1
Doe de bloem, de boter in stukken, een snufje zout, 5 cl water en de eidooier in de beker van de keukenrobot (of in een slakom). Meng en kneed tot een soepel, homogeen deeg (bestuif het werkblad met bloem om er het deeg op te kneden als je geen keukenrobot hebt). Vorm een deegbal, wikkel hem in vershoudfolie en laat 30 min. in de koelkast rusten.
2
Verwarm de oven voor op 170°C. Laat de spinazie in een sauteerpan met de olijfolie slinken. Rol het deeg op een vel bakpapier uit met een deegrol en garneer er een grote taartvorm mee.
3
Klop de eieren met de room, de geraspte parmigiano, peper en zout. Giet het mengsel op de taartbodem en verdeel er de rode bieten in schijfjes en de spinazie over. Bestrooi met de grofverkruimelde feta en bak 40 min. in de oven.
4
Serveer warm en geef er een slaatje bij.
1
Doe de bloem, de boter in stukken, een snufje zout, 5 cl water en de eidooier in de beker van de keukenrobot (of in een slakom). Meng en kneed tot een soepel, homogeen deeg (bestuif het werkblad met bloem om er het deeg op te kneden als je geen keukenrobot hebt). Vorm een deegbal, wikkel hem in vershoudfolie en laat 30 min. in de koelkast rusten.
2
Verwarm de oven voor op 170°C. Laat de spinazie in een sauteerpan met de olijfolie slinken. Rol het deeg op een vel bakpapier uit met een deegrol en garneer er een grote taartvorm mee.
3
Klop de eieren met de room, de geraspte parmigiano, peper en zout. Giet het mengsel op de taartbodem en verdeel er de rode bieten in schijfjes en de spinazie over. Bestrooi met de grofverkruimelde feta en bak 40 min. in de oven.
4
Serveer warm en geef er een slaatje bij.