Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenRodebietenquiche met feta en spinazie
Delhaize logo
  • Rodebietenquiche met feta en spinazie
    D

Rodebietenquiche met feta en spinazie

door Line Couvreur
Rodebietenquiche met feta en spinazieD
Makkelijk
> 60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 3 eieren
  • 1 eierdooier
  • 300 g gekookte rode bieten
  • 150 g jonge spinazieblaadjes (zakje klaar voor gebruik)
  • 200 g feta
  • 30 el geraspte parmigiano
  • 25 cl room 20% V.G.
  • 200 g bloem
  • 100 g melkerijboter
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 3 eieren
  • 1 eierdooier
  • 300 g gekookte rode bieten
  • 150 g jonge spinazieblaadjes (zakje klaar voor gebruik)
  • 200 g feta
  • 30 el geraspte parmigiano
  • 25 cl room 20% V.G.
  • 200 g bloem
  • 100 g melkerijboter
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 35 min. + 40 min. kooktijd (+ 30 min. rusttijd)
1
Doe de bloem, de boter in stukken, een snufje zout, 5 cl water en de eidooier in de beker van de keukenrobot (of in een slakom). Meng en kneed tot een soepel, homogeen deeg (bestuif het werkblad met bloem om er het deeg op te kneden als je geen keukenrobot hebt). Vorm een deegbal, wikkel hem in vershoudfolie en laat 30 min. in de koelkast rusten.
2
Verwarm de oven voor op 170°C. Laat de spinazie in een sauteerpan met de olijfolie slinken. Rol het deeg op een vel bakpapier uit met een deegrol en garneer er een grote taartvorm mee.
3
Klop de eieren met de room, de geraspte parmigiano, peper en zout. Giet het mengsel op de taartbodem en verdeel er de rode bieten in schijfjes en de spinazie over. Bestrooi met de grofverkruimelde feta en bak 40 min. in de oven.
4
Serveer warm en geef er een slaatje bij.
1
Doe de bloem, de boter in stukken, een snufje zout, 5 cl water en de eidooier in de beker van de keukenrobot (of in een slakom). Meng en kneed tot een soepel, homogeen deeg (bestuif het werkblad met bloem om er het deeg op te kneden als je geen keukenrobot hebt). Vorm een deegbal, wikkel hem in vershoudfolie en laat 30 min. in de koelkast rusten.
2
Verwarm de oven voor op 170°C. Laat de spinazie in een sauteerpan met de olijfolie slinken. Rol het deeg op een vel bakpapier uit met een deegrol en garneer er een grote taartvorm mee.
3
Klop de eieren met de room, de geraspte parmigiano, peper en zout. Giet het mengsel op de taartbodem en verdeel er de rode bieten in schijfjes en de spinazie over. Bestrooi met de grofverkruimelde feta en bak 40 min. in de oven.
4
Serveer warm en geef er een slaatje bij.
Nutritionele informatie
D
Per 100g: Energie: 257 kcal - Vetten: 18,7 g - Koolhydraten: 13,6 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 8,2 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 257 kcal - Vetten: 18,7 g - Koolhydraten: 13,6 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 8,2 g
Vegetarisch
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Scharreleieren | 5+1
Columbus Scharreleieren | 5+1
6 st
Promo
3
20
Bieten | Rood | Oud-Hollands recept
Hak Bieten | Rood | Oud-Hollands recept
355 gr
2de tegen -50%
2
29
Bladspinazie | Gehakt
Hak Bladspinazie | Gehakt
245 gr
2de tegen -50%
2
55
Original | Greek Feta
Euro Fresh Food Original | Greek Feta
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
59
Parmigiano reggiano | BOB
Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
49
Room 20%
Delhaize Room 20%
25 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
0
94
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39

Reeds in je keuken

Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
-10% voor 3
6
35
Totaal:
€16,45