1
Schenk water in de pot, tot de inhoud voor 1/3 onder staat. Stoof de knolselder gaar onder een deksel. Reken 20 tot 30 minuten.
2
Smelt boter in een braadpan. Snijd de aardappelen in grove stukken en bak ze goudbruin. Kruid ze tussendoor met wat peper en zout.
3
<strong>Voor de aardappelen:</strong> schil de aardappelen en kook ze gaar in water met een snufje zout. Laat ze nadien afkoelen.
4
Smelt een klont boter in een stoofpot en doe er de voorgekookte savooireepjes in. Voeg het gebakken spek toe, roer en kruid de bereiding met wat versgeraspte nootmuskaat, peper en zout.
5
Verwijder het zwoerd en mogelijke restjes kraakbeen uit het spek. Snij de plakjes vlees in fijne reepjes of blokjes. Bak ze krokant in een braadpan op een matig vuur.
6
Breng water aan de kook en kook de reepjes savooikool kort, tot ze beetgaar zijn. Schep de groente in een vergiet en koel ze onmiddellijk onder stromend water
7
<strong>Voor de kool met spek:</strong> spoel de kool en snijd het deel dat je nodig hebt in fijne repen.
8
Proef de groentepuree en breng hem op smaak met witte peper en selderzout.
9
Schep de gare groenten in de beker van een blender of in een pot en mix alles glad. Voeg tussendoor de boter en de room toe.
10
<strong>Voor het gehaktbrood:</strong> snijd de korsten van het brood. Klop de eieren los met de garde. Week er het broodkruim in en roer het los tot een papje.
11
Smelt een klontje boter in een stoofpot op een matig vuur. Stoof de uien glazig en roer er de look doorheen. Voeg aansluitend de stukken knolselder toe en stoof ze enkele minuten.
12
<strong>Voor de knolselderpuree:</strong> schil de knolselder en snijd het deel dat je nodig hebt in dobbelstenen. Snijd de ui in grove halve ringen en plet de look tot pulp.
13
Zet de gril uit, stel de oven in op 180°C en bak het vleesbrood 1 uur.
14
Smelt een beetje boter en strijk er het gehaktbrood mee in. Schuif het vlees in de oven onder een hete gril, tot het een korstje krijgt.
15
Wrijf een braadslee in met een klontje boter. Bol het vleesmengsel tot een egaal gehaktbrood en leg het in de ovenschaal.
16
Kruid het vleesmengsel met een snufje gemalen steranijs en gemalen kruidnagel, wat kaneelpoeder, peper van de molen en zout.
17
Doe het gehakt in een mengschaal, voeg de noten, de abrikozen, de gebakken uisnippers en het broodpapje toe. Meng zorgvuldig.
18
Hak de pistachenoten en de droge abrikozen in grove stukjes.
19
Snipper de ui fijn, plet de look en snijd de blaadjes salie in zeer fijne reepjes. Smelt wat boter in een pan en bak de ui samen met de look lichtbruin. Voeg de fijne salie toe en blus de pan met een scheut cognac of calvados. Flambeer de pan voorzichtig of laat de meeste alcohol verdampen. Roer de aanbaksels los.
1
Schenk water in de pot, tot de inhoud voor 1/3 onder staat. Stoof de knolselder gaar onder een deksel. Reken 20 tot 30 minuten.
2
Smelt boter in een braadpan. Snijd de aardappelen in grove stukken en bak ze goudbruin. Kruid ze tussendoor met wat peper en zout.
3
<strong>Voor de aardappelen:</strong> schil de aardappelen en kook ze gaar in water met een snufje zout. Laat ze nadien afkoelen.
4
Smelt een klont boter in een stoofpot en doe er de voorgekookte savooireepjes in. Voeg het gebakken spek toe, roer en kruid de bereiding met wat versgeraspte nootmuskaat, peper en zout.
5
Verwijder het zwoerd en mogelijke restjes kraakbeen uit het spek. Snij de plakjes vlees in fijne reepjes of blokjes. Bak ze krokant in een braadpan op een matig vuur.
6
Breng water aan de kook en kook de reepjes savooikool kort, tot ze beetgaar zijn. Schep de groente in een vergiet en koel ze onmiddellijk onder stromend water
7
<strong>Voor de kool met spek:</strong> spoel de kool en snijd het deel dat je nodig hebt in fijne repen.
8
Proef de groentepuree en breng hem op smaak met witte peper en selderzout.
9
Schep de gare groenten in de beker van een blender of in een pot en mix alles glad. Voeg tussendoor de boter en de room toe.
10
<strong>Voor het gehaktbrood:</strong> snijd de korsten van het brood. Klop de eieren los met de garde. Week er het broodkruim in en roer het los tot een papje.
11
Smelt een klontje boter in een stoofpot op een matig vuur. Stoof de uien glazig en roer er de look doorheen. Voeg aansluitend de stukken knolselder toe en stoof ze enkele minuten.
12
<strong>Voor de knolselderpuree:</strong> schil de knolselder en snijd het deel dat je nodig hebt in dobbelstenen. Snijd de ui in grove halve ringen en plet de look tot pulp.
13
Zet de gril uit, stel de oven in op 180°C en bak het vleesbrood 1 uur.
14
Smelt een beetje boter en strijk er het gehaktbrood mee in. Schuif het vlees in de oven onder een hete gril, tot het een korstje krijgt.
15
Wrijf een braadslee in met een klontje boter. Bol het vleesmengsel tot een egaal gehaktbrood en leg het in de ovenschaal.
16
Kruid het vleesmengsel met een snufje gemalen steranijs en gemalen kruidnagel, wat kaneelpoeder, peper van de molen en zout.
17
Doe het gehakt in een mengschaal, voeg de noten, de abrikozen, de gebakken uisnippers en het broodpapje toe. Meng zorgvuldig.
18
Hak de pistachenoten en de droge abrikozen in grove stukjes.
19
Snipper de ui fijn, plet de look en snijd de blaadjes salie in zeer fijne reepjes. Smelt wat boter in een pan en bak de ui samen met de look lichtbruin. Voeg de fijne salie toe en blus de pan met een scheut cognac of calvados. Flambeer de pan voorzichtig of laat de meeste alcohol verdampen. Roer de aanbaksels los.