1
Schil de wortelen en snijd ze in schijfjes. Stoom ze (of kook ze in kokend water) tot ze mals zijn en mix ze fijn tot puree.
2
Meng 100 g wortelpuree in de keukenrobot met de bloem, de melk, de gist, de suiker, 2 eieren en de malse boter. Kneed gedurende 2 à 3 min., voeg ½ kl zout toe en meng nog 2 min. Dek het deeg af en laat het 1 à 2 u op een warme plek rijzen.
3
Kneed het deeg opnieuw, vorm 8 buns en plet ze lichtjes. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de buns over, dek ze af met een keukendoek en laat ze 30 min. rijzen.
4
Verwarm de oven voor op 180°C. Smeer de buns in met losgeklopt ei en bestrooi ze met lijnzaadjes. Schuif ze 10 à 12 min. in de oven.
5
Maak intussen de saus: meng de rest van de wortelpuree met de verse kaas, 1 kl honing, zout, peper en chili naar eigen smaak.
6
Snijd de halloumi in sneetjes. Bak ze samen met de burgers goudbruin, in een grote braadpan met de olijfolie, chili en honing (overgiet enkel de halloumi met honing).
7
Garneer de buns met de wortelsaus, de burgers, de gegrilde halloumi en veldsla.
1
Schil de wortelen en snijd ze in schijfjes. Stoom ze (of kook ze in kokend water) tot ze mals zijn en mix ze fijn tot puree.
2
Meng 100 g wortelpuree in de keukenrobot met de bloem, de melk, de gist, de suiker, 2 eieren en de malse boter. Kneed gedurende 2 à 3 min., voeg ½ kl zout toe en meng nog 2 min. Dek het deeg af en laat het 1 à 2 u op een warme plek rijzen.
3
Kneed het deeg opnieuw, vorm 8 buns en plet ze lichtjes. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de buns over, dek ze af met een keukendoek en laat ze 30 min. rijzen.
4
Verwarm de oven voor op 180°C. Smeer de buns in met losgeklopt ei en bestrooi ze met lijnzaadjes. Schuif ze 10 à 12 min. in de oven.
5
Maak intussen de saus: meng de rest van de wortelpuree met de verse kaas, 1 kl honing, zout, peper en chili naar eigen smaak.
6
Snijd de halloumi in sneetjes. Bak ze samen met de burgers goudbruin, in een grote braadpan met de olijfolie, chili en honing (overgiet enkel de halloumi met honing).
7
Garneer de buns met de wortelsaus, de burgers, de gegrilde halloumi en veldsla.