1
Verwarm de oven voor op 150°C.
2
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen 20 minuten gaar in gezouten water. Giet ze af en laat ze dan even drogen op het vuur. Voeg de boter toe en meng ze samen met de fijngehakte peterselie en rucola onder de puree. Kruid goed af met peper, zout en nootmuskaat.
3
Terwijl de aardappelen koken, wrijf je de Baharat-kruiden over de kalkoenfilet zodat er overal een dun laagje kruiden zit. Smelt de helft van de olijfolie in een pan en bak de kalkoenborst rondom goudbruin aan. Kruid met peper en zout. Zet het vlees in de oven en laat het 30 minuten garen. Lepel er regelmatig de kruidenolie over. Controleer of het vlees gaar is, zoniet gaar je het nog wat langer.
4
Leg de kerstomaatjes in een ovenschaal, sprenkel er de rest van de olijfolie over en verdeel de tijm en de rozemarijn. Kneus de tenen look met de platte kant van je mes en voeg ze toe. Kruid met peper en laat de tomaten 15 minuten garen op 150°C.
5
Snijd het vlees in plakken en serveer het op een warm bord samen met de trostomaatjes en de kruidenpuree.
1
Verwarm de oven voor op 150°C.
2
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen 20 minuten gaar in gezouten water. Giet ze af en laat ze dan even drogen op het vuur. Voeg de boter toe en meng ze samen met de fijngehakte peterselie en rucola onder de puree. Kruid goed af met peper, zout en nootmuskaat.
3
Terwijl de aardappelen koken, wrijf je de Baharat-kruiden over de kalkoenfilet zodat er overal een dun laagje kruiden zit. Smelt de helft van de olijfolie in een pan en bak de kalkoenborst rondom goudbruin aan. Kruid met peper en zout. Zet het vlees in de oven en laat het 30 minuten garen. Lepel er regelmatig de kruidenolie over. Controleer of het vlees gaar is, zoniet gaar je het nog wat langer.
4
Leg de kerstomaatjes in een ovenschaal, sprenkel er de rest van de olijfolie over en verdeel de tijm en de rozemarijn. Kneus de tenen look met de platte kant van je mes en voeg ze toe. Kruid met peper en laat de tomaten 15 minuten garen op 150°C.
5
Snijd het vlees in plakken en serveer het op een warm bord samen met de trostomaatjes en de kruidenpuree.