1
Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de kerstomaten in een ovenschaal en prik ze in met een mes. Bestrijk ze langs alle kanten met 1 el olijfolie, bestrooi ze met ½ kl suiker, kruid ze met zout en bak ze 25 min. in de oven.
2
Snijd de bloemkool verticaal in 4 dikke plakken. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de bloemkoolplakken over, smeer ze in met olijfolie en schuif ze ook in de oven (onder de tomaten). Reken 20 min. kooktijd.
3
Doe de pindakaas in een steelpan. Rasp de gember en pers met de vingers het sap uit de pulp, boven de steelpan. Voeg (enkel) het romige deel van de kokosmelk toe, het sap van de limoen, 1 el sojasaus en 1 el suiker. Laat gedurende 5 min. heel zachtjes pruttelen.
4
Fruit de gesnipperde ui 2 min. in een sauteerpan, met 2 el olijfolie en de curry. Voeg de uitgelekte kikkererwten toe en fruit tot alles mooi kleurt. Voeg 2 el sojasaus toe, een beetje Espelettepeper en vervolgens de gebakken tomaten. Breng verder op smaak.
5
Bestrooi de bloemkoolsteaks met pinda’s en koriander, serveer ze met de groenten en de kokossaus.
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de kerstomaten in een ovenschaal en prik ze in met een mes. Bestrijk ze langs alle kanten met 1 el olijfolie, bestrooi ze met ½ kl suiker, kruid ze met zout en bak ze 25 min. in de oven.
2
Snijd de bloemkool verticaal in 4 dikke plakken. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de bloemkoolplakken over, smeer ze in met olijfolie en schuif ze ook in de oven (onder de tomaten). Reken 20 min. kooktijd.
3
Doe de pindakaas in een steelpan. Rasp de gember en pers met de vingers het sap uit de pulp, boven de steelpan. Voeg (enkel) het romige deel van de kokosmelk toe, het sap van de limoen, 1 el sojasaus en 1 el suiker. Laat gedurende 5 min. heel zachtjes pruttelen.
4
Fruit de gesnipperde ui 2 min. in een sauteerpan, met 2 el olijfolie en de curry. Voeg de uitgelekte kikkererwten toe en fruit tot alles mooi kleurt. Voeg 2 el sojasaus toe, een beetje Espelettepeper en vervolgens de gebakken tomaten. Breng verder op smaak.
5
Bestrooi de bloemkoolsteaks met pinda’s en koriander, serveer ze met de groenten en de kokossaus.