1
Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed een ronde bakvorm van 22 cm diameter met bakpapier. Giet de yoghurt in een slakom. Was het potje, droog het en gebruik het om de bloem (3 potjes), de rietsuiker (2 potjes) en de olie (1 potje) af te meten. Doe alles één voor één in de slakom. Voeg de eieren toe, het bakpoeder en het zout. Meng 2 min. met een elektrische klopper. Voeg de bananen in blokjes toe (± 200 g netto), giet het deeg in de bakvorm en schuif 40 à 45 min. in de oven (houd in het oog!). Laat lauw worden, ontvorm en laat volledig afkoelen op een rooster.
2
Giet intussen 2 el water in een kleine steelpan, strooi er de fijne kristalsuiker bij en verwarm, zonder te mengen, tot een amberkleurige karamel. Haal de pan van het vuur, voeg de room toe en warm zachtjes op, tot een gladde textuur. Haal van het vuur, voeg de boter in stukken toe en fleur de sel. Laat 2 min. rusten, meng en giet in een kom. Laat afkoelen en zet in de koelkast.
3
Overgiet de taart net voor het opdienen met een deel van de karamelsaus en bestrooi met de gehakte chocolade.
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed een ronde bakvorm van 22 cm diameter met bakpapier. Giet de yoghurt in een slakom. Was het potje, droog het en gebruik het om de bloem (3 potjes), de rietsuiker (2 potjes) en de olie (1 potje) af te meten. Doe alles één voor één in de slakom. Voeg de eieren toe, het bakpoeder en het zout. Meng 2 min. met een elektrische klopper. Voeg de bananen in blokjes toe (± 200 g netto), giet het deeg in de bakvorm en schuif 40 à 45 min. in de oven (houd in het oog!). Laat lauw worden, ontvorm en laat volledig afkoelen op een rooster.
2
Giet intussen 2 el water in een kleine steelpan, strooi er de fijne kristalsuiker bij en verwarm, zonder te mengen, tot een amberkleurige karamel. Haal de pan van het vuur, voeg de room toe en warm zachtjes op, tot een gladde textuur. Haal van het vuur, voeg de boter in stukken toe en fleur de sel. Laat 2 min. rusten, meng en giet in een kom. Laat afkoelen en zet in de koelkast.
3
Overgiet de taart net voor het opdienen met een deel van de karamelsaus en bestrooi met de gehakte chocolade.