Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenOrientaals gegrilde kippenbouten
Delhaize logo
  • Orientaals gegrilde kippenbouten
    B

Orientaals gegrilde kippenbouten

door Jeroen De Pauw
Orientaals gegrilde kippenboutenB
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1,2 kg kippenboutjes
  • 1 biocitroen
  • 1 bussel koriander
  • 4 takjes tijm
  • 30 g amandelschilfers
  • 130 g gedroogde zwarte olijven met pit
  • 2 naanbroden met knoflook en koriander Patak’s
  • 250 g kefir
  • 50 g gekonfijte sinaasappelreepjes
  • 2 el olijfolie
  • 2 el baharat (kruidenmix ‘Al’Fez’)
  • 1 biosinaasappel (voor de saus)
  • 30 g honing (voor de saus)
  • 80 g tahini (voor de saus)
  • 1 kl harissa (voor de saus)
  • 1 kl za’atar (voor de saus)
  • peper (voor de saus)
  • zout (voor de saus)
  • 1,2 kg kippenboutjes
  • 1 biocitroen
  • 1 bussel koriander
  • 4 takjes tijm
  • 30 g amandelschilfers
  • 130 g gedroogde zwarte olijven met pit
  • 2 naanbroden met knoflook en koriander Patak’s
  • 250 g kefir
  • 50 g gekonfijte sinaasappelreepjes
  • 2 el olijfolie
  • 2 el baharat (kruidenmix ‘Al’Fez’)
  • 1 biosinaasappel (voor de saus)
  • 30 g honing (voor de saus)
  • 80 g tahini (voor de saus)
  • 1 kl harissa (voor de saus)

Begin met koken

: 20 min. + 1 u kooktijd
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Rasp de zeste van de sinaasappel in een slakom en houd apart.
2
Doe de kippenonderbouten in een grote schaal. Besprenkel ze met de olijfolie en het geperste sinaasappelsap. Bestrooi ze met de baharat en bestrijk ze goed langs alle kanten. Kruid met peper en zout. Bestrooi met de fijngehakte koriandersteeltjes, de tijm en de geraspte citroenzeste. Voeg de olijven toe, de gekonfijte sinaasappelreepjes en de citroen in schijfjes. Laat 1 u in de oven braden en besprenkel de kip af en toe met het braadvocht.
3
Bak de amandelschilfers op een matig vuurtje goudbruin, in een braadpan zonder toevoeging van vetstof.
4
Maak de saus: giet de kefir in de slakom met de sinaasappelzeste. Voeg de tahini toe, de honing, de harissa (naar eigen smaak), de za’atar, peper en zout.
5
Laat de kippenonderbouten uitlekken en gril ze kort op de barbecue om er een typisch grillsmaakje aan te geven. Gril ook de naanbroden. Leg de kip terug in de schaal, met de garnituren. Bestrooi met koriander en amandelschilfers en serveer met de saus.
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Rasp de zeste van de sinaasappel in een slakom en houd apart.
2
Doe de kippenonderbouten in een grote schaal. Besprenkel ze met de olijfolie en het geperste sinaasappelsap. Bestrooi ze met de baharat en bestrijk ze goed langs alle kanten. Kruid met peper en zout. Bestrooi met de fijngehakte koriandersteeltjes, de tijm en de geraspte citroenzeste. Voeg de olijven toe, de gekonfijte sinaasappelreepjes en de citroen in schijfjes. Laat 1 u in de oven braden en besprenkel de kip af en toe met het braadvocht.
3
Bak de amandelschilfers op een matig vuurtje goudbruin, in een braadpan zonder toevoeging van vetstof.
4
Maak de saus: giet de kefir in de slakom met de sinaasappelzeste. Voeg de tahini toe, de honing, de harissa (naar eigen smaak), de za’atar, peper en zout.
5
Laat de kippenonderbouten uitlekken en gril ze kort op de barbecue om er een typisch grillsmaakje aan te geven. Gril ook de naanbroden. Leg de kip terug in de schaal, met de garnituren. Bestrooi met koriander en amandelschilfers en serveer met de saus.
Nutritionele informatie
B
Per 100 g: Energie: 194 kcal - Vetten: 11,5 g - Koolhydraten: 8,7 g - Vezels: 1,8 g - Eiwitten: 13,1 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 194 kcal - Vetten: 11,5 g - Koolhydraten: 8,7 g - Vezels: 1,8 g - Eiwitten: 13,1 g
Barbecue
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Onderbouten | Kip
Delhaize Onderbouten | Kip
2 × 1 kg
5
99
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Kruiden | Koriander | Blaadjes
Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
10 gr
-10% voor 3
2
95
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
-10% voor 3
2
75
Amandelen | Schilfers
Vahiné Amandelen | Schilfers
125 gr
6
75
Naan | Look-Koriander | Mini
Patak's Naan | Look-Koriander | Mini
188 gr
2
19
Yoghurt | Kefir | Eco | Bio
Pur Natur Yoghurt | Kefir | Eco | Bio
400 gr
Bio
    2
    39
    Gekonfijte Sinaasrepels
    Delhaize Gekonfijte Sinaasrepels
    125 gr
    3
    45
    Witte stokbroden
    Delhaize Witte stokbroden
    2 × 300 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    65
    Eetsinaasappels
    Delhaize Eetsinaasappels
    2 kg
    2de tegen -50%
    • little-lione.external.82792960.svg
    3
    49
    Honing | Berg
    Delhaize Honing | Berg
    250 gr
    3
    49
    Kruiden | Piment voor harissa
    Santa Maria Kruiden | Piment voor harissa
    27 gr
    -10% voor 3
    3
    29
    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    -10% voor 3
    4
    29
    Kruiden | Zout | Berg | Molen
    Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    -10% voor 3
    6
    35

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Totaal:
    €55,36

    Mis geen enkel voordeel

    Ontdek exclusieve voordelen. Log in.