⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenYoghurtcake met blauwe bessen
Delhaize logo
  • Yoghurtcake met blauwe bessen
    C

Yoghurtcake met blauwe bessen

door Gema Gomez
Yoghurtcake met blauwe bessenC
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 3 eieren
  • 350 g blauwe bessen
  • 50 g amandelpoeder
  • 125 g volle natuuryoghurt
  • 150 g bloem
  • 190 g kristalsuiker
  • 150 g bloemsuiker
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 1,5 kl bitter amandelaroma
  • 1 snufje zout
  • 1,2 dl zonnebloemolie
  • 3 eieren
  • 350 g blauwe bessen
  • 50 g amandelpoeder
  • 125 g volle natuuryoghurt
  • 150 g bloem
  • 190 g kristalsuiker
  • 150 g bloemsuiker
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 1,5 kl bitter amandelaroma
  • 1 snufje zout
  • 1,2 dl zonnebloemolie

Begin met koken

: 20 min. + 45 min. kooktijd
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed een ronde bakvorm van 22 cm diameter met bakpapier. Giet de yoghurt in een slakom. Was het potje, droog het en gebruik het om de bloem (2 potjes), het amandelpoeder (1 potje), de fijne kristalsuiker (2 potjes) en de olie (1 potje) af te meten. Doe alles één voor één in de slakom. Voeg het bittere amandelaroma (1 à 2 kl) toe, de eieren, het bakpoeder en het zout. Meng 2 min. met een elektrische klopper. Giet bijna heel het deeg in de bakvorm, bestrooi met 200 g blauwe bessen en overgiet voorzichtig met de rest van het deeg (alle blauwe bessen hoeven niet noodzakelijk bedekt te zijn). Schuif 45 min. in de oven (houd in het oog!). Laat lauw worden, ontvorm en laat afkoelen op een rooster.
2
Verwarm 100 g blauwe bessen met 2 el bloemsuiker en 1 el water in een kleine steelpan, tot ze openbarsten en hun sap afgeven. Giet door een puntzeef en laat afkoelen. Voeg, al kloppend, beetje bij beetje bloemsuiker toe aan de coulis en meng tot een nog net vloeibaar glazuur. (De hoeveelheid suiker hangt af van de hoeveelheid blauwebessensap. Gebruik genoeg suiker zodat het glazuur niet vloeibaar is). Verdeel het glazuur over de taart, werk af met de rest van de blauwe bessen en laat de taart opstijven voor je ze serveert.
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed een ronde bakvorm van 22 cm diameter met bakpapier. Giet de yoghurt in een slakom. Was het potje, droog het en gebruik het om de bloem (2 potjes), het amandelpoeder (1 potje), de fijne kristalsuiker (2 potjes) en de olie (1 potje) af te meten. Doe alles één voor één in de slakom. Voeg het bittere amandelaroma (1 à 2 kl) toe, de eieren, het bakpoeder en het zout. Meng 2 min. met een elektrische klopper. Giet bijna heel het deeg in de bakvorm, bestrooi met 200 g blauwe bessen en overgiet voorzichtig met de rest van het deeg (alle blauwe bessen hoeven niet noodzakelijk bedekt te zijn). Schuif 45 min. in de oven (houd in het oog!). Laat lauw worden, ontvorm en laat afkoelen op een rooster.
2
Verwarm 100 g blauwe bessen met 2 el bloemsuiker en 1 el water in een kleine steelpan, tot ze openbarsten en hun sap afgeven. Giet door een puntzeef en laat afkoelen. Voeg, al kloppend, beetje bij beetje bloemsuiker toe aan de coulis en meng tot een nog net vloeibaar glazuur. (De hoeveelheid suiker hangt af van de hoeveelheid blauwebessensap. Gebruik genoeg suiker zodat het glazuur niet vloeibaar is). Verdeel het glazuur over de taart, werk af met de rest van de blauwe bessen en laat de taart opstijven voor je ze serveert.
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 263 kcal - Vetten: 10,6 g - Koolhydraten: 37,1 g - Vezels: 1,4 g - Eiwitten: 4,5 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 263 kcal - Vetten: 10,6 g - Koolhydraten: 37,1 g - Vezels: 1,4 g - Eiwitten: 4,5 g
Vegetarisch
Dessert

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Blauwe bessen | Schaal
Delhaize Blauwe bessen | Schaal
3 × 150 gr
3
59
Amandelen | Poeder
Vahiné Amandelen | Poeder
125 gr
4
99
Yoghurt | Natuur | 0% | Griekse wijze
Oikos Yoghurt | Natuur | 0% | Griekse wijze
2 x 145 gr
-20% voor 3
2
95
Bloemsuiker
Tienen-Tirlemont Bloemsuiker
250 gr
0
79
Gist droog
Dr. oetker Gist droog
4 x 7 gr
2
85
Bittere | Amandelsmaak
Vahiné Bittere | Amandelsmaak
2 cl
2
79
Zonnebloemolie | Bio
Delhaize Zonnebloemolie | Bio
50 cl
Bio
    3
    39

    Reeds in je keuken

    Tarwebloem
    Delhaize Tarwebloem
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    35
    Suiker | Vervanger
    Zusto Suiker | Vervanger
    300 gr
    4
    29
    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69
    Totaal:
    €30,22