1
Snijd de wortelen in kleine stukken (of in schijfjes). Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Snijd de prei in halve schijfjes (bewaar het uiteinde van het groen voor een gemixte soep).
2
Bak de spekreepjes in een stoofpan met 2 el olijfolie. Laat ze met een schuimspaan uitlekken en fruit de gehakte ui, de tijm en de geperste teentjes knoflook 2 min. op een zacht vuurtje in dezelfde pan. Overgiet met de witte wijn en laat voor de helft inkoken. Voeg 7,5 dl water toe, het verkruimelde bouillonblokje, het laurierblaadje en een lange sliert citroenzeste (± ½ citroen). Schep er ook de wortelen, de prei en de aardappelen bij. Breng aan de kook en laat 15 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
3
Pel de ontdooide garnaalstaarten en bak ze kort in 1 el olijfolie.
4
Haal de tijm, het laurierblaadje en de citroen uit de stoofpan. Giet er de room bij, breng opnieuw aan de kook en voeg de kabeljauw in stukken toe. Breng zachtjes aan de kook, haal de pan van het vuur, zet er het deksel op en pocheer de vis 4 min. Voeg de garnalen en de spekreepjes toe en breng verder op smaak.
1
Snijd de wortelen in kleine stukken (of in schijfjes). Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Snijd de prei in halve schijfjes (bewaar het uiteinde van het groen voor een gemixte soep).
2
Bak de spekreepjes in een stoofpan met 2 el olijfolie. Laat ze met een schuimspaan uitlekken en fruit de gehakte ui, de tijm en de geperste teentjes knoflook 2 min. op een zacht vuurtje in dezelfde pan. Overgiet met de witte wijn en laat voor de helft inkoken. Voeg 7,5 dl water toe, het verkruimelde bouillonblokje, het laurierblaadje en een lange sliert citroenzeste (± ½ citroen). Schep er ook de wortelen, de prei en de aardappelen bij. Breng aan de kook en laat 15 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
3
Pel de ontdooide garnaalstaarten en bak ze kort in 1 el olijfolie.
4
Haal de tijm, het laurierblaadje en de citroen uit de stoofpan. Giet er de room bij, breng opnieuw aan de kook en voeg de kabeljauw in stukken toe. Breng zachtjes aan de kook, haal de pan van het vuur, zet er het deksel op en pocheer de vis 4 min. Voeg de garnalen en de spekreepjes toe en breng verder op smaak.