Zomerse desserts

Zomerse desserts

Het beste einde van een BBQ-party of tuinfeest? Een zomers dessert als toetje. Maak je keuze uit een klassiek dessert zoals cake of taart, een ijskoud dessert zoals ijs of sorbet of een warm dessert - recht van de grill. Heel wat zomerfruit kan je namelijk perfect grillen. Denk bijvoorbeeld aan gegrilde banaan, gegrilde ananas of gegrilde perzik. Werk af met een bolletje ijs en je hebt ‘t beste van twee werelden op één bord. Ook populair deze zomer: fruitsla, tarte tatin, crumble en cocktails in de vorm van een ijsje. Mmmm … dat zal nog moeilijk kiezen worden ;) Last but not least: heb je ook al aan kaas op de barbecue gedacht? ‘t Is langs hier!

Welk zomerse dessert verkies jij?

  • Ice, ice, baby

    Wie van ijs houdt, staat voor een moeilijke keuze deze zomer: waterijs, roomijs, sorbet of granité? In een bolletje of op een stokje? Zo kopen of toch zelf maken? We hebben meer dan 2000 recepten met ijs voor je klaarstaan ... Succes ;)

  • Hot hot heat

    Je zou ‘t misschien niet denken, maar op hete dagen doen hete desserts het ook goed - zeker in combinatie met een bolletje ijs. Denk bijvoorbeeld aan tarte tatin en crumble - 2 desserts waarin (na)zomerfruit de show kan stelen!

  • Gezellige glaasjes

    Je kan je zomerse dessert in een glaasje serveren. Wat dacht je van een mini merveilleux, panna cotta, tiramisu of vacherin? Leuk op een feest of een picknick. Tip: kies dan voor herbruikbare bokaaltjes of potjes met een dekseltje ;)

  • Kaas

    Jaaa, hoor: kaas doet het altijd goed na ‘t eten - ook in de zomer. Kies dit seizoen eens wat vaker voor verse kazen, kruidenkazen en wereldse kazen zoals feta en manchego. Tip: je kan ook desserts maken met verse kaas, zoals deze kaastaart.
     

  • Fruit(sla)

    Mmm, wij zouden fruitsla op elk moment van de dag kunnen eten: als ontbijt, lunch of dessert. Een Belgische fruitsla of een exotische fruitsla? Aan jou de keuze, zolang je ‘m maar koel bewaart, zodat hij niet verkleurt.

5 tips voor zomerse desserts

  • Go global

    Geen tijd / geld om op reis te gaan? Verken de wereld in je keuken en ga op zoek naar wereldse varianten van Belgische desserts. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze rijstpap uit Italië? Must try this at home!

  • Pimp it!

    Weinig tijd / zin om zelf een dessert te maken, nadat je al een BBQ-menu in elkaar hebt gebokst? Vraag je gasten om een dessert mee te nemen of pimp kant-en-klare desserts met het kleurrijke fruit dat de zomer ons schenkt: aardbeien, rode vruchten, blauwe bessen, meloenen, ...
     

  • Lick it!

    Desserts op een stokje of tussen een koekje doen het extra goed in de zomer. Schakel je (klein)kinderen in en maak de leukste ijslolly’s, ijsbonbons en ijssandwiches. Tip: wees creatief. Gebruik overrijp fruit en (her)gebruik yoghurtpotjes.

  • Slurp it!

    Je hoeft je dessert niet op een bord te serveren. Je kan ook voor dessertglaasjes gaan (zoals hierboven) of verfrissende, drinkbare desserts zoals een smoothie of deze hippe frozen yoghurt met frambozen ... of fruit uit je fruitschaal (zie tip 1 ;)).

  • #lesswaste

    Het fruit in je fruitschaal heeft de beste tijd gehad? Gooi niet weg, maar verwerk in een zomerse bowl of smoothie. Lekkere combo’s zijn aardbei-banaan, appel-bessen en citrus-mango. Tip: pimp met restjes groenten en je hebt ineens voldoende vitamines binnen!