Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenBlanquette met kip
Delhaize logo
  • Blanquette met kip
    B

Blanquette met kip

Blanquette met kipB
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1,6 kg kip
  • 200 g gerookt spek in dikke sneetjes
  • 4 stronkjes witloof
  • 2 uien
  • 250 g halfvolkoren langkorrelrijst
  • 20 g bloem
  • 250 g zure room
  • 1 el honing
  • 2 dl water
  • 5 dl gevogeltebouillon Fundo
  • 2 el mosterd
  • 40 g boter
  • 6 takjes tijm
  • 4 takjes rozemarijn
  • 4 takjes verse oregano
  • peper
  • 4 el olijfolie
  • 1,6 kg kip
  • 200 g gerookt spek in dikke sneetjes
  • 4 stronkjes witloof
  • 2 uien
  • 250 g halfvolkoren langkorrelrijst
  • 20 g bloem
  • 250 g zure room
  • 1 el honing
  • 2 dl water
  • 5 dl gevogeltebouillon Fundo
  • 2 el mosterd
  • 40 g boter
  • 6 takjes tijm
  • 4 takjes rozemarijn
  • 4 takjes verse oregano

Begin met koken

: 45 min. + kooktijd : 45 min.
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Smeer de kip in met olijfolie. Kruid ze met zout en peper. Bestrooi ze met de rozemarijn, de oregano en takjes tijm (laat 1/3 voor later). Bak de kip 1.30 u, maar verlaag de temperatuur van de oven na 20 min. tot 160°C. Bedruip de kip af en toe met het kookvocht.
2
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
3
Laat de helft van de boter, de olijfolie en de honing in een grote braadpan smelten. Voeg de gehalveerde witloofstronkjes toe. Leg ze dicht op elkaar, met de snijkant naar onder. Giet er het water bij en laat sudderen tot het water volledig verdampt is. Haal de witloofstronkjes van het vuur zodra hun onderkant bruin kleurt.
4
Pel de uien en snijd ze in kleine partjes. Fruit ze 15 min. op een matig vuurtje in een braadpan met olijfolie.
5
Laat de boter zachtjes smelten in een grote stoofpan. Bestuif de boter met bloem en meng 2 min. Meng beetje bij beetje met de kippenbouillon en voeg dan de zure room en de mosterd toe. Laat zachtjes sudderen tot een smeuïge saus.
6
Snijd het gerookte spek in grote spekblokjes. Voeg de uien toe aan de saus en droog de pan met keukenpapier. Bak er de spekblokjes in, eerst op een zacht vuurtje. Laat de spekblokjes uitlekken en voeg ze toe aan de saus, met de stukjes kip en het witloof. Breng verder op smaak en bestrooi met tijm.
7
Dien heel warm op, met de rijst.
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Smeer de kip in met olijfolie. Kruid ze met zout en peper. Bestrooi ze met de rozemarijn, de oregano en takjes tijm (laat 1/3 voor later). Bak de kip 1.30 u, maar verlaag de temperatuur van de oven na 20 min. tot 160°C. Bedruip de kip af en toe met het kookvocht.
2
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
3
Laat de helft van de boter, de olijfolie en de honing in een grote braadpan smelten. Voeg de gehalveerde witloofstronkjes toe. Leg ze dicht op elkaar, met de snijkant naar onder. Giet er het water bij en laat sudderen tot het water volledig verdampt is. Haal de witloofstronkjes van het vuur zodra hun onderkant bruin kleurt.
4
Pel de uien en snijd ze in kleine partjes. Fruit ze 15 min. op een matig vuurtje in een braadpan met olijfolie.
5
Laat de boter zachtjes smelten in een grote stoofpan. Bestuif de boter met bloem en meng 2 min. Meng beetje bij beetje met de kippenbouillon en voeg dan de zure room en de mosterd toe. Laat zachtjes sudderen tot een smeuïge saus.
6
Snijd het gerookte spek in grote spekblokjes. Voeg de uien toe aan de saus en droog de pan met keukenpapier. Bak er de spekblokjes in, eerst op een zacht vuurtje. Laat de spekblokjes uitlekken en voeg ze toe aan de saus, met de stukjes kip en het witloof. Breng verder op smaak en bestrooi met tijm.
7
Dien heel warm op, met de rijst.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 633; energie (kCal): 151; vetten (g): 7,4; verzadigde vetten (g): 3,2; koolhydraten (g): 8,3; suikers (g): 1,2; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 12,5; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 1186,1
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 633; energie (kCal): 151; vetten (g): 7,4; verzadigde vetten (g): 3,2; koolhydraten (g): 8,3; suikers (g): 1,2; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 12,5; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 1186,1
Frans
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Mechelse koekoek
Delhaize Mechelse koekoek
2 × +/- 1,3 kg
-20%
+/-€
10
35
€12,94
Spek | Ontbijt
Delhaize Spek | Ontbijt
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
35
Witloof | Voorgegaard
* Witloof | Voorgegaard
2 × 250 gr
3
49
Gesneden ajuinen
Delhaize Gesneden ajuinen
600 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
1
45
Rijst | Half volkoren | Bio
Delhaize Rijst | Half volkoren | Bio
500 gr
Bio
    2
    65
    Tarwebloem
    Delhaize Tarwebloem
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    35
    Room | Gesteriliseerd | Vol-Romig | 35% v.g.
    Delhaize Room | Gesteriliseerd | Vol-Romig | 35% v.g.
    25 cl
    3
    39
    Honing | Bloemen | Squeeze
    Delhaize Honing | Bloemen | Squeeze
    350 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    19
    Mineraalwater | Niet bruisend | PET
    Vittel Mineraalwater | Niet bruisend | PET
    8 x 33 cl
    5
    79
    Bouillon met laag zoutgehalte   | Kip |  108 g
    Knorr Bouillon met laag zoutgehalte | Kip | 108 g
    109 gr
    3+1 gratis
    2
    69
    Mosterd | Originale
    Maille Mosterd | Originale
    360 gr
    3
    99
    Boter | Gezouten
    Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    39
    Kruiden | Tijm
    Santa Maria Kruiden | Tijm
    15 gr
    -10% voor 3
    2
    75
    Kruiden | Rozemarijn
    Santa Maria Kruiden | Rozemarijn
    21 gr
    -10% voor 3
    2
    95
    Kruiden | Oregano
    Santa Maria Kruiden | Oregano
    5 gr
    -10% voor 3
    2
    95

    Reeds in je keuken

    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    -10% voor 3
    4
    29
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Totaal:
    +/-€68,75