California roll
Makkelijk, < 30 min.
⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >
Sushi is bij ons ondertussen al een tijdje ingeburgerd. En hoe kan het ook anders? Zo'n smakelijk rolletje met nori (zeewier), witte rijst en verse vis is echt onweerstaanbaar! Wat trouwens zo fijn is aan sushi, is dat deze Japanse lekkernij in ontelbare smaakcombinaties bestaat. Gefrituurde sushi, sushi met vlees, vegetarische sushi rolls, sushi met pikante smaakmakers of net milde ingrediënten: het kan allemaal. En ook bij ons vind je verschillende soorten verse sushi om elke sushi-lover te bekoren.
Als je al eens een sushichef aan het werk hebt gezien, dan was je waarschijnlijk onder de indruk. Maar geen zorgen, want zelf sushi maken is minder moeilijk dan je denkt. Eens je de techniek om sushi te rollen onder de knie hebt, kun je naar hartelust experimenteren met al je favoriete soorten vis, vlees en groenten. Misschien ontdek jij wel de perfecte smaakcombo!
Met deze 5 tips maak je (letterlijk) in een handomdraai de lekkerste homemade sushi rollls:
Ga jij de uitdaging aan en wil je zelf sushi maken? Top! Eerst en vooral heb je sushirijst nodig, die je extra sticky maakt met wat rijstazijn, suiker en zout. Ook vellen nori of gedroogd zeewier staan op je boodschappenlijstje. Om je zelfgemaakte sushi te rollen, heb je daarnaast een bamboematje nodig.
Voor de vulling van je sushi rolls gebruik je zalm, tonijn of een andere vis naar keuze, maar je kunt ook surimi, krab of scampi kiezen. Jij bent de sushichef, dus jij beslist! Varieer met groenten als komkommer, avocado, wortelen, lente-ui en paprika. En ook de smaakmakers kies je zelf. Zo kun je sesamzaad gebruiken als afwerking, zalmeitjes of zelfs gedroogde uitjes. Vergeet ook geen wasabi, sojasaus en gember om bij je sushi rolls te eten. En chopsticks, natuurlijk!
Een klassieke california roll, originele sushiballetjes met zalm of makreel, sushi met fruit, feestelijke sushi met kreeft en vegan sushihoorntjes: in onze recepten voor sushi zit voor elk wat wils. We hebben makkelijke recepten voor wie zich voor de allereerste keer aan zelfgemaakte sushi waagt en recepten voor de al iets meer geoefende sushichef. Maar al deze sushigerechten hebben één ding gemeenschappelijk: ze zijn plezant om te maken en vooral verslavend lekker!
Makkelijk, < 30 min.
Makkelijk, < 30 min.
Gemiddeld, 30-60 min.
Gemiddeld, 30-60 min.
Gemiddeld, 30-60 min.
Gemiddeld, 30-60 min.
Misschien heb je geen zin om lang in de keuken te staan of ben je eigenlijk niet de grootste keukenprins(es). Da's helemaal geen probleem, want ook aan jou hebben we gedacht! In meer dan 140 winkels kun je verse sushi kopen die voor je ogen gemaakt wordt door onze professionele sushimasters. En samen met het gerenommeerde Japanse restaurant Izakaya uit Brussel rollen we elke ochtend sushi in een centrale keuken. Die brengen we 's ochtends elke dag naar de kleinere winkels zonder sushibar, zodat je eender waar altijd van dagverse sushi geniet. Van california rolls, sashimi, nigiri en maki tot sushi met seizoensgebonden producten en Japanse saké als bondgenoot bij je rolls: je krijgt het allemaal voorgeschoteld in onze sushibars. Kom jij ook eens langs?
Ontdek onder andere onze sushistanden in:
Geniet van lekkere lunchrecepten
Scoren met onze hoofdgerechten