Productterugroeping:« Petit Sablé de Wissant van het merk Frères Bernard »Lees meer >

Recept zoekresultatenLamskroon in persillade met citroen en knoflook
Delhaize logo
  • Lamskroon in persillade met citroen en knoflook
    B

Lamskroon in persillade met citroen en knoflook

door Jeroen De Pauw
Lamskroon in persillade met citroen en knoflookB
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 kg lamskroon
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 biocitroenen
  • 1/2 bussel bladpeterselie
  • 2 takjes salie
  • 60 g brood
  • 1 dl olijfolie
  • 3 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 kg lamskroon
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 biocitroenen
  • 1/2 bussel bladpeterselie
  • 2 takjes salie
  • 60 g brood
  • 1 dl olijfolie
  • 3 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 15 min. + 20 min. kooktijd
1
Haal het vlees 30 min. op voorhand uit de koelkast.
2
Rasp de zeste van de citroenen fijn en pers ze. Voeg de geperste teentjes knoflook toe, 1 dl olijfolie, de salieblaadjes, peper en zout. Mix fijn, voeg het brood in blokjes toe en mix opnieuw tot een soort deeg. Roer er de fijngehakte peterselie onder.
3
Smeer de lamskroontjes in met olijfolie, kruid ze met peper, met zout en gril ze 3 min. per kant op de barbecue. Schuif de gloeiende houtskolen naar 1 kant en leg het vlees boven het lege deel van de barbecue, zodat het met indirecte warmte bakt. Bedek de lamskroontjes royaal met persillade, sluit het deksel van de barbecue en laat nog ± 15 min. bakken, naargelang de warmte van de houtskolen.
4
Bedek het vlees met aluminiumfolie, laat het 3 min. rusten, snijd het en serveer het met bijgerechten naar keuze.
1
Haal het vlees 30 min. op voorhand uit de koelkast.
2
Rasp de zeste van de citroenen fijn en pers ze. Voeg de geperste teentjes knoflook toe, 1 dl olijfolie, de salieblaadjes, peper en zout. Mix fijn, voeg het brood in blokjes toe en mix opnieuw tot een soort deeg. Roer er de fijngehakte peterselie onder.
3
Smeer de lamskroontjes in met olijfolie, kruid ze met peper, met zout en gril ze 3 min. per kant op de barbecue. Schuif de gloeiende houtskolen naar 1 kant en leg het vlees boven het lege deel van de barbecue, zodat het met indirecte warmte bakt. Bedek de lamskroontjes royaal met persillade, sluit het deksel van de barbecue en laat nog ± 15 min. bakken, naargelang de warmte van de houtskolen.
4
Bedek het vlees met aluminiumfolie, laat het 3 min. rusten, snijd het en serveer het met bijgerechten naar keuze.
Nutritionele informatie
B
Per 100g: Energie: 226 kcal - Vetten: 16,9 g - Koolhydraten: 3,1 g - Vezels: 0,7 g - Eiwitten: 14,9 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 226 kcal - Vetten: 16,9 g - Koolhydraten: 3,1 g - Vezels: 0,7 g - Eiwitten: 14,9 g
Belgisch
Lactose vrij
Barbecue
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Lamsbout | Met been | Celtic
Delhaize Lamsbout | Met been | Celtic
+/- 1,4 kg
+/-€
28
69
Citroenen 4 stuks | Bio
Delhaize Citroenen 4 stuks | Bio
500 gr
Bio
    2
    29
    Bladpeterselie | Verpakt
    Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
    100 gr
    1
    49
    Salie | Verpakt
    Delhaize Salie | Verpakt
    20 gr
    1
    79

    Reeds in je keuken

    Lookbol | Netje
    Delhaize Lookbol | Netje
    2 × 75 gr
    1
    79
    Broodjes | Wit | Bio | Zonder gluten
    Delhaize Broodjes | Wit | Bio | Zonder gluten
    180 gr
    Bio
      3
      49
      Olijfolie | Culinaire
      Delhaize Olijfolie | Culinaire
      50 cl
      5
      25
      Kruiden | Peper | 5 Bessen
      Delhaize Kruiden | Peper | 5 Bessen
      40 gr
      1
      99
      Zout | Tafel | Naturel
      Jozo Zout | Tafel | Naturel
      1 kg
      1
      09
      Totaal:
      +/-€34,26