Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenKrans met ricotta en limone, rum- en passievruchtensiroop
Delhaize logo
  • Krans met ricotta en limone, rum- en passievruchtensiroop
    D

Krans met ricotta en limone, rum- en passievruchtensiroop

Krans met ricotta en limone, rum- en passievruchtensiroopD
Gemiddeld
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
10 porties
  • 70 g amandelpoeder
  • 165 g ricotta
  • 165 g bloem
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 150 g ruwe rietsuiker
  • 120 g boter
  • 4 eieren
  • 2 kleine biolimoenen
  • 1 snufje zout
  • 4 passievruchten (voor de siroop)
  • 1 dl bruine rum (voor de siroop)
  • 100 g ruwe rietsuiker (voor de siroop)
  • 1 carambolevrucht (voor de afwerking)
  • 2 passievruchten (voor de afwerking)
  • 4 kumquats (voor de afwerking)
  • 100 g kristalsuiker (voor de afwerking)
  • 12 macarons (voor de afwerking)
  • 70 g amandelpoeder
  • 165 g ricotta
  • 165 g bloem
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 150 g ruwe rietsuiker
  • 120 g boter
  • 4 eieren
  • 2 kleine biolimoenen
  • 1 snufje zout
  • 4 passievruchten (voor de siroop)
  • 1 dl bruine rum (voor de siroop)
  • 100 g ruwe rietsuiker (voor de siroop)
  • 1 carambolevrucht (voor de afwerking)
  • 2 passievruchten (voor de afwerking)
  • 4 kumquats (voor de afwerking)

Begin met koken

: 35 min. + 35 min. kooktijd + 1 u. koeltijd
1
Maak de krans: verwarm de oven voor op 160°C. Beboter een gladde savarinvorm van 24 cm diameter royaal en zet hem in de koelkast. Klop de ricotta met de eieren en de suiker. Voeg 100 g gesmolten boter, de bloem, het amandelpoeder, het bakpoeder en het zout toe. Voeg ook de fijngeraspte zeste van de limoenen en hun sap toe (de hele hoeveelheid of ¾, naar eigen smaak). Klop 2 à 3 min. op middelmatige snelheid, tot een licht schuimig deeg. Giet het deeg in de bakvorm en schuif 35 min. in de oven (in het oog houden!). Laat de krans 10 min. rusten, draai hem om op een rooster en laat hem volledig afkoelen.
2
Maak de karamelspiraaltjes: verwarm de kristalsuiker en 2 el water in een steelpan met dikke bodem, zonder te mengen. De bereiding zal verschillende texturen aannemen, tot ze vloeibaar wordt. Je mag de karamel lichtjes doen draaien in de steelpan, maar meng hem niet met een lepel of iets anders. Haal de karamel van het vuur zodra hij amberkleurig is. Laat max. 30 sec. rusten en giet de karamel dan voorzichtig met een lepel op een siliconen matje (of op bakpapier), in de vorm van spiraaltjes. Laat ze in de openlucht stollen (nooit in de koelkast: de karamel wordt er opnieuw vloeibaar!). Als je de spiraaltjes op voorhand maakt, leg ze dan op bakpapier in een metalen doos en bewaar ze op een droge plaats.
3
Maak de siroop: breng 1 dl water, de rum en de suiker in een steelpan aan de kook en laat nog 5 min. pruttelen. Giet de siroop in een kom en voeg de passievruchtenpulp toe. Leg de krans voorzichtig terug in zijn bakvorm, prik er een groot aantal gaatjes in met een tandenstoker en besprenkel hem voorzichtig met ¾ van de warme siroop. Laat afkoelen.
4
Draai de krans om op een dienschotel. Besprenkel hem met de rest van de siroop. Werk hem af met plakjes carambolevrucht, kumquat, de pulp van de passievruchten en macarons. Leg de karamel spiraaltjes voorzichtig bovenop en rondom de krans. Dien meteen op.
1
Maak de krans: verwarm de oven voor op 160°C. Beboter een gladde savarinvorm van 24 cm diameter royaal en zet hem in de koelkast. Klop de ricotta met de eieren en de suiker. Voeg 100 g gesmolten boter, de bloem, het amandelpoeder, het bakpoeder en het zout toe. Voeg ook de fijngeraspte zeste van de limoenen en hun sap toe (de hele hoeveelheid of ¾, naar eigen smaak). Klop 2 à 3 min. op middelmatige snelheid, tot een licht schuimig deeg. Giet het deeg in de bakvorm en schuif 35 min. in de oven (in het oog houden!). Laat de krans 10 min. rusten, draai hem om op een rooster en laat hem volledig afkoelen.
2
Maak de karamelspiraaltjes: verwarm de kristalsuiker en 2 el water in een steelpan met dikke bodem, zonder te mengen. De bereiding zal verschillende texturen aannemen, tot ze vloeibaar wordt. Je mag de karamel lichtjes doen draaien in de steelpan, maar meng hem niet met een lepel of iets anders. Haal de karamel van het vuur zodra hij amberkleurig is. Laat max. 30 sec. rusten en giet de karamel dan voorzichtig met een lepel op een siliconen matje (of op bakpapier), in de vorm van spiraaltjes. Laat ze in de openlucht stollen (nooit in de koelkast: de karamel wordt er opnieuw vloeibaar!). Als je de spiraaltjes op voorhand maakt, leg ze dan op bakpapier in een metalen doos en bewaar ze op een droge plaats.
3
Maak de siroop: breng 1 dl water, de rum en de suiker in een steelpan aan de kook en laat nog 5 min. pruttelen. Giet de siroop in een kom en voeg de passievruchtenpulp toe. Leg de krans voorzichtig terug in zijn bakvorm, prik er een groot aantal gaatjes in met een tandenstoker en besprenkel hem voorzichtig met ¾ van de warme siroop. Laat afkoelen.
4
Draai de krans om op een dienschotel. Besprenkel hem met de rest van de siroop. Werk hem af met plakjes carambolevrucht, kumquat, de pulp van de passievruchten en macarons. Leg de karamel spiraaltjes voorzichtig bovenop en rondom de krans. Dien meteen op.
Nutritionele informatie
D
Per 100g: Energie: 297 kcal – Vetten: 14 g – Koolhydraten: 32,1 g – Vezels: 1,8 g – Eiwitten: 6 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 297 kcal – Vetten: 14 g – Koolhydraten: 32,1 g – Vezels: 1,8 g – Eiwitten: 6 g
Vegetarisch
Eindejaar
Winter
Dessert

Ingrediënten voor 10 personen

Toon:

Carambola
1

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Kumquat
4

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Amandelen | Poeder
Vahiné Amandelen | Poeder
125 gr
4
99
Ricotta | 2 x 100g
Galbani Ricotta | 2 x 100g
200 gr
2
39
Gist droog
Dr. oetker Gist droog
4 x 7 gr
2
85
Cassonade
Tienen-Tirlemont Cassonade
500 gr
1
59
Zachte boter
Aubel Zachte boter
500 gr
-20%
7
03
€8,79
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Limoen | 1 st
Delhaize Limoen | 1 st
1 st
0
59
Blokjes | Passievrucht
Delhaize Blokjes | Passievrucht
2 × 250 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
2
99
Delhaize Rum | Bruin | 37.5% ALC.
20 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
4
99
Suiker | Fijn | Kristal
Delhaize Suiker | Fijn | Kristal
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
89
Zoete macarons | 12st
Taste of Inspirations Zoete macarons | 12st
180 gr
7
59

Reeds in je keuken

Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
-10% voor 3
6
35
Totaal:
€42,34