1
Verwarm de oven voor op 190°C. Meng de 2 bloemsoorten, het bakpoeder, de suiker, het zout en de melk tot een homogeen deeg. Bekleed een ronde, diepe bakvorm met bakpapier, giet er het deeg in en schuif 1 u 30 min. in de oven. Laat afkoelen.
2
Breng 5 dl water met het verkruimelde bouillonblokje aan de kook in een kleine sauteerpan. Doe er de kabeljauw in grote stukken in, haal de pan van het vuur, zet er het deksel op en laat 5 min. rusten. Laat de vis uitlekken, doe hem in een slakom en verkruimel hem. Zet in de koelkast.
3
Snijd de rode ui met de mandoline in fijne plakjes. Besprenkel ze met azijn en laat rusten. Meng de skyr met de helft van de fijngehakte dille. Kruid met peper en zout.
4
Meng de kabeljauw met de olijfolie, peper en zout.
5
Snijd het brood in sneetjes. Beleg ze met vissalade en voeg een beetje skyrsaus toe. Werk af met de uitgelekte plakjes rode ui en dilletakjes. Bestrooi met roze peper en serveer met citroenschijfjes.
1
Verwarm de oven voor op 190°C. Meng de 2 bloemsoorten, het bakpoeder, de suiker, het zout en de melk tot een homogeen deeg. Bekleed een ronde, diepe bakvorm met bakpapier, giet er het deeg in en schuif 1 u 30 min. in de oven. Laat afkoelen.
2
Breng 5 dl water met het verkruimelde bouillonblokje aan de kook in een kleine sauteerpan. Doe er de kabeljauw in grote stukken in, haal de pan van het vuur, zet er het deksel op en laat 5 min. rusten. Laat de vis uitlekken, doe hem in een slakom en verkruimel hem. Zet in de koelkast.
3
Snijd de rode ui met de mandoline in fijne plakjes. Besprenkel ze met azijn en laat rusten. Meng de skyr met de helft van de fijngehakte dille. Kruid met peper en zout.
4
Meng de kabeljauw met de olijfolie, peper en zout.
5
Snijd het brood in sneetjes. Beleg ze met vissalade en voeg een beetje skyrsaus toe. Werk af met de uitgelekte plakjes rode ui en dilletakjes. Bestrooi met roze peper en serveer met citroenschijfjes.