Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenOssobuco met groenten
Delhaize logo
  • Ossobuco met groenten
    A

Ossobuco met groenten

Ossobuco met groentenA
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • bloem
  • 1 blik van 400 g gepelde tomaten in blokjes
  • 25 cl droge witte wijn
  • boter
  • 1 teentje knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 1 côte stengel groene selder
  • 4 dikke schijven ossobucco
  • 1 wortel
  • kruidentuiltje
  • peper
  • 1 ui
  • 1 verkruimeld bouillonblokje
  • bloem
  • 1 blik van 400 g gepelde tomaten in blokjes
  • 25 cl droge witte wijn
  • boter
  • 1 teentje knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 1 côte stengel groene selder
  • 4 dikke schijven ossobucco
  • 1 wortel
  • kruidentuiltje
  • peper
  • 1 ui
  • 1 verkruimeld bouillonblokje

Begin met koken

1
Snipper de ui en snij de wortel en de selder fijn.
2
Wentel de schijven ossobuco in de bloem, klop de overtollige bloem eraf. Verwarm 2 eetlepels olie en de boter in een sauteerpan en bak het vlees er aan beide kanten in aan op vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout.
3
Neem het vlees uit de pan. Doe 2 eetlepels olie bij in de pan en fruit er de fijngesneden ui en groenten, evenals het geperste knoflookteentje in op zacht vuur. Voeg na 5 min. de witte wijn toe en laat 2 min. sudderen. Voeg dan de tomaten toe, 35 cl water, het verkruimelde bouillonblokje en het kruidentuiltje. Leg het vlees in de saus, breng aan de kook en laat met deksel 1 uur sudderen op heel zacht vuur. Draai het vlees geregeld om.
4
Laat nog 30 min. extra stoven zonder deksel. Breng op smaak met peper en zout en serveer warm met verse pasta.
1
Snipper de ui en snij de wortel en de selder fijn.
2
Wentel de schijven ossobuco in de bloem, klop de overtollige bloem eraf. Verwarm 2 eetlepels olie en de boter in een sauteerpan en bak het vlees er aan beide kanten in aan op vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout.
3
Neem het vlees uit de pan. Doe 2 eetlepels olie bij in de pan en fruit er de fijngesneden ui en groenten, evenals het geperste knoflookteentje in op zacht vuur. Voeg na 5 min. de witte wijn toe en laat 2 min. sudderen. Voeg dan de tomaten toe, 35 cl water, het verkruimelde bouillonblokje en het kruidentuiltje. Leg het vlees in de saus, breng aan de kook en laat met deksel 1 uur sudderen op heel zacht vuur. Draai het vlees geregeld om.
4
Laat nog 30 min. extra stoven zonder deksel. Breng op smaak met peper en zout en serveer warm met verse pasta.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 438; energie (kCal): 105; vetten (g): 4,2; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 8,1; suikers (g): 2,7; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 6,3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 451,4
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 438; energie (kCal): 105; vetten (g): 4,2; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 8,1; suikers (g): 2,7; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 6,3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 451,4
Italiaans
Diner
Sauzen

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Tomaten | Gepeld | Bio
Delhaize Tomaten | Gepeld | Bio
400 gr
Bio
    0
    95
    Somontano | Chardonnay
    Vinas Del Vero Somontano | Chardonnay
    37,5 cl
    2+1 gratis
    3
    99
    Groene selder | Verpakt
    Delhaize Groene selder | Verpakt
    1 st
    1
    55
    Wortelen | Extra fijn
    Hak Wortelen | Extra fijn
    215 gr
    2de tegen -50%
    1
    85
    Kruiden | Kruidenbuiltje
    Santa Maria Kruiden | Kruidenbuiltje
    14 gr
    -10% voor 3
    5
    59
    Witte uien | Netje
    Delhaize Witte uien | Netje
    400 gr
    1
    69
    Bouillon | Vlees | 12 Bouillonblokjes
    Knorr Bouillon | Vlees | 12 Bouillonblokjes
    12 x 11 gr
    3+1 gratis
    1
    99

    Reeds in je keuken

    Melkerijboter
    Delhaize Melkerijboter
    250 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    25
    Lookbol | Netje
    Delhaize Lookbol | Netje
    75 gr
    1
    79
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    -10% voor 3
    4
    29
    Totaal:
    €17,96