1
Verwarm de oven voor op 180°C. Breng 1,5 dl water in een steelpan aan de kook met de suiker en laat 10 min. op een matig vuurtje koken.
2
Beboter de vakjes van een muffinbakvorm. Stapel de plakjes bladerdeeg per 2 op elkaar, rol ze op tot 3 worsten en snijd elke worst in 4. Leg een deegrolletje verticaal in elk vakje, plet met de duim en verdeel het deeg met de vingers tot het vakje volledig bedekt is. Laat het deeg lichtjes boven de vorm uitkomen. Zet de bakvorm in de koelkast.
3
Spoel de bonen onder koud water en laat ze uitlekken (nettogewicht: 180 g). Haal de pan met de siroop van het vuur, schep er de bonen bij en mix fijn. Voeg het amandelpoeder toe en breng opnieuw aan de kook. Kook 3 min. al mengend op een matig vuurtje. Haal de pan van het vuur en voeg, stevig kloppend, de losgeklopte eidooiers toe. Giet de bereiding in een karaf en verdeel ze over de deegbodems. Schuif 20 min. in de oven. Laat 10 min. rusten, ontvorm en laat op een rooster afkoelen.
4
Bestuif met bloemsuiker en dien op.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Breng 1,5 dl water in een steelpan aan de kook met de suiker en laat 10 min. op een matig vuurtje koken.
2
Beboter de vakjes van een muffinbakvorm. Stapel de plakjes bladerdeeg per 2 op elkaar, rol ze op tot 3 worsten en snijd elke worst in 4. Leg een deegrolletje verticaal in elk vakje, plet met de duim en verdeel het deeg met de vingers tot het vakje volledig bedekt is. Laat het deeg lichtjes boven de vorm uitkomen. Zet de bakvorm in de koelkast.
3
Spoel de bonen onder koud water en laat ze uitlekken (nettogewicht: 180 g). Haal de pan met de siroop van het vuur, schep er de bonen bij en mix fijn. Voeg het amandelpoeder toe en breng opnieuw aan de kook. Kook 3 min. al mengend op een matig vuurtje. Haal de pan van het vuur en voeg, stevig kloppend, de losgeklopte eidooiers toe. Giet de bereiding in een karaf en verdeel ze over de deegbodems. Schuif 20 min. in de oven. Laat 10 min. rusten, ontvorm en laat op een rooster afkoelen.
4
Bestuif met bloemsuiker en dien op.