1
Schil de asperges en verwijder het harde uiteinde. Laat ze met de halve citroen in koud water weken, zo blijven ze mooi wit.
2
Snijd de citroengrasstengels overlangs door en plet ze. Snipper de rode peper en de gember in plakjes. Doe de kokosmelk in een stoofpan, met de gehalveerde uien, de citroengrasstengels, de rode peper, de gember, de koriandersteeltjes en de helft van de blaadjes, het sap van ½ limoen, de fish sauce, de aspergerestjes, de suiker, het verkruimelde bouillonblokje en 1 dl water. Breng aan de kook en laat 30 à 45 min. op een heel zacht vuurtje pruttelen.
3
Filter de bouillon en zet de pan terug op het vuur. Kook er de uitgelekte en gehalveerde asperges gedurende 3 à 5 min. in. Ze zijn gaar zodra je er met een scherp mes doorheen kunt prikken. Voeg de boter toe en breng verder op smaak.
4
Dien heel warm op, met enkele druppels geroosterde sesamolie. Werk de kommen af met de rest van de korianderblaadjes, de sesamzaadjes, een limoenpartje en een eventueel restje rode peperplakjes.
1
Schil de asperges en verwijder het harde uiteinde. Laat ze met de halve citroen in koud water weken, zo blijven ze mooi wit.
2
Snijd de citroengrasstengels overlangs door en plet ze. Snipper de rode peper en de gember in plakjes. Doe de kokosmelk in een stoofpan, met de gehalveerde uien, de citroengrasstengels, de rode peper, de gember, de koriandersteeltjes en de helft van de blaadjes, het sap van ½ limoen, de fish sauce, de aspergerestjes, de suiker, het verkruimelde bouillonblokje en 1 dl water. Breng aan de kook en laat 30 à 45 min. op een heel zacht vuurtje pruttelen.
3
Filter de bouillon en zet de pan terug op het vuur. Kook er de uitgelekte en gehalveerde asperges gedurende 3 à 5 min. in. Ze zijn gaar zodra je er met een scherp mes doorheen kunt prikken. Voeg de boter toe en breng verder op smaak.
4
Dien heel warm op, met enkele druppels geroosterde sesamolie. Werk de kommen af met de rest van de korianderblaadjes, de sesamzaadjes, een limoenpartje en een eventueel restje rode peperplakjes.