1
Hak de bladpeterselie, 2 gepelde teentjes knoflook en de ontpitte rode peper (natuur of gegrild) fijn. Doe ze in een kom en meng er de gedroogde oregano, 6 el olijfolie, de rodewijnazijn, zout en peper onder. Laat minstens 30 min. rusten.
2
Snijd de bloemkool in 4. Smeer de stukken in met olijfolie, kruid ze met zout en peper. Gril ze minstens 5 min. aan elke kant op de barbecue, tot ze in de kern al dente zijn. Sluit het deksel van de barbecue zoveel mogelijk om de garing te versnellen zonder de bloemkool te laten aanbranden.
3
Laat de bonen intussen uitlekken en spoel ze. Mix ze in de beker van de mixer of de blender tot een homogene hummus, samen met 1 geperst gepeld teentje knoflook, de yoghurt, de tahini, 2 el olijfolie, peper en zout.
4
Verdeel de hummus met een grote lepel over de borden, voeg de bloemkoolstukken toe en werk af met chimichurri, een scheutje olijfolie en fleur de sel.
1
Hak de bladpeterselie, 2 gepelde teentjes knoflook en de ontpitte rode peper (natuur of gegrild) fijn. Doe ze in een kom en meng er de gedroogde oregano, 6 el olijfolie, de rodewijnazijn, zout en peper onder. Laat minstens 30 min. rusten.
2
Snijd de bloemkool in 4. Smeer de stukken in met olijfolie, kruid ze met zout en peper. Gril ze minstens 5 min. aan elke kant op de barbecue, tot ze in de kern al dente zijn. Sluit het deksel van de barbecue zoveel mogelijk om de garing te versnellen zonder de bloemkool te laten aanbranden.
3
Laat de bonen intussen uitlekken en spoel ze. Mix ze in de beker van de mixer of de blender tot een homogene hummus, samen met 1 geperst gepeld teentje knoflook, de yoghurt, de tahini, 2 el olijfolie, peper en zout.
4
Verdeel de hummus met een grote lepel over de borden, voeg de bloemkoolstukken toe en werk af met chimichurri, een scheutje olijfolie en fleur de sel.