Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Delhaize logo
  • Wortelsalade
    A

Wortelsalade

door Line Couvreur
WortelsaladeA
Makkelijk
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 400 g wortelen
  • 1 rode ui
  • 1/2 citroen
  • 2 sinaasappels
  • 1 bussel koriander
  • 1 el honing
  • 2 el olijfolie
  • 1 el korianderzaadjes
  • chilipoeder
  • peper
  • zout
  • 400 g wortelen
  • 1 rode ui
  • 1/2 citroen
  • 2 sinaasappels
  • 1 bussel koriander
  • 1 el honing
  • 2 el olijfolie
  • 1 el korianderzaadjes
  • chilipoeder
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 40 min.
1
Gril de korianderzaadjes lichtjes in een braadpan, zonder toevoeging van vetstof, tot ze hun aroma’s vrijgeven. Voeg de olijfolie toe, de wortelen in schijfjes en het sap van de halve citroen en van één sinaasappel.
2
Laat op een matig vuurtje zachtjes pruttelen en bijna volledig inkoken. Voeg de honing toe, zout en rode peper naar eigen smaak. Laat op een vrij hoog vuur karamelliseren en laat afkoelen.
3
Schil de tweede sinaasappel à vif en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Snipper de rode ui. Meng de sinaasappelpartjes en de ui onder de wortelen en breng verder op smaak.
1
Gril de korianderzaadjes lichtjes in een braadpan, zonder toevoeging van vetstof, tot ze hun aroma’s vrijgeven. Voeg de olijfolie toe, de wortelen in schijfjes en het sap van de halve citroen en van één sinaasappel.
2
Laat op een matig vuurtje zachtjes pruttelen en bijna volledig inkoken. Voeg de honing toe, zout en rode peper naar eigen smaak. Laat op een vrij hoog vuur karamelliseren en laat afkoelen.
3
Schil de tweede sinaasappel à vif en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Snipper de rode ui. Meng de sinaasappelpartjes en de ui onder de wortelen en breng verder op smaak.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 64 kcal - Vetten: 3,7 g - Koolhydraten: 5,9 g - Vezels: 2,2 g - Eiwitten: 0,8 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 64 kcal - Vetten: 3,7 g - Koolhydraten: 5,9 g - Vezels: 2,2 g - Eiwitten: 0,8 g
Orientaals
Vegetarisch
Bijgerechten