1
Wrijf het runderribstuk in met de druivenpittenolie en kruid rijkelijk met fleur de sel.
2
Verwarm de barbecue op zeer hoog vuur, idealiter tot een temperatuur van 280-300°C. Plaats het vlees op de rooster eens de kolen gloeiend heet zijn en bak drie minuten aan elke kant.
3
Haal het runderribstuk eraf, smeer in met boter en laat 10 minuten rusten. Verlaag de temperatuur van de barbecue (idealiter 150-200°C) of plaats de rooster wat verder van de kolen. Leg het vlees terug op de rooster, bak 7 minuten aan elke kant en serveer vervolgens op een bord.
4
Sauteer de champignons in een gloeiend hete pan en voeg daarna de fijn gesnipperde sjalotten toe. Blus met de azijn en laat inkoken.
5
Bestrooi het vlees met champignons bij het opdienen.
1
Wrijf het runderribstuk in met de druivenpittenolie en kruid rijkelijk met fleur de sel.
2
Verwarm de barbecue op zeer hoog vuur, idealiter tot een temperatuur van 280-300°C. Plaats het vlees op de rooster eens de kolen gloeiend heet zijn en bak drie minuten aan elke kant.
3
Haal het runderribstuk eraf, smeer in met boter en laat 10 minuten rusten. Verlaag de temperatuur van de barbecue (idealiter 150-200°C) of plaats de rooster wat verder van de kolen. Leg het vlees terug op de rooster, bak 7 minuten aan elke kant en serveer vervolgens op een bord.
4
Sauteer de champignons in een gloeiend hete pan en voeg daarna de fijn gesnipperde sjalotten toe. Blus met de azijn en laat inkoken.
5
Bestrooi het vlees met champignons bij het opdienen.