Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenKalkoenfilet met trostomaatjes uit de oven
Delhaize logo
  • Kalkoenfilet met trostomaatjes uit de oven

Kalkoenfilet met trostomaatjes uit de oven

Kalkoenfilet met trostomaatjes uit de oven
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 800 kalkoen borstfilets (+/- 750 g)
  • 800 g bloemige aardappelen
  • 1/2 bot platte peterselie
  • 50 g rucola
  • 400 g troskerstomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 el Baharat-kruiden
  • 1 dl olijfolie
  • 60 g boter
  • 1 snufje nootmuskaat
  • peper
  • 800 kalkoen borstfilets (+/- 750 g)
  • 800 g bloemige aardappelen
  • 1/2 bot platte peterselie
  • 50 g rucola
  • 400 g troskerstomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 el Baharat-kruiden
  • 1 dl olijfolie
  • 60 g boter
  • 1 snufje nootmuskaat
  • peper

Begin met koken

: 45 min.
1
Verwarm de oven voor op 150°C.
2
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen 20 minuten gaar in gezouten water. Giet ze af en laat ze dan even drogen op het vuur. Voeg de boter toe en meng ze samen met de fijngehakte peterselie en rucola onder de puree. Kruid goed af met peper, zout en nootmuskaat.
3
Terwijl de aardappelen koken, wrijf je de Baharat-kruiden over de kalkoenfilet zodat er overal een dun laagje kruiden zit. Smelt de helft van de olijfolie in een pan en bak de kalkoenborst rondom goudbruin aan. Kruid met peper en zout. Zet het vlees in de oven en laat het 30 minuten garen. Lepel er regelmatig de kruidenolie over. Controleer of het vlees gaar is, zoniet gaar je het nog wat langer.
4
Leg de kerstomaatjes in een ovenschaal, sprenkel er de rest van de olijfolie over en verdeel de tijm en de rozemarijn. Kneus de tenen look met de platte kant van je mes en voeg ze toe. Kruid met peper en laat de tomaten 15 minuten garen op 150°C.
5
Snijd het vlees in plakken en serveer het op een warm bord samen met de trostomaatjes en de kruidenpuree.
1
Verwarm de oven voor op 150°C.
2
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen 20 minuten gaar in gezouten water. Giet ze af en laat ze dan even drogen op het vuur. Voeg de boter toe en meng ze samen met de fijngehakte peterselie en rucola onder de puree. Kruid goed af met peper, zout en nootmuskaat.
3
Terwijl de aardappelen koken, wrijf je de Baharat-kruiden over de kalkoenfilet zodat er overal een dun laagje kruiden zit. Smelt de helft van de olijfolie in een pan en bak de kalkoenborst rondom goudbruin aan. Kruid met peper en zout. Zet het vlees in de oven en laat het 30 minuten garen. Lepel er regelmatig de kruidenolie over. Controleer of het vlees gaar is, zoniet gaar je het nog wat langer.
4
Leg de kerstomaatjes in een ovenschaal, sprenkel er de rest van de olijfolie over en verdeel de tijm en de rozemarijn. Kneus de tenen look met de platte kant van je mes en voeg ze toe. Kruid met peper en laat de tomaten 15 minuten garen op 150°C.
5
Snijd het vlees in plakken en serveer het op een warm bord samen met de trostomaatjes en de kruidenpuree.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Gluten vrij
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Bloemige Aardappelen | Primeur
2 kg

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Kerstomaten | Rood
250 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Verse look
140 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Filet | Kalkoen
Delhaize Filet | Kalkoen
2 × +/- 750 gr
+/-€
9
74
Kruiden | Peterselie
Santa Maria Kruiden | Peterselie
8 gr
-10% voor 3
2
95
Rucola | Rode biet
Delhaize Rucola | Rode biet
75 gr
1
79
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
-10% voor 3
2
75
Kruiden | Rozemarijn
Santa Maria Kruiden | Rozemarijn
21 gr
-10% voor 3
2
95
Mais | Notenmix
Delhaize Mais | Notenmix
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
29
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
35 gr
-10% voor 3
4
99

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Totaal:
+/-€39,59