Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenCalifornia roll
Delhaize logo

California roll

California roll
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 300 g sushirijst
  • 5 cl rijstazijn
  • 1 avocado
  • 1 roze raap
  • 150 g verse biozalm zonder vel
  • 2 blaadjes nori-algen
  • 3 el geroosterde sesamzaadjes
  • zout
  • 1/2 kl suiker
  • wasabi (voor het opdienen)
  • gemarineerde gember (voor het opdienen)
  • tamari sojasaus (voor het opdienen)
  • 1 sushimatje (eventueel)
  • 300 g sushirijst
  • 5 cl rijstazijn
  • 1 avocado
  • 1 roze raap
  • 150 g verse biozalm zonder vel
  • 2 blaadjes nori-algen
  • 3 el geroosterde sesamzaadjes
  • zout
  • 1/2 kl suiker
  • wasabi (voor het opdienen)
  • gemarineerde gember (voor het opdienen)
  • tamari sojasaus (voor het opdienen)
  • 1 sushimatje (eventueel)

Begin met koken

: 25 min.
1
Doe de rijst in water en roer hem om zodat het zetmeel eruit komt. Giet het water weg en herhaal driemaal. Laat uitlekken en doe de rijst in een bord met water. Laat hem 10 min. staan zonder te roeren.
2
Laat de rijst uitlekken en doe hem in een pot met een gelijke hoeveelheid water (1 kop water per kop rijst). Doe het deksel op te pot en breng aan de kook. Laat 3 min. koken. Zet het vuur lager en laat nog 15 min. sudderen. Haal van het vuur en laat 10 min. uitzetten. Doe de rijst in een houten of porseleinen schaal.
3
Verwarm de rijstazijn, de suiker en het zout in een pannetje. Giet de bereiding over de rijst zodra suiker en zout opgelost zijn en meng voorzichtig met een grote houten spatel. Laat de rijst staan tot hij op kamertemperatuur is en dek af met een vochtige doek.
4
Schil en snijd de raap in staafjes. Snijd de zalm in reepjes van ½ cm. Snijd de avocado in heel fijne plakjes.
5
Pak het sushimatje zorgvuldig in in versheidsfolie. Leg er een norialgenblad op met de glanzende kant naar boven. Neem een ruime hoeveelheid gekookte rijst en verspreid hem gelijkmatig en licht drukkend op het noriblad. Strooi er enkele sesamzaadjes over. Draai het blad in een keer om, zodat de rijst onderaan komt te liggen.
6
Schik de avocadoplakjes op de onderkant van het algenblad. Voeg er de staafjes raap en de reepjes zalm aan toe.
7
Rol het sushimatje op waarbij je de ingrediënten over de hele lengte goed samendrukt, zodat er een regelmatige rol ontstaat. Blijf rollen tot de rol zichzelf sluit. Haal het matje weg. Maak zo twee rolletjes en snijd ze beide in 8 plakken. Dien onmiddellijk op met wasabi, tamari en gemarineerde gember.
1
Doe de rijst in water en roer hem om zodat het zetmeel eruit komt. Giet het water weg en herhaal driemaal. Laat uitlekken en doe de rijst in een bord met water. Laat hem 10 min. staan zonder te roeren.
2
Laat de rijst uitlekken en doe hem in een pot met een gelijke hoeveelheid water (1 kop water per kop rijst). Doe het deksel op te pot en breng aan de kook. Laat 3 min. koken. Zet het vuur lager en laat nog 15 min. sudderen. Haal van het vuur en laat 10 min. uitzetten. Doe de rijst in een houten of porseleinen schaal.
3
Verwarm de rijstazijn, de suiker en het zout in een pannetje. Giet de bereiding over de rijst zodra suiker en zout opgelost zijn en meng voorzichtig met een grote houten spatel. Laat de rijst staan tot hij op kamertemperatuur is en dek af met een vochtige doek.
4
Schil en snijd de raap in staafjes. Snijd de zalm in reepjes van ½ cm. Snijd de avocado in heel fijne plakjes.
5
Pak het sushimatje zorgvuldig in in versheidsfolie. Leg er een norialgenblad op met de glanzende kant naar boven. Neem een ruime hoeveelheid gekookte rijst en verspreid hem gelijkmatig en licht drukkend op het noriblad. Strooi er enkele sesamzaadjes over. Draai het blad in een keer om, zodat de rijst onderaan komt te liggen.
6
Schik de avocadoplakjes op de onderkant van het algenblad. Voeg er de staafjes raap en de reepjes zalm aan toe.
7
Rol het sushimatje op waarbij je de ingrediënten over de hele lengte goed samendrukt, zodat er een regelmatige rol ontstaat. Blijf rollen tot de rol zichzelf sluit. Haal het matje weg. Maak zo twee rolletjes en snijd ze beide in 8 plakken. Dien onmiddellijk op met wasabi, tamari en gemarineerde gember.
Nutritionele informatie
Energie: 519 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Aziatisch
Gluten vrij
Romantisch diner,Eindejaar
Diner
Lunch