⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenZeeduivel met honing en bieslook
Delhaize logo
  • Zeeduivel met honing en bieslook

Zeeduivel met honing en bieslook

Zeeduivel met honing en bieslook
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 el citroensap
  • boter
  • 4 el fijngesneden bieslook
  • 1 el vloeibare honing
  • 1 grote kl Dijonmosterd
  • 1 grote sjalot
  • peper
  • 1 el olijfolie
  • 10 cl verse room
  • 1/2 vetarm visbouillonblokje
  • 700 g zeeduivelfilets
  • 1 el citroensap
  • boter
  • 4 el fijngesneden bieslook
  • 1 el vloeibare honing
  • 1 grote kl Dijonmosterd
  • 1 grote sjalot
  • peper
  • 1 el olijfolie
  • 10 cl verse room
  • 1/2 vetarm visbouillonblokje
  • 700 g zeeduivelfilets

Begin met koken

1
Snij de zeeduivel in stukken en bak op een middelmatig vuur in een sauteerpan met de boter. Neem uit de pan wanneer ze rondom lichtbruin gebakken zijn.
2
Giet 1 eetlepel olijfolie in de pan en laat de fijngesnipperde sjalot hierin 5 min. fruiten op een zacht vuur. Voeg 12 cl water toe, roer het aanbaksel los, voeg de honing toe, het citroensap, de mosterd en de room. Roer er het verkruimelde bouillonblokje onder en leg de stukken vis in deze saus. Zet een deksel op de pan en laat 5 min. sudderen op een zacht vuur.
3
Voeg 2 eetlepels bieslook toe en breng op smaak met peper en zout.
4
Dien onmiddellijk op, bestrooi de borden met de resterende bieslook. Serveer met een groene groente en aardappelpuree.
1
Snij de zeeduivel in stukken en bak op een middelmatig vuur in een sauteerpan met de boter. Neem uit de pan wanneer ze rondom lichtbruin gebakken zijn.
2
Giet 1 eetlepel olijfolie in de pan en laat de fijngesnipperde sjalot hierin 5 min. fruiten op een zacht vuur. Voeg 12 cl water toe, roer het aanbaksel los, voeg de honing toe, het citroensap, de mosterd en de room. Roer er het verkruimelde bouillonblokje onder en leg de stukken vis in deze saus. Zet een deksel op de pan en laat 5 min. sudderen op een zacht vuur.
3
Voeg 2 eetlepels bieslook toe en breng op smaak met peper en zout.
4
Dien onmiddellijk op, bestrooi de borden met de resterende bieslook. Serveer met een groene groente en aardappelpuree.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Moederdag,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht