Recept zoekresultatenPlaattaart met ricotta, spinazie, courgette, hazelnoten en parmigiano
Delhaize logo
  • Plaattaart met ricotta, spinazie, courgette, hazelnoten en parmigiano
    C

Plaattaart met ricotta, spinazie, courgette, hazelnoten en parmigiano

door Line Couvreur
Plaattaart met ricotta, spinazie, courgette, hazelnoten en parmigianoC
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 ei
  • 1 courgette
  • 100 g jonge spinazieblaadjes (zakje klaar voor gebruik)
  • 50 g rucola
  • 4 takjes tijm
  • 50 g hazelnoten
  • 130 g geraspte parmezaan
  • 150 g ricotta
  • 250 g bloem
  • 125 g boter
  • 1 el olijfolie
  • Espelettepeper
  • peper
  • zout
  • 1 ei
  • 1 courgette
  • 100 g jonge spinazieblaadjes (zakje klaar voor gebruik)
  • 50 g rucola
  • 4 takjes tijm
  • 50 g hazelnoten
  • 130 g geraspte parmezaan
  • 150 g ricotta
  • 250 g bloem
  • 125 g boter
  • 1 el olijfolie
  • Espelettepeper
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 25 min. + 25 min. kooktijd (+ 30 min. koeltijd)
1
Strooi de bloem in een slakom. Voeg het ei toe, 1 snufje zout, de geriste tijm, 2 el water, 50 g geraspte parmigiano en de boter in blokjes. Meng en kneed (op het werkblad als je dat gemakkelijker vindt) tot een homogeen deeg. Vorm een deegbal, wikkel hem in vershoudfolie en laat 30 min. in de koelkast rusten.
2
Dompel de spinazie in een kookpot kokend water, giet ze na 1 min. kooktijd af en spoel ze onder koud water. Pers er zoveel mogelijk water uit en hak ze fijn. Meng ze met de ricotta, de rest van de parmigiano, peper, zout en de helft van de gehakte hazelnoten.
3
Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrooi het werkblad met bloem en rol het deeg met een deegrol uit. Leg het op een vel bakpapier, verdeel er de ricottabereiding over en schuif het geheel op het rooster van de oven. Bak 25 min. (houd in het oog!).
4
Snijd de courgette met de mandoline in heel fijne plakjes. Meng ze met de rucola, de olijfolie, peper en zout. Garneer de taart met deze salade, bestrooi met de rest van de gehakte hazelnoten, breng op smaak met een snufje Espelettepeper en serveer.
1
Strooi de bloem in een slakom. Voeg het ei toe, 1 snufje zout, de geriste tijm, 2 el water, 50 g geraspte parmigiano en de boter in blokjes. Meng en kneed (op het werkblad als je dat gemakkelijker vindt) tot een homogeen deeg. Vorm een deegbal, wikkel hem in vershoudfolie en laat 30 min. in de koelkast rusten.
2
Dompel de spinazie in een kookpot kokend water, giet ze na 1 min. kooktijd af en spoel ze onder koud water. Pers er zoveel mogelijk water uit en hak ze fijn. Meng ze met de ricotta, de rest van de parmigiano, peper, zout en de helft van de gehakte hazelnoten.
3
Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrooi het werkblad met bloem en rol het deeg met een deegrol uit. Leg het op een vel bakpapier, verdeel er de ricottabereiding over en schuif het geheel op het rooster van de oven. Bak 25 min. (houd in het oog!).
4
Snijd de courgette met de mandoline in heel fijne plakjes. Meng ze met de rucola, de olijfolie, peper en zout. Garneer de taart met deze salade, bestrooi met de rest van de gehakte hazelnoten, breng op smaak met een snufje Espelettepeper en serveer.
Nutritionele informatie
C
Per 100g: Energie: 218 kcal - Vetten: 14,2 g - Koolhydraten: 14,3 g - Vezels: 1,7 g - Eiwitten: 7,2 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 218 kcal - Vetten: 14,2 g - Koolhydraten: 14,3 g - Vezels: 1,7 g - Eiwitten: 7,2 g
Frans
Vegetarisch
Veggie - minder dan 3€
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Piment d'espelette

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Scharreleieren | 5+1
Columbus Scharreleieren | 5+1
6 st
Promo
3
20
Courgette
Delhaize Courgette
1 st
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Jonge spinazieblaadjes
Delhaize Jonge spinazieblaadjes
200 gr
1
99
Rucola | Rode biet
Delhaize Rucola | Rode biet
75 gr
1
79
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49
Hazelnoten | geroosterd
Delhaize Hazelnoten | geroosterd
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
3
39
Parmigiano reggiano | BOB
Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
2 × 100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
49
Ricotta | Classico
Delhaize Ricotta | Classico
250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Karneboter
Delhaize Karneboter
250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
3
19

Reeds in je keuken

Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
-10% voor 3
6
35
Totaal:
€22,01