ze aan je rooster kleven en/of verbranden. Breng verder op smaak met je favoriete BBQ-kruiden, marinade of rub.  

  • Marineren? Leren!

    Een marinade moet zuren bevatten, zodat de smaken ook binnenin het vlees terechtkomen. Het zorgt ook voor malser vlees. Voorbeelden van zuren zijn: azijn, fruitsap en yoghurt. Tip: marineer vlees in de koelkast en neem je tijd.