Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenZwartewoudtaart met frambozen
Delhaize logo
  • Zwartewoudtaart met frambozen
    D

Zwartewoudtaart met frambozen

door Gema Gomez
Zwartewoudtaart met frambozenD
Gemiddeld
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
12 porties
  • 6 eieren
  • 600 g (diepgevroren) frambozen
  • 80 g witte-amandelpoeder
  • 30 g bloem
  • 1 el maizena
  • 7 dl room met 35% v.g.
  • 6 ijshoorntjes
  • 100 g pure chocolade Callets
  • 80 g zwarte chocolade met 70% cacao
  • 50 g pure chocoladeschilfers
  • 2 el cacaopoeder
  • suikersterren Vahiné
  • 50 g extrafijne suiker
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 4 el frambozencrèmelikeur (optioneel)
  • 100 g boter
  • zout
  • 6 eieren
  • 600 g (diepgevroren) frambozen
  • 80 g witte-amandelpoeder
  • 30 g bloem
  • 1 el maizena
  • 7 dl room met 35% v.g.
  • 6 ijshoorntjes
  • 100 g pure chocolade Callets
  • 80 g zwarte chocolade met 70% cacao
  • 50 g pure chocoladeschilfers
  • 2 el cacaopoeder
  • suikersterren Vahiné
  • 50 g extrafijne suiker
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 4 el frambozencrèmelikeur (optioneel)

Begin met koken

: 1 u + 30 min. kooktijd
1
Verdeel de frambozen in 1 laag over een rooster en laat ze ontdooien.
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bodem van een ronde springvorm van 22 cm diameter met bakpapier en bekleed (of beboter) de randen.
3
Smelt de boter op een heel zacht vuurtje, voeg de Callets toe en haal de pan van het vuur zodra ze gesmolten zijn. Splits de eiwitten van de eidooiers en klop de eiwitten met het zout tot stevig schuim. Voeg 50 g fijne suiker toe en klop tot een gladde en glanzende massa. Klop de eidooiers met 50 g fijne suiker tot ze wit en schuimig worden. Voeg de boter-chocolademix toe, meng en roer er 1⁄3 van de eiwitten onder. Meng het amandelpoeder met de bloem en de cacao en strooi ze door een zeef in het beslag. Meng er de rest van de eiwitten onder en giet in de bakvorm. Verlaag de oventemperatuur tot 160°C en bak 30 min. Laat in de bakvorm afkoelen.
4
Meng het maiszetmeel beetje bij beetje met 1 dl koud water, in een steelpan. Voeg 50 g fijne suiker en 100 g frambozen toe. Breng aan de kook terwijl je de frambozen plet en laat 2 min. pruttelen. Giet in een schaal met platte bodem, voeg eventueel de frambozenlikeur toe en laat volledig afkoelen. Meng er voorzichtig de rest van de ontdooide frambozen onder.
5
Klop de room stijf, voeg de zeer fijne suiker toe en doe hem in een spuitzak met gladde tuit. Snijd de taart horizontaal in 3 en leg de basis op een dienschotel. Verdeel er de helft van de frambozen over, bedek met slagroom, leg er de 2de laag taart bovenop, garneer ze op dezelfde manier en voeg de bovenkant van de taart toe. Dek af en laat in de koelkast rusten. Bewaar de rest van de slagroom.
6
Strooi een laag van ± 2 cm ongekookte rijst (of linzen of andere) in een schaal met platte bodem. Smelt de pure chocolade au bain-marie en besmeer ruim de helft van elk ijshoorntje met gesmolten chocolade. Bestrooi ze met chocoladeschilfers en sterretjes. Plant ze in de rijst zodat ze niet omvallen en laat in de koelkast stollen. Snijd de ijshoorntjes met een fijn kartelmesje tot de hoogte die je wenst.
7
Garneer de bovenkant van de taart net voor het opdienen met de rest van de slagroom en de dennenboompjes.
1
Verdeel de frambozen in 1 laag over een rooster en laat ze ontdooien.
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bodem van een ronde springvorm van 22 cm diameter met bakpapier en bekleed (of beboter) de randen.
3
Smelt de boter op een heel zacht vuurtje, voeg de Callets toe en haal de pan van het vuur zodra ze gesmolten zijn. Splits de eiwitten van de eidooiers en klop de eiwitten met het zout tot stevig schuim. Voeg 50 g fijne suiker toe en klop tot een gladde en glanzende massa. Klop de eidooiers met 50 g fijne suiker tot ze wit en schuimig worden. Voeg de boter-chocolademix toe, meng en roer er 1⁄3 van de eiwitten onder. Meng het amandelpoeder met de bloem en de cacao en strooi ze door een zeef in het beslag. Meng er de rest van de eiwitten onder en giet in de bakvorm. Verlaag de oventemperatuur tot 160°C en bak 30 min. Laat in de bakvorm afkoelen.
4
Meng het maiszetmeel beetje bij beetje met 1 dl koud water, in een steelpan. Voeg 50 g fijne suiker en 100 g frambozen toe. Breng aan de kook terwijl je de frambozen plet en laat 2 min. pruttelen. Giet in een schaal met platte bodem, voeg eventueel de frambozenlikeur toe en laat volledig afkoelen. Meng er voorzichtig de rest van de ontdooide frambozen onder.
5
Klop de room stijf, voeg de zeer fijne suiker toe en doe hem in een spuitzak met gladde tuit. Snijd de taart horizontaal in 3 en leg de basis op een dienschotel. Verdeel er de helft van de frambozen over, bedek met slagroom, leg er de 2de laag taart bovenop, garneer ze op dezelfde manier en voeg de bovenkant van de taart toe. Dek af en laat in de koelkast rusten. Bewaar de rest van de slagroom.
6
Strooi een laag van ± 2 cm ongekookte rijst (of linzen of andere) in een schaal met platte bodem. Smelt de pure chocolade au bain-marie en besmeer ruim de helft van elk ijshoorntje met gesmolten chocolade. Bestrooi ze met chocoladeschilfers en sterretjes. Plant ze in de rijst zodat ze niet omvallen en laat in de koelkast stollen. Snijd de ijshoorntjes met een fijn kartelmesje tot de hoogte die je wenst.
7
Garneer de bovenkant van de taart net voor het opdienen met de rest van de slagroom en de dennenboompjes.
Nutritionele informatie
D
Per 100 g: Energie: 280 kcal - Vetten: 20,1 g - Koolhydraten: 17,7 g - Vezels: 3,6 g - Eiwitten: 5,6 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 280 kcal - Vetten: 20,1 g - Koolhydraten: 17,7 g - Vezels: 3,6 g - Eiwitten: 5,6 g
Andere wereldkeuken
Vegetarisch
Eindejaar
Dessert

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Frambozen
Delhaize Frambozen
5 × 125 gr
2 voor €5
2
99
Amandelen | Poeder
Vahiné Amandelen | Poeder
125 gr
4
99
Maiszetmeel
Delhaize Maiszetmeel
400 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
29
Room | Opklopbaar | Vol-Romig | 40% v.g.
Delhaize Room | Opklopbaar | Vol-Romig | 40% v.g.
2 × 50 cl
5
69
Pralines | Pure Chocolade | 70% | BIO
Côte d'Or Pralines | Pure Chocolade | 70% | BIO
2 × 180 gr
Bio
    6
    65
    Cacao | Poeder | Bio | Fairtrade Belgium
    Delhaize Cacao | Poeder | Bio | Fairtrade Belgium
    200 gr
    Bio
      3
      19
      Suiker | Parelkorrel
      Tienen-Tirlemont Suiker | Parelkorrel
      500 gr
      3
      15
      Suiker | Vervanger
      Zusto Suiker | Vervanger
      300 gr
      4
      29
      Suiker | Vervanger
      Zusto Suiker | Vervanger
      300 gr
      4
      29
      Boter | Zacht
      Paysan Breton Boter | Zacht
      125 gr
      2
      39

      Reeds in je keuken

      Tarwebloem
      Delhaize Tarwebloem
      1 kg
      • little-lione.external.82792960.svg
      0
      35
      Kruiden | Zout | Berg | Molen
      Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
      140 gr
      -10% voor 3
      6
      35
      Totaal:
      €64,91