1
Verwarm de oven voor op 160°C. Rasp de zeste van de sinaasappel in een slakom en houd apart.
2
Doe de kippenonderbouten in een grote schaal. Besprenkel ze met de olijfolie en het geperste sinaasappelsap. Bestrooi ze met de baharat en bestrijk ze goed langs alle kanten. Kruid met peper en zout. Bestrooi met de fijngehakte koriandersteeltjes, de tijm en de geraspte citroenzeste. Voeg de olijven toe, de gekonfijte sinaasappelreepjes en de citroen in schijfjes. Laat 1 u in de oven braden en besprenkel de kip af en toe met het braadvocht.
3
Bak de amandelschilfers op een matig vuurtje goudbruin, in een braadpan zonder toevoeging van vetstof.
4
Maak de saus: giet de kefir in de slakom met de sinaasappelzeste. Voeg de tahini toe, de honing, de harissa (naar eigen smaak), de za’atar, peper en zout.
5
Laat de kippenonderbouten uitlekken en gril ze kort op de barbecue om er een typisch grillsmaakje aan te geven. Gril ook de naanbroden. Leg de kip terug in de schaal, met de garnituren. Bestrooi met koriander en amandelschilfers en serveer met de saus.
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Rasp de zeste van de sinaasappel in een slakom en houd apart.
2
Doe de kippenonderbouten in een grote schaal. Besprenkel ze met de olijfolie en het geperste sinaasappelsap. Bestrooi ze met de baharat en bestrijk ze goed langs alle kanten. Kruid met peper en zout. Bestrooi met de fijngehakte koriandersteeltjes, de tijm en de geraspte citroenzeste. Voeg de olijven toe, de gekonfijte sinaasappelreepjes en de citroen in schijfjes. Laat 1 u in de oven braden en besprenkel de kip af en toe met het braadvocht.
3
Bak de amandelschilfers op een matig vuurtje goudbruin, in een braadpan zonder toevoeging van vetstof.
4
Maak de saus: giet de kefir in de slakom met de sinaasappelzeste. Voeg de tahini toe, de honing, de harissa (naar eigen smaak), de za’atar, peper en zout.
5
Laat de kippenonderbouten uitlekken en gril ze kort op de barbecue om er een typisch grillsmaakje aan te geven. Gril ook de naanbroden. Leg de kip terug in de schaal, met de garnituren. Bestrooi met koriander en amandelschilfers en serveer met de saus.