1
Snijd het norivel in fijne reepjes.
2
Kook de sushirijst: breng het gezouten water aan de kook en voeg de sushirijst toe. Laat 10 min koken zonder deksel. Zet het vuur af en laat de rijst nog 15 min zwellen onder het deksel.
3
Meng de rijstazijn onder de rijst en spreid de rijst uit om te laten afkoelen.
4
Schil en snijd de avocado, meloen en mango in stukjes of maak er met behulp van een uitsteekvormpje leuke figuurtjes van. Maak ook figuurtjes van de gerookte zalm en de omelet. Snijd de aardbei in sneetjes en de komkommer in reepjes. Gebruik je fantasie!
5
Leg alles klaar en vul stukken vershoudfolie met de reepjes nori, zalm, zalmeitjes, fruit, groenten, bergjes rijst ...
6
Rol ze stevig dicht tot een balletje en laat ze 2 u rusten in de koelkast. Haal ze uit de koelkast en haal de vershoudfolie eraf.
7
Maak de salade: snijd of steek met behulp van een uitsteekvorm rondjes, reepjes, sterretjes ... uit het fruit en de groenten. Zet je lunchbox tot de middag in de koelkast.
1
Snijd het norivel in fijne reepjes.
2
Kook de sushirijst: breng het gezouten water aan de kook en voeg de sushirijst toe. Laat 10 min koken zonder deksel. Zet het vuur af en laat de rijst nog 15 min zwellen onder het deksel.
3
Meng de rijstazijn onder de rijst en spreid de rijst uit om te laten afkoelen.
4
Schil en snijd de avocado, meloen en mango in stukjes of maak er met behulp van een uitsteekvormpje leuke figuurtjes van. Maak ook figuurtjes van de gerookte zalm en de omelet. Snijd de aardbei in sneetjes en de komkommer in reepjes. Gebruik je fantasie!
5
Leg alles klaar en vul stukken vershoudfolie met de reepjes nori, zalm, zalmeitjes, fruit, groenten, bergjes rijst ...
6
Rol ze stevig dicht tot een balletje en laat ze 2 u rusten in de koelkast. Haal ze uit de koelkast en haal de vershoudfolie eraf.
7
Maak de salade: snijd of steek met behulp van een uitsteekvorm rondjes, reepjes, sterretjes ... uit het fruit en de groenten. Zet je lunchbox tot de middag in de koelkast.