Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenWitloofgratin met Breydelham en Bruggekaas
Delhaize logo
  • Witloofgratin met Breydelham en Bruggekaas
    B

Witloofgratin met Breydelham en Bruggekaas

Witloofgratin met Breydelham en BruggekaasB
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 8 sneetjes gekookte Breydelham
  • 8 grote witloofstronken
  • 190 g geraspte Bruggekaas
  • 5 dl volle melk
  • 40 g bloem
  • 4 el paneermeel
  • 60 g boter
  • nootmuskaat
  • peper
  • 8 sneetjes gekookte Breydelham
  • 8 grote witloofstronken
  • 190 g geraspte Bruggekaas
  • 5 dl volle melk
  • 40 g bloem
  • 4 el paneermeel
  • 60 g boter
  • nootmuskaat
  • peper

Begin met koken

: 45 min. + 15 min. baktijd
1
Leg de witloofstronken in een grote braadpan met 1⁄3 van de gesmolten boter. Kruid met peper en zout, voeg geraspte nootmuskaat toe en zet het deksel op de pan. Bak de witloofstronken 30 min. op een zacht vuurtje en draai ze halverwege de baktijd om.
2
Smelt de rest van de boter op een zacht vuurtje in een steelpan. Bestrooi de gesmolten boter met bloem en meng 1 min. op een zacht vuurtje. Voeg beetje bij beetje en al kloppend de melk toe. Kruid met peper en zout en voeg geraspte nootmuskaat toe. Laat 2 min. op een zacht vuurtje indikken en voeg dan de helft van de geraspte kaas toe. Meng goed en haal de pan van het vuur.
3
Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrooi de bodem van een grote ovenschaal met het paneermeel (het zal het vrijgekomen vocht van het witloof absorberen). Wikkel elke witloofstronk in een sneetje ham en pers er het overtollige vocht voorzichtig uit. Schik de witloofrolletjes in de schaal, overgiet ze met saus en bestrooi ze met de rest van de geraspte kaas. Bak 15 min. goudbruin in de oven.
4
Dien heel warm op, met puree of brood. Geef er eventueel een slaatje bij.
1
Leg de witloofstronken in een grote braadpan met 1⁄3 van de gesmolten boter. Kruid met peper en zout, voeg geraspte nootmuskaat toe en zet het deksel op de pan. Bak de witloofstronken 30 min. op een zacht vuurtje en draai ze halverwege de baktijd om.
2
Smelt de rest van de boter op een zacht vuurtje in een steelpan. Bestrooi de gesmolten boter met bloem en meng 1 min. op een zacht vuurtje. Voeg beetje bij beetje en al kloppend de melk toe. Kruid met peper en zout en voeg geraspte nootmuskaat toe. Laat 2 min. op een zacht vuurtje indikken en voeg dan de helft van de geraspte kaas toe. Meng goed en haal de pan van het vuur.
3
Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrooi de bodem van een grote ovenschaal met het paneermeel (het zal het vrijgekomen vocht van het witloof absorberen). Wikkel elke witloofstronk in een sneetje ham en pers er het overtollige vocht voorzichtig uit. Schik de witloofrolletjes in de schaal, overgiet ze met saus en bestrooi ze met de rest van de geraspte kaas. Bak 15 min. goudbruin in de oven.
4
Dien heel warm op, met puree of brood. Geef er eventueel een slaatje bij.
Nutritionele informatie
B
Per 100 g: Energie: 120 kcal - Vetten: 7,7 g - Koolhydraten: 5,7 g - Vezels: 1,4 g - Eiwitten: 7,2 g 
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 120 kcal - Vetten: 7,7 g - Koolhydraten: 5,7 g - Vezels: 1,4 g - Eiwitten: 7,2 g 
Belgisch
Hoofdgerecht