⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenWaterzooi van de Noordzee
Delhaize logo
  • Waterzooi van de Noordzee
    A

Waterzooi van de Noordzee

Waterzooi van de NoordzeeA
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 el bloem
  • fijngesneden peterselie of kervel
  • 50 g gepelde grijze garnalen
  • 1 kruidentuiltje
  • 350 g kabeljauwfilet
  • 20 cl melk
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • 2 preiwitten
  • 1 stengel bleekselderij
  • 200 g tongfilets
  • 5 cl verse room
  • 1 vetarm visbouillonblokje
  • 19 cl visfond
  • 3 wortelen
  • 2 el bloem
  • fijngesneden peterselie of kervel
  • 50 g gepelde grijze garnalen
  • 1 kruidentuiltje
  • 350 g kabeljauwfilet
  • 20 cl melk
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • 2 preiwitten
  • 1 stengel bleekselderij
  • 200 g tongfilets
  • 5 cl verse room
  • 1 vetarm visbouillonblokje
  • 19 cl visfond
  • 3 wortelen

Begin met koken

1
Snij de groenten in ringen en fruit ze in de olie in een stoofpot op een zacht vuur. Zet het deksel op de pot en laat 10 min. stoven.
2
Bestrooi met bloem, meng 30 sec. en giet er de melk bij. Meng goed en voeg de visfond toe, 25 cl water, het verkruimelde bouillonblokje en het kruidentuiltje. Breng aan de kook, dek af en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.
3
Rol ondertussen de tongfilets op (met de velkant naar binnen) en prik ze vast met een tandenstoker. Snij de kabeljauw in stukken.
4
Doe de vis bij in de stoofpot en laat, vanaf het hernemen van het kookpunt, nog 5 min. sudderen op een heel zacht vuur,
5
Voeg de garnalen toe en neem meteen van het vuur. Breng op smaak met peper en zout. Verwijder de tandenstokers en dien op in diepe borden. Bestrooi met fijngesneden peterselie of kervel.
6
Geef er rijst bij, gekookte aardappelen of gewoonweg lekker meergranenbrood.
1
Snij de groenten in ringen en fruit ze in de olie in een stoofpot op een zacht vuur. Zet het deksel op de pot en laat 10 min. stoven.
2
Bestrooi met bloem, meng 30 sec. en giet er de melk bij. Meng goed en voeg de visfond toe, 25 cl water, het verkruimelde bouillonblokje en het kruidentuiltje. Breng aan de kook, dek af en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.
3
Rol ondertussen de tongfilets op (met de velkant naar binnen) en prik ze vast met een tandenstoker. Snij de kabeljauw in stukken.
4
Doe de vis bij in de stoofpot en laat, vanaf het hernemen van het kookpunt, nog 5 min. sudderen op een heel zacht vuur,
5
Voeg de garnalen toe en neem meteen van het vuur. Breng op smaak met peper en zout. Verwijder de tandenstokers en dien op in diepe borden. Bestrooi met fijngesneden peterselie of kervel.
6
Geef er rijst bij, gekookte aardappelen of gewoonweg lekker meergranenbrood.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 334; energie (kCal): 80; vetten (g): 3,5; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 3,9; suikers (g): 1,7; vezels (g): ; eiwitten (g): 8,2; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 332,64
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 334; energie (kCal): 80; vetten (g): 3,5; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 3,9; suikers (g): 1,7; vezels (g): ; eiwitten (g): 8,2; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 332,64
Belgisch
Moederdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49
Gekooktegrijze garnalen | Noordzee
Delhaize Gekooktegrijze garnalen | Noordzee
100 gr
6
29
Kruidentuiltje | Verpakt
Delhaize Kruidentuiltje | Verpakt
20 gr
1
75
Kabeljauwfilet | IJsland
Delhaize Kabeljauwfilet | IJsland
2 × +/- 330 gr
+/-€
8
08
Prei | Fijngesneden
Delhaize Prei | Fijngesneden
300 gr
2de tegen -50%
1
69
Groene selder | Bio
Delhaize Groene selder | Bio
350 gr
Bio
    2
    29
    Tongfilet | Noordzee
    Delhaize Tongfilet | Noordzee
    2 × +/- 193 gr
    +/-€
    14
    28
    Room | Zuur | 15 % V.G.
    Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
    200 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    15
    Visfumet
    North Sea Chefs Visfumet
    400 gr
    3
    99
    Visfumet
    North Sea Chefs Visfumet
    400 gr
    3
    99
    Wortelen | Bos | Verpakt
    Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
    1 st
    2
    19

    Reeds in je keuken

    Tarwebloem
    Delhaize Tarwebloem
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    35
    Melk | Halfvol | Zonder lactose
    Dilea Melk | Halfvol | Zonder lactose
    1 l
    2de tegen -50%
    2
    79
    Olie | Arachide
    Delhaize Olie | Arachide
    1 l
    • little-lione.external.82792960.svg
    3
    19
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Totaal:
    +/-€69,55