1
Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Crush de paprikachips tot paneermeel.
3
Snijd de kipfilet in hapklare stukken.
4
Maak een paneerstation door in een eerste diep 2 eetlepels bloem te doen, in een tweede bord 1 losgeklopt ei en in een derde het paneermeel van paprikachips.
5
Haal de kippenblokjes eerst door de bloem, vervolgens door het ei en tenslotte door het paprikapaneermeel.
6
Leg de gepaneerde kippenblokjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak gedurende 20 minuten af.
7
Snij de aardappel en zoete aardappel in zo’n dun mogelijke plakjes. Zet de plakjes even onder water. Dep af.
8
Bekleed een microgolf bestendig bord met bakpapier. Leg de plakjes erop en bak gedurende 6 minuten op 900W in de microlfoven.
9
Maak een salsa door de tomaat in stukken te snijden. Voeg een halve gesnipperde rode ui en een knoflookteentje toe. Doe alles in de blender en mix kort. Kruid af met peper.
10
Serveer de nuggets met de salsa en de aardappelchips.
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Crush de paprikachips tot paneermeel.
3
Snijd de kipfilet in hapklare stukken.
4
Maak een paneerstation door in een eerste diep 2 eetlepels bloem te doen, in een tweede bord 1 losgeklopt ei en in een derde het paneermeel van paprikachips.
5
Haal de kippenblokjes eerst door de bloem, vervolgens door het ei en tenslotte door het paprikapaneermeel.
6
Leg de gepaneerde kippenblokjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak gedurende 20 minuten af.
7
Snij de aardappel en zoete aardappel in zo’n dun mogelijke plakjes. Zet de plakjes even onder water. Dep af.
8
Bekleed een microgolf bestendig bord met bakpapier. Leg de plakjes erop en bak gedurende 6 minuten op 900W in de microlfoven.
9
Maak een salsa door de tomaat in stukken te snijden. Voeg een halve gesnipperde rode ui en een knoflookteentje toe. Doe alles in de blender en mix kort. Kruid af met peper.
10
Serveer de nuggets met de salsa en de aardappelchips.