Recept zoekresultatenPastéis de feijão
Delhaize logo
  • Pastéis de feijão
    D

Pastéis de feijão

door Gema Gomez
Pastéis de feijãoD
Gemiddeld
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
12 porties
  • 7 eidooiers
  • 180 g witte bonen
  • 100 g amandelpoeder
  • 6 verse bladerdeegvierkantjes (van 360g)
  • 200 g fijne kristalsuiker
  • 1 el bloemsuiker
  • 10 g boter
  • zout
  • 7 eidooiers
  • 180 g witte bonen
  • 100 g amandelpoeder
  • 6 verse bladerdeegvierkantjes (van 360g)
  • 200 g fijne kristalsuiker
  • 1 el bloemsuiker
  • 10 g boter
  • zout

Begin met koken

: 30 min. + 20 min. kooktijd
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Breng 1,5 dl water in een steelpan aan de kook met de suiker en laat 10 min. op een matig vuurtje koken.
2
Beboter de vakjes van een muffinbakvorm. Stapel de plakjes bladerdeeg per 2 op elkaar, rol ze op tot 3 worsten en snijd elke worst in 4. Leg een deegrolletje verticaal in elk vakje, plet met de duim en verdeel het deeg met de vingers tot het vakje volledig bedekt is. Laat het deeg lichtjes boven de vorm uitkomen. Zet de bakvorm in de koelkast.
3
Spoel de bonen onder koud water en laat ze uitlekken (nettogewicht: 180 g). Haal de pan met de siroop van het vuur, schep er de bonen bij en mix fijn. Voeg het amandelpoeder toe en breng opnieuw aan de kook. Kook 3 min. al mengend op een matig vuurtje. Haal de pan van het vuur en voeg, stevig kloppend, de losgeklopte eidooiers toe. Giet de bereiding in een karaf en verdeel ze over de deegbodems. Schuif 20 min. in de oven. Laat 10 min. rusten, ontvorm en laat op een rooster afkoelen.
4
Bestuif met bloemsuiker en dien op.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Breng 1,5 dl water in een steelpan aan de kook met de suiker en laat 10 min. op een matig vuurtje koken.
2
Beboter de vakjes van een muffinbakvorm. Stapel de plakjes bladerdeeg per 2 op elkaar, rol ze op tot 3 worsten en snijd elke worst in 4. Leg een deegrolletje verticaal in elk vakje, plet met de duim en verdeel het deeg met de vingers tot het vakje volledig bedekt is. Laat het deeg lichtjes boven de vorm uitkomen. Zet de bakvorm in de koelkast.
3
Spoel de bonen onder koud water en laat ze uitlekken (nettogewicht: 180 g). Haal de pan met de siroop van het vuur, schep er de bonen bij en mix fijn. Voeg het amandelpoeder toe en breng opnieuw aan de kook. Kook 3 min. al mengend op een matig vuurtje. Haal de pan van het vuur en voeg, stevig kloppend, de losgeklopte eidooiers toe. Giet de bereiding in een karaf en verdeel ze over de deegbodems. Schuif 20 min. in de oven. Laat 10 min. rusten, ontvorm en laat op een rooster afkoelen.
4
Bestuif met bloemsuiker en dien op.
Nutritionele informatie
D
Per 100 g: Energie: 325 kcal - Vetten: 12,7 g - Koolhydraten: 45,3 g - Vezels: 3,2 g - Eiwitten: 5,7 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 325 kcal - Vetten: 12,7 g - Koolhydraten: 45,3 g - Vezels: 3,2 g - Eiwitten: 5,7 g
Andere wereldkeuken
Vegetarisch
Dessert

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Witte bonen | Tomatensaus
Hak Witte bonen | Tomatensaus
180 gr
1
99
Amandelen | Poeder
Vahiné Amandelen | Poeder
125 gr
4
99
Bladerdeeg | Vierkanten | Gevuld
Delhaize Bladerdeeg | Vierkanten | Gevuld
4 × 300 gr
2
49
Suiker | Vervanger
Zusto Suiker | Vervanger
300 gr
4
29
Bloemsuiker
Tienen-Tirlemont Bloemsuiker
250 gr
0
79
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39

Reeds in je keuken

Zout | Tafel | Naturel
Jozo Zout | Tafel | Naturel
1 kg
1
09
Totaal:
€26,10