🛒 Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenVerfijnde garnalensoep
Delhaize logo
  • Verfijnde garnalensoep
    B

Verfijnde garnalensoep

Verfijnde garnalensoepB
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 200 g aardappelen
  • 1 bouillonblokje van vis
  • 1 el citroensap
  • 1 el gehakte peterselie
  • 100 g gepelde grijze garnalen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kruidentuiltje
  • 2 el olijfolie
  • 500 g hele grijze garnalen
  • 25 cl passata
  • peper
  • 300 g soepgroenten
  • 20 cl verse room
  • 200 g aardappelen
  • 1 bouillonblokje van vis
  • 1 el citroensap
  • 1 el gehakte peterselie
  • 100 g gepelde grijze garnalen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kruidentuiltje
  • 2 el olijfolie
  • 500 g hele grijze garnalen
  • 25 cl passata
  • peper
  • 300 g soepgroenten
  • 20 cl verse room

Begin met koken

1
Fruit de groenten 5 min in de olie in een grote kookpot op zacht vuur.
2
Voeg de grofgehakte knoflookteentjes toe en de in blokjes gesneden aardappelen.
3
Meng 2 min, voeg de passata toe, het kruidentuiltje, het verkruimelde bouillonblokje en 70 cl warm water.
4
Breng aan de kook, verlaag het vuur, dek af en laat 20 min sudderen op heel zacht vuur. Verwijder het kruidentuiltje en mix goed.
5
Doe ondertussen de ongepelde garnalen en 50 cl koud water in een grote steelpan. Breng aan de kook en laat 5 min met deksel sudderen.
6
Laat 5 min rusten en mix lang en goed. Zet een grote zeef met fijne raster op de kookpot met de soep, giet er een soeplepel gemixte garnalen in en druk er goed op met een lepel om er zoveel mogelijk vocht uit te persen.
7
Gooi het overblijfsel weg en doe hetzelfde met de rest van het garnalenmengsel.
8
Doe de gepelde grijze garnalen en het citroensap bij de soep, verwarm nog even. Breng op smaak met peper en zout.
9
Serveer warm met een beetje room en fijngehakte peterselie.
1
Fruit de groenten 5 min in de olie in een grote kookpot op zacht vuur.
2
Voeg de grofgehakte knoflookteentjes toe en de in blokjes gesneden aardappelen.
3
Meng 2 min, voeg de passata toe, het kruidentuiltje, het verkruimelde bouillonblokje en 70 cl warm water.
4
Breng aan de kook, verlaag het vuur, dek af en laat 20 min sudderen op heel zacht vuur. Verwijder het kruidentuiltje en mix goed.
5
Doe ondertussen de ongepelde garnalen en 50 cl koud water in een grote steelpan. Breng aan de kook en laat 5 min met deksel sudderen.
6
Laat 5 min rusten en mix lang en goed. Zet een grote zeef met fijne raster op de kookpot met de soep, giet er een soeplepel gemixte garnalen in en druk er goed op met een lepel om er zoveel mogelijk vocht uit te persen.
7
Gooi het overblijfsel weg en doe hetzelfde met de rest van het garnalenmengsel.
8
Doe de gepelde grijze garnalen en het citroensap bij de soep, verwarm nog even. Breng op smaak met peper en zout.
9
Serveer warm met een beetje room en fijngehakte peterselie.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 391; energie (kCal): 94; vetten (g): 5,7; verzadigde vetten (g): 2,6; koolhydraten (g): 4; suikers (g): 1,5; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 6,4; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 503,84
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 391; energie (kCal): 94; vetten (g): 5,7; verzadigde vetten (g): 2,6; koolhydraten (g): 4; suikers (g): 1,5; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 6,4; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 503,84
Belgisch
Gluten vrij
Moederdag,Romantisch diner
Overig
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Aardappelen | Nicola
Delhaize Aardappelen | Nicola
1 kg
2
69
Visfumet
North Sea Chefs Visfumet
400 gr
3
99
Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49
Grijze garnalen | Gekookt-Ongepeld | Vers
Delhaize Grijze garnalen | Gekookt-Ongepeld | Vers
3 × 250 gr
6
99
Kruidentuiltje | Verpakt
Delhaize Kruidentuiltje | Verpakt
20 gr
1
75
Saus | Romana
Delhaize Saus | Romana
350 gr
2+1 gratis
  • little-lione.external.82792960.svg
2
05
Mosselgroenten
Delhaize Mosselgroenten
300 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
29
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15

Reeds in je keuken

Citroensap | Vitamin C
Limmi Citroensap | Vitamin C
12 cl
1
25
Look | Netje | Bio
Delhaize Look | Netje | Bio
100 gr
Bio
    1
    29
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Totaal:
    €35,38