Recept zoekresultatenDe perfecte côte à l'os
Delhaize logo
  • De perfecte côte à l'os

De perfecte côte à l'os

door Loïc Van Impe
De perfecte côte à l'os
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 1,5 kg côte à l’os (1 stuk)
  • 4 el zonnebloemolie
  • peper
  • zout
  • 1,5 kg côte à l’os (1 stuk)
  • 4 el zonnebloemolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 5 min. + 2 u 04 kooktijd (+ 5 min. rusttijd)
1
Verwarm de oven voor op 80°C. Kruid het vlees met zout en peper. (Een côte à l’os van deze dikte kun je moeilijk - of zelfs helemaal niet - tot in de kern kruiden. Wees dus royaal met het zout en de peper, zo vormt er zich bij het bakken een mooie, gekruide korst. Je kunt dit tot 1 dag op voorhand doen en het vlees in de koelkast bewaren). Bak de côte à l’os gedurende 2 u in de oven, tot de kerntemperatuur 50°C bedraagt (maar nooit méér) als je je vlees liefst saignant eet. Beperk de kerntemperatuur tot 45°C als het vlees ‘bleue’ mag zijn.
2
Dep het vlees goed droog, smeer het in met een scheutje olie en bak het 2 min. aan elke kant op de barbecue om een mooie korst te vormen. Leg het vlees op een plank, bedek het met aluminiumfolie en laat het 5 min. rusten. (Niet langer, het heeft immers al op lage temperatuur gebakken).
3
Snijd je côte à l’os in sneetjes van ½ centimeter, loodrecht op de richting van de vezels. Leg ze op een warme dienschotel en verdeel ze billijk onder de tafelgenoten!
1
Verwarm de oven voor op 80°C. Kruid het vlees met zout en peper. (Een côte à l’os van deze dikte kun je moeilijk - of zelfs helemaal niet - tot in de kern kruiden. Wees dus royaal met het zout en de peper, zo vormt er zich bij het bakken een mooie, gekruide korst. Je kunt dit tot 1 dag op voorhand doen en het vlees in de koelkast bewaren). Bak de côte à l’os gedurende 2 u in de oven, tot de kerntemperatuur 50°C bedraagt (maar nooit méér) als je je vlees liefst saignant eet. Beperk de kerntemperatuur tot 45°C als het vlees ‘bleue’ mag zijn.
2
Dep het vlees goed droog, smeer het in met een scheutje olie en bak het 2 min. aan elke kant op de barbecue om een mooie korst te vormen. Leg het vlees op een plank, bedek het met aluminiumfolie en laat het 5 min. rusten. (Niet langer, het heeft immers al op lage temperatuur gebakken).
3
Snijd je côte à l’os in sneetjes van ½ centimeter, loodrecht op de richting van de vezels. Leg ze op een warme dienschotel en verdeel ze billijk onder de tafelgenoten!

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Barbecue
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Reeds in je keuken

Zonnebloemolie | Bio
Delhaize Zonnebloemolie | Bio
50 cl
Bio
    3
    39
    Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
    Oxfam Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
    85 gr
    Bio
      4
      25
      Zout | Tafel | Naturel
      Jozo Zout | Tafel | Naturel
      1 kg
      1
      09
      Totaal:
      €0,00