⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenWitloofroomsoep met vis en rivierkreeftjes
Delhaize logo
  • Witloofroomsoep met vis en rivierkreeftjes

Witloofroomsoep met vis en rivierkreeftjes

door Jeroen Meus
Witloofroomsoep met vis en rivierkreeftjes
Gemiddeld
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1,5 l kippen- of groentebouillon
  • 300 g witte seizoensvis (roodbaars, pladijs)
  • 125 g vlees van rivierkreeftjes
  • 1 ui
  • 6 stronkjes witloof (bij voorkeur grondwitloof)
  • 1 aardappel (loskokend)
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 blaadjes salie
  • peterselie (facultatief)
  • 1 dl room
  • 1/2 cl sherry
  • boter
  • peper
  • zout
  • een eindje keukentouw
  • 1,5 l kippen- of groentebouillon
  • 300 g witte seizoensvis (roodbaars, pladijs)
  • 125 g vlees van rivierkreeftjes
  • 1 ui
  • 6 stronkjes witloof (bij voorkeur grondwitloof)
  • 1 aardappel (loskokend)
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 blaadjes salie
  • peterselie (facultatief)
  • 1 dl room
  • 1/2 cl sherry
  • boter
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 30 min.
1
Ontdooi en verwarm de bouillon of bereid vooraf een verse portie. Als je bouillonblokjes gebruikt, kijk dan uit met het toevoegen van zout.
2
Snipper de ui. Houd een stronkje witloof opzij en snijd de rest van de groenten in stukjes.
3
Schil de aardappel en snijd ze in dobbelstenen.
4
Smelt een klont boter in een ruime pot op een matig vuur. Stoof de ui glazig, voeg de stukken aardappel toe en na een paar minuten ook het witloof.
5
Stoof het witloof, roer regelmatig en schenk er vervolgens de bouillon bij. Laat alles 30 minuten pruttelen op een zacht vuur.
6
Maak intussen een kruidentuiltje van de blaadjes laurier en salie en de takjes tijm. Bind ze samen met een eindje keukentouw.
7
Schenk het water in een kookpot, voeg het kruidentuiltje toe, een klont boter en breng zacht aan de kook.
8
Snijd de vis in hapklare stukken en pocheer hem in kleine porties. Dit duurt slechts enkele minuten.
9
Schep de witte vis uit de pot, giet het pocheervocht door een zeef, en schenk het bij de soep.
10
Mix de witloofsoep glad met de staafmixer. Schenk ze nadien door een zeef. (Roer de soep door de zeef met de bolle zijde van een pollepel.)
11
De soep afwerken en serveren: snijd de overgebleven stronkjes witloof in flinterdunne reepjes.
12
Schenk de room in de soep, gevolgd door een scheut sherry, naar persoonlijke smaak. Proef en voeg versgemalen peper en zout toe. Roer en houd de soep warm op een zacht vuur.
13
Doe de stukken vis, de rivierkreeftjes en het fijngesneden witloof erbij en laat de soepgarnituren even opwarmen.
14
Schep de soep in een terrine of individuele borden en serveer.
1
Ontdooi en verwarm de bouillon of bereid vooraf een verse portie. Als je bouillonblokjes gebruikt, kijk dan uit met het toevoegen van zout.
2
Snipper de ui. Houd een stronkje witloof opzij en snijd de rest van de groenten in stukjes.
3
Schil de aardappel en snijd ze in dobbelstenen.
4
Smelt een klont boter in een ruime pot op een matig vuur. Stoof de ui glazig, voeg de stukken aardappel toe en na een paar minuten ook het witloof.
5
Stoof het witloof, roer regelmatig en schenk er vervolgens de bouillon bij. Laat alles 30 minuten pruttelen op een zacht vuur.
6
Maak intussen een kruidentuiltje van de blaadjes laurier en salie en de takjes tijm. Bind ze samen met een eindje keukentouw.
7
Schenk het water in een kookpot, voeg het kruidentuiltje toe, een klont boter en breng zacht aan de kook.
8
Snijd de vis in hapklare stukken en pocheer hem in kleine porties. Dit duurt slechts enkele minuten.
9
Schep de witte vis uit de pot, giet het pocheervocht door een zeef, en schenk het bij de soep.
10
Mix de witloofsoep glad met de staafmixer. Schenk ze nadien door een zeef. (Roer de soep door de zeef met de bolle zijde van een pollepel.)
11
De soep afwerken en serveren: snijd de overgebleven stronkjes witloof in flinterdunne reepjes.
12
Schenk de room in de soep, gevolgd door een scheut sherry, naar persoonlijke smaak. Proef en voeg versgemalen peper en zout toe. Roer en houd de soep warm op een zacht vuur.
13
Doe de stukken vis, de rivierkreeftjes en het fijngesneden witloof erbij en laat de soepgarnituren even opwarmen.
14
Schep de soep in een terrine of individuele borden en serveer.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Herfst,Winter
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Santa Maria Kruiden | Laurier | Poeder
18 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

String

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Bouillon| Kip
Fundo Bouillon| Kip
46,5 cl
2de tegen -50%
4
69
Kabeljauwhaasje | IJsland
Delhaize Kabeljauwhaasje | IJsland
+/- 325 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
+/-€
9
75
Rivierkreeftjes | Gekookte
Delhaize Rivierkreeftjes | Gekookte
125 gr
5
09
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Witloof | Hydrocultuur
Delhaize Witloof | Hydrocultuur
650 gr
2de tegen -50%
3
49
Aardappelen | Nicola
Delhaize Aardappelen | Nicola
1 kg
2
69
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49
Salie | Verpakt
Delhaize Salie | Verpakt
20 gr
1
79
Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49
Dry Fino Sherry | Rood
Domecq Dry Fino Sherry | Rood
75 cl
7
29

Reeds in je keuken

Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Melkerijboter
Delhaize Melkerijboter
250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
25
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Totaal:
+/-€39,46