⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenIerse Runderribstuk op de BBQ
Delhaize logo
  • Ierse Runderribstuk op de BBQ
  • Ierse Runderribstuk op de BBQ
  • Ierse Runderribstuk op de BBQ

Ierse Runderribstuk op de BBQ

Ierse Runderribstuk op de BBQ
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
5 porties
  • 1,2 kg Iers runderribstuk
  • 500 g Verse champignons
  • 100 g Ierse boter
  • 20 cl xeresazijn
  • 20 g Verse bieslook
  • 2 sjalotjes
  • 20 cl druivenpitolie
  • 20 g Fleur de sel
  • 1,2 kg Iers runderribstuk
  • 500 g Verse champignons
  • 100 g Ierse boter
  • 20 cl xeresazijn
  • 20 g Verse bieslook
  • 2 sjalotjes
  • 20 cl druivenpitolie
  • 20 g Fleur de sel

Begin met koken

1
Wrijf het runderribstuk in met de druivenpittenolie en kruid rijkelijk met fleur de sel.
2
Verwarm de barbecue op zeer hoog vuur, idealiter tot een temperatuur van 280-300°C. Plaats het vlees op de rooster eens de kolen gloeiend heet zijn en bak drie minuten aan elke kant.
3
Haal het runderribstuk eraf, smeer in met boter en laat 10 minuten rusten. Verlaag de temperatuur van de barbecue (idealiter 150-200°C) of plaats de rooster wat verder van de kolen. Leg het vlees terug op de rooster, bak 7 minuten aan elke kant en serveer vervolgens op een bord.
4
Sauteer de champignons in een gloeiend hete pan en voeg daarna de fijn gesnipperde sjalotten toe. Blus met de azijn en laat inkoken.
5
Bestrooi het vlees met champignons bij het opdienen.
1
Wrijf het runderribstuk in met de druivenpittenolie en kruid rijkelijk met fleur de sel.
2
Verwarm de barbecue op zeer hoog vuur, idealiter tot een temperatuur van 280-300°C. Plaats het vlees op de rooster eens de kolen gloeiend heet zijn en bak drie minuten aan elke kant.
3
Haal het runderribstuk eraf, smeer in met boter en laat 10 minuten rusten. Verlaag de temperatuur van de barbecue (idealiter 150-200°C) of plaats de rooster wat verder van de kolen. Leg het vlees terug op de rooster, bak 7 minuten aan elke kant en serveer vervolgens op een bord.
4
Sauteer de champignons in een gloeiend hete pan en voeg daarna de fijn gesnipperde sjalotten toe. Blus met de azijn en laat inkoken.
5
Bestrooi het vlees met champignons bij het opdienen.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Iers
Gluten vrij
Barbecue,Vaderdag
Lente,Zomer
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 5 personen

Toon:

Entrecote
1.2 kg

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Druivenpitolie
20 cl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Witte champignons | Belgisch
Delhaize Witte champignons | Belgisch
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
89
Boter | Zacht
Paysan Breton Boter | Zacht
125 gr
2
39
Azijn | Xérès
Taste of Inspirations Azijn | Xérès
25 cl
1
89
Bieslook | Verpakt
Delhaize Bieslook | Verpakt
20 gr
1
49
Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Fleur de sel | Guerande
Delhaize Fleur de sel | Guerande
125 gr
3
55
Totaal:
€12,20