1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de wortelen, de courgette en de paprika’s in grote stukken (schil of ontpit ze eerst). Doe ze in een heel grote ovenschaal en besprenkel ze met 6 el olijfolie. Kruid met peper, met zout en voeg 4 takjes tijm toe. Schuif 50 min. in de oven.
2
Fruit 3/4 van de kerstomaten met hun steel, in een steelpan met 2 el olijfolie, 2 takjes tijm, de gehakte ui en de teentjes knoflook in stukken. Giet er na 2 min. de kalfsfond bij en laat 15 min. pruttelen.
3
Draai de kipfilets om en snijd ze open tot platte rechthoeken. Kruid met peper, met zout en bestrooi met Italiaanse kruiden. Bestrooi met geraspte mozzarella en rol de kipfilets op. Leg de sneetjes ham 2 per 2 naast elkaar en laat ze elkaar lichtjes overlappen. Leg er de kiprolletjes op en wikkel ze in de ham. Doe ze (met de uiteinden van de hamsneetjes naar onder) in een grote braadpan met de hete boter. Schroei de onderkant dicht, draai de kiprolletjes om en bak ze rondom goudbruin. Leg ze in een ovenschaal.
4
Doe de rest van de kerstomaten (met hun steel) in een kleine ovenschaal. Besprenkel ze met 1 el olijfolie, kruid met peper, met zout en voeg 2 takjes tijm toe. Schuif ze samen met de kiprolletjes in de oven, wanneer de groenten 30 min. aan het bakken zijn. Bak alles nog 20 min. en voeg de aspergepunten 10 min. voor het einde van de kooktijd toe.
5
Verwijder de stelen van de kerstomaten in de steelpan en mix de saus fijn. Giet ze door een puntzeef en breng verder op smaak. Serveer met de kiprolletjes in dikke sneetjes en de groenten.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de wortelen, de courgette en de paprika’s in grote stukken (schil of ontpit ze eerst). Doe ze in een heel grote ovenschaal en besprenkel ze met 6 el olijfolie. Kruid met peper, met zout en voeg 4 takjes tijm toe. Schuif 50 min. in de oven.
2
Fruit 3/4 van de kerstomaten met hun steel, in een steelpan met 2 el olijfolie, 2 takjes tijm, de gehakte ui en de teentjes knoflook in stukken. Giet er na 2 min. de kalfsfond bij en laat 15 min. pruttelen.
3
Draai de kipfilets om en snijd ze open tot platte rechthoeken. Kruid met peper, met zout en bestrooi met Italiaanse kruiden. Bestrooi met geraspte mozzarella en rol de kipfilets op. Leg de sneetjes ham 2 per 2 naast elkaar en laat ze elkaar lichtjes overlappen. Leg er de kiprolletjes op en wikkel ze in de ham. Doe ze (met de uiteinden van de hamsneetjes naar onder) in een grote braadpan met de hete boter. Schroei de onderkant dicht, draai de kiprolletjes om en bak ze rondom goudbruin. Leg ze in een ovenschaal.
4
Doe de rest van de kerstomaten (met hun steel) in een kleine ovenschaal. Besprenkel ze met 1 el olijfolie, kruid met peper, met zout en voeg 2 takjes tijm toe. Schuif ze samen met de kiprolletjes in de oven, wanneer de groenten 30 min. aan het bakken zijn. Bak alles nog 20 min. en voeg de aspergepunten 10 min. voor het einde van de kooktijd toe.
5
Verwijder de stelen van de kerstomaten in de steelpan en mix de saus fijn. Giet ze door een puntzeef en breng verder op smaak. Serveer met de kiprolletjes in dikke sneetjes en de groenten.