⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >
Recept zoekresultatenRagout van varkenswangetjes met manzanilla en dikke groene olijven
Ragout van varkenswangetjes met manzanilla en dikke groene olijven
Makkelijk
< 30 min.
0/5
Ingrediënten voor
Ingrediënten
4 porties
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
2 el olijfolie
700 g varkenswangen
30 cl manzanilla
1 takje verse tijm
1 kl zoete gerookte paprika
2 blaadjes laurier
1 snuifje saffraandraden
200 g dikke groene olijven met pit
peper
zout
vastkokende aardappelen om te serveren
30 cl kalfsfond
300 g tomaten in blik
1 el xeresazijn
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
2 el olijfolie
700 g varkenswangen
30 cl manzanilla
1 takje verse tijm
1 kl zoete gerookte paprika
2 blaadjes laurier
1 snuifje saffraandraden
200 g dikke groene olijven met pit
peper
zout
vastkokende aardappelen om te serveren
30 cl kalfsfond
300 g tomaten in blik
Begin met koken
: 15 min. + 2 u. 10 min. kooktijd
1
Verwarm de oven voor op 160ºC.
2
Hak de sjalotten en de look fijn en laat gedurende 8 min. sudderen in olijfolie in een stoofpan. Haal ze eruit. Bestrooi de varkenswangen met zout en laat ze bakken in de stoofpan. Voeg de manzanilla en de azijn toe. Voeg een bouillon toe en bak nog 5 min. Haal van het vuur. Voeg de tomaten, de kalfsfond, de tijm, de laurier, de gerookte paprika, de saffraan en peper toe. Meng, dek af en doe 2 uur in de oven. Voeg de olijven toe en bak nog 10 min. verder.
3
Stoom de aardappelen.
4
Op het bord: serveer de ragout met gestoomde aardappelen.
1
Verwarm de oven voor op 160ºC.
2
Hak de sjalotten en de look fijn en laat gedurende 8 min. sudderen in olijfolie in een stoofpan. Haal ze eruit. Bestrooi de varkenswangen met zout en laat ze bakken in de stoofpan. Voeg de manzanilla en de azijn toe. Voeg een bouillon toe en bak nog 5 min. Haal van het vuur. Voeg de tomaten, de kalfsfond, de tijm, de laurier, de gerookte paprika, de saffraan en peper toe. Meng, dek af en doe 2 uur in de oven. Voeg de olijven toe en bak nog 10 min. verder.
3
Stoom de aardappelen.
4
Op het bord: serveer de ragout met gestoomde aardappelen.