Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenVeloutésoep met broccoli en cashewnoten
Delhaize logo
  • Veloutésoep met broccoli en cashewnoten
    C

Veloutésoep met broccoli en cashewnoten

Veloutésoep met broccoli en cashewnotenC
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 broccoli's
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g geroosterde cashewnoten
  • 3 dl volle melk
  • 3 el olijfolie
  • 2 groentebouillonblokje
  • peper
  • zout
  • 2 broccoli's
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g geroosterde cashewnoten
  • 3 dl volle melk
  • 3 el olijfolie
  • 2 groentebouillonblokje
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 15 min. + 20 min. kooktijd
1
Snijd de roosjes en de steeltjes van de broccoli in stukken. Schil de stronken lichtjes en snijd ze in blokjes. Doe alles in een kookpot, met de grofgehakte uien, de gehalveerde teentjes knoflook en de helft van de gehakte cashewnoten. Voeg de melk toe, 7 dl water en de verkruimelde bouillonblokjes. Breng aan de kook en laat 20 min. op een zacht vuurtje sudderen.
2
Laat 5 min. rusten, voeg de olijfolie toe en mix fijn. Voeg eventueel een beetje water toe en breng verder op smaak. Werk elk bord (of elke kom) af met gehakte cashewnoten. Dien heel warm op.
1
Snijd de roosjes en de steeltjes van de broccoli in stukken. Schil de stronken lichtjes en snijd ze in blokjes. Doe alles in een kookpot, met de grofgehakte uien, de gehalveerde teentjes knoflook en de helft van de gehakte cashewnoten. Voeg de melk toe, 7 dl water en de verkruimelde bouillonblokjes. Breng aan de kook en laat 20 min. op een zacht vuurtje sudderen.
2
Laat 5 min. rusten, voeg de olijfolie toe en mix fijn. Voeg eventueel een beetje water toe en breng verder op smaak. Werk elk bord (of elke kom) af met gehakte cashewnoten. Dien heel warm op.
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 109 kcal - Vetten: 7,7 g - Koolhydraten: 5,6 g - Vezels: 2,2 g - Eiwitten: 4 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 109 kcal - Vetten: 7,7 g - Koolhydraten: 5,6 g - Vezels: 2,2 g - Eiwitten: 4 g
Vegetarisch
Veggie - minder dan 3€
Voorgerecht