Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenSushiballetjes met gerookte makreel en frambozenvinaigrette‬‬‬‬‬
Delhaize logo
  • Sushiballetjes met gerookte makreel en frambozenvinaigrette‬‬‬‬‬

Sushiballetjes met gerookte makreel en frambozenvinaigrette‬‬‬‬‬

Sushiballetjes met gerookte makreel en frambozenvinaigrette‬‬‬‬‬
Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 250 g sushirijst
  • 35 dl water
  • 1 el rijstazijn
  • 1 feuille norivel
  • zout
  • 200 g gerookte makreel
  • 120 g aardbeien
  • 5 cl frambozencoulis
  • 120 g kerstomaatjes
  • 20 g verse koriander
  • 1 mespunt wasabi
  • 1 kl sojasaus
  • 250 g sushirijst
  • 35 dl water
  • 1 el rijstazijn
  • 1 feuille norivel
  • zout
  • 200 g gerookte makreel
  • 120 g aardbeien
  • 5 cl frambozencoulis
  • 120 g kerstomaatjes
  • 20 g verse koriander
  • 1 mespunt wasabi
  • 1 kl sojasaus

Begin met koken

: 45 min. + 2 u koeltijd
1
‭Snijd het norivel in fijne reepjes.‬‬‬‬‬ Snijd de aardbeien, de kerstomaatjes en de makreel in stukjes.
2
‭Breng het gezouten water aan de kook en voeg de sushirijst toe. Laat 10 min. koken ‬‬‬‬‬‭zonder deksel. ‬‬‬‬‬ ‭Meng de rijstazijn door de rijst en spreid de rijst uit om af te laten koelen.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
3
‭Leg alle ingrediënten (behalve de frambozencoulis, wasabi en sojasaus) en enkele stukken vershoudfolie klaar. Vul de vershoudfolie ‬‬‬‬‬‭met alle fijngesneden ingrediënten en de rijst. Rol de folie dicht tot een stevig balletje en laat 2 u ‬‬‬‬‬‭in de koelkast rusten.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
4
Voor de vinaigrette meng je de frambozencoulis, de wasabi en de sojasaus‬‬‬.‬‬
5
‭Verwijder voorzichtig de vershoudfolie en eet de sushi met de vinaigrette.‬‬‬‬‬‬‬‬
1
‭Snijd het norivel in fijne reepjes.‬‬‬‬‬ Snijd de aardbeien, de kerstomaatjes en de makreel in stukjes.
2
‭Breng het gezouten water aan de kook en voeg de sushirijst toe. Laat 10 min. koken ‬‬‬‬‬‭zonder deksel. ‬‬‬‬‬ ‭Meng de rijstazijn door de rijst en spreid de rijst uit om af te laten koelen.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
3
‭Leg alle ingrediënten (behalve de frambozencoulis, wasabi en sojasaus) en enkele stukken vershoudfolie klaar. Vul de vershoudfolie ‬‬‬‬‬‭met alle fijngesneden ingrediënten en de rijst. Rol de folie dicht tot een stevig balletje en laat 2 u ‬‬‬‬‬‭in de koelkast rusten.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
4
Voor de vinaigrette meng je de frambozencoulis, de wasabi en de sojasaus‬‬‬.‬‬
5
‭Verwijder voorzichtig de vershoudfolie en eet de sushi met de vinaigrette.‬‬‬‬‬‬‬‬
Nutritionele informatie
Energie: 417 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Aziatisch
Gluten vrij
Diner
Lente,Zomer
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Saitaku Saitaku | Nori | Snack
10 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Kerstomaten | Rood
250 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Sushi rijst
Saitaku Sushi rijst
500 gr
3
85
Bronwater|Niet bruisend|PET|Sportdop
Delhaize Bronwater|Niet bruisend|PET|Sportdop
12 x 33 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
2
35
Rijstazijn
Saitaku Rijstazijn
15 cl
3
39
Makreelfilet | Natuur-Gerookt
Delhaize Makreelfilet | Natuur-Gerookt
+/- 200 gr
+/-€
3
40
Aardbei
Delhaize Aardbei
400 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
4
99
Coulis | Framboos | 80% fruit
Ponthier Coulis | Framboos | 80% fruit
250 gr
5
99
Kruiden | Koriander | Blaadjes
Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
10 gr
-10% voor 3
2
95
Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame
Santa Maria Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame
44 gr
-10% voor 3
4
25
Saus | Soja
Suzi Wan Saus | Soja
14,3 cl
4
15

Reeds in je keuken

Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
-10% voor 3
6
35
Totaal:
+/-€35,32