1
Schil de asperges en breek het houterige deel onderaan af. Zorg ervoor dat de asperges allemaal dezelfde lengte hebben.
2
Kook de eieren 10 minuten in kokend water en leg ze dan in koud water.
3
Pel de eieren en prak ze fijn met een vork. Houd de mimosa apart.
4
Spoel de peterselie en laat hem uitlekken. Pluk en hak hem fijn.
5
Breng een grote kom water aan de kook met een flinke snuif zout.
6
Kook de asperges ongeveer 4 minuten beetgaar.
7
Smelt ondertussen de boter in een kommetje en voeg er de eiermimosa aan toe en daarna de gehakte peterselie. Kruid goed af met peper, nootmuskaat en een snuifje zout. Voeg voor de smaak en de binding 3 el van het asperge kookvocht toe.
8
Schik de asperges op een warm bord en napeer er de saus over.
1
Schil de asperges en breek het houterige deel onderaan af. Zorg ervoor dat de asperges allemaal dezelfde lengte hebben.
2
Kook de eieren 10 minuten in kokend water en leg ze dan in koud water.
3
Pel de eieren en prak ze fijn met een vork. Houd de mimosa apart.
4
Spoel de peterselie en laat hem uitlekken. Pluk en hak hem fijn.
5
Breng een grote kom water aan de kook met een flinke snuif zout.
6
Kook de asperges ongeveer 4 minuten beetgaar.
7
Smelt ondertussen de boter in een kommetje en voeg er de eiermimosa aan toe en daarna de gehakte peterselie. Kruid goed af met peper, nootmuskaat en een snuifje zout. Voeg voor de smaak en de binding 3 el van het asperge kookvocht toe.
8
Schik de asperges op een warm bord en napeer er de saus over.