Tot en met 11 september, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLBTS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenKalkoenfilet met trostomaatjes uit de oven
Delhaize logo
  • Kalkoenfilet met trostomaatjes uit de oven

Kalkoenfilet met trostomaatjes uit de oven

Kalkoenfilet met trostomaatjes uit de oven
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 800 kalkoen borstfilets (+/- 750 g)
  • 800 g bloemige aardappelen
  • 1/2 bot platte peterselie
  • 50 g rucola
  • 400 g troskerstomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 el Baharat-kruiden
  • 1 dl olijfolie
  • 60 g boter
  • 1 snufje nootmuskaat
  • peper
  • 800 kalkoen borstfilets (+/- 750 g)
  • 800 g bloemige aardappelen
  • 1/2 bot platte peterselie
  • 50 g rucola
  • 400 g troskerstomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 el Baharat-kruiden
  • 1 dl olijfolie
  • 60 g boter
  • 1 snufje nootmuskaat
  • peper

Begin met koken

: 45 min.
1
Verwarm de oven voor op 150°C.
2
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen 20 minuten gaar in gezouten water. Giet ze af en laat ze dan even drogen op het vuur. Voeg de boter toe en meng ze samen met de fijngehakte peterselie en rucola onder de puree. Kruid goed af met peper, zout en nootmuskaat.
3
Terwijl de aardappelen koken, wrijf je de Baharat-kruiden over de kalkoenfilet zodat er overal een dun laagje kruiden zit. Smelt de helft van de olijfolie in een pan en bak de kalkoenborst rondom goudbruin aan. Kruid met peper en zout. Zet het vlees in de oven en laat het 30 minuten garen. Lepel er regelmatig de kruidenolie over. Controleer of het vlees gaar is, zoniet gaar je het nog wat langer.
4
Leg de kerstomaatjes in een ovenschaal, sprenkel er de rest van de olijfolie over en verdeel de tijm en de rozemarijn. Kneus de tenen look met de platte kant van je mes en voeg ze toe. Kruid met peper en laat de tomaten 15 minuten garen op 150°C.
5
Snijd het vlees in plakken en serveer het op een warm bord samen met de trostomaatjes en de kruidenpuree.
1
Verwarm de oven voor op 150°C.
2
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen 20 minuten gaar in gezouten water. Giet ze af en laat ze dan even drogen op het vuur. Voeg de boter toe en meng ze samen met de fijngehakte peterselie en rucola onder de puree. Kruid goed af met peper, zout en nootmuskaat.
3
Terwijl de aardappelen koken, wrijf je de Baharat-kruiden over de kalkoenfilet zodat er overal een dun laagje kruiden zit. Smelt de helft van de olijfolie in een pan en bak de kalkoenborst rondom goudbruin aan. Kruid met peper en zout. Zet het vlees in de oven en laat het 30 minuten garen. Lepel er regelmatig de kruidenolie over. Controleer of het vlees gaar is, zoniet gaar je het nog wat langer.
4
Leg de kerstomaatjes in een ovenschaal, sprenkel er de rest van de olijfolie over en verdeel de tijm en de rozemarijn. Kneus de tenen look met de platte kant van je mes en voeg ze toe. Kruid met peper en laat de tomaten 15 minuten garen op 150°C.
5
Snijd het vlees in plakken en serveer het op een warm bord samen met de trostomaatjes en de kruidenpuree.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Gluten vrij
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Rib Eye | Ierse
Delhaize Rib Eye | Ierse
3 × +/- 300 gr
+/-€
10
95
Aardappelen bloemig | Bio
Delhaize Aardappelen bloemig | Bio
2 kg
Bio
    4
    99
    Kruiden | Peterselie
    Delhaize Kruiden | Peterselie
    9 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    89
    Delhaize Rucola | Rode biet

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

    Kerstomaten | Mix
    Delhaize Kerstomaten | Mix
    400 gr
    2de tegen -50%
    3
    09
    Tijmblaadjes
    Delhaize Tijmblaadjes
    20 gr
    2
    05
    Kruiden | Rozemarijn
    Santa Maria Kruiden | Rozemarijn
    21 gr
    2
    95
    Mais | Notenmix
    Delhaize Mais | Notenmix
    200 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    29
    Boter | Gezouten
    Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    39
    Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
    Santa Maria Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
    35 gr
    4
    99

    Reeds in je keuken

    Delhaize Knoflook | Netje

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    • little-lione.external.82792960.svg
    5
    25
    Kruiden | Peper | Wit | Gemalen | Bio
    Delhaize Kruiden | Peper | Wit | Gemalen | Bio
    45 gr
    Bio
      2
      89
      Totaal:
      +/-€58,28