Recept zoekresultatenKalfsfricassee op Italiaanse wijze met geroosterde aardappelen
Delhaize logo
  • Kalfsfricassee op Italiaanse wijze met geroosterde aardappelen
    A

Kalfsfricassee op Italiaanse wijze met geroosterde aardappelen

Kalfsfricassee op Italiaanse wijze met geroosterde aardappelenA
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 kg kalfsblanquette
  • 1 broccoli
  • 800 g aardappelen
  • 100 g groene olijven, ontpit
  • 1 teentje knoflook
  • 2 uien
  • 70 g tomatenpuree
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 vetarm runderbouillonblokje
  • 2 el bloem
  • 4 dl water
  • 5 e.l. olijfolie
  • 1 g boter
  • fleur de sel
  • peper
  • 1 kg kalfsblanquette
  • 1 broccoli
  • 800 g aardappelen
  • 100 g groene olijven, ontpit
  • 1 teentje knoflook
  • 2 uien
  • 70 g tomatenpuree
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 vetarm runderbouillonblokje
  • 2 el bloem
  • 4 dl water
  • 5 e.l. olijfolie
  • 1 g boter
  • fleur de sel

Begin met koken

: 30 min. bereidingstijd + 1 u 30 min. kooktijd
1
Doe 2 eetlepels olie in een stoofpan en bak er de gehakte uien in aan op zacht vuur. Voeg het geperste lookteentje toe, dek af en laat zacht fruiten.
2
Doe de boter en 1 eetlepel olie in een grote braadpan en bak er het in blokjes gesneden vlees in op hoog vuur. Kruid met peper en zout.
3
Bestrooi de uien met de bloem en roer 30 sec. voeg dan het water toe, het verkruimelde bouillonblokje, de tomatenpuree en het kruidentuiltje. Voeg ook het vlees toe. Doe 20 cl water in de braadpan, roer de aanbaksels los en giet alles in de stoofpan. Dek af en laat 1 u 30 min. pruttelen op heel zacht vuur.
4
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Was de aardappelen goed, snij ze in stukken en leg ze in een grote ovenschaal. Overgiet met 2 eetlepels olie, meng goed, bestrooi met fleur de sel en rozemarijnblaadjes. Laat ongeveer 45 min. bakken, roer halverwege de baktijd om.
5
Maak de broccoliroosjes los en kook ze gaar op de manier van jouw keuze. Doe ze bij in de stoofpan en voeg de olijven toe. Meng goed, breng op smaak met peper en zout en laat nog 2 min. sudderen.
6
Serveer goed warm met de geroosterde aardappelen.
1
Doe 2 eetlepels olie in een stoofpan en bak er de gehakte uien in aan op zacht vuur. Voeg het geperste lookteentje toe, dek af en laat zacht fruiten.
2
Doe de boter en 1 eetlepel olie in een grote braadpan en bak er het in blokjes gesneden vlees in op hoog vuur. Kruid met peper en zout.
3
Bestrooi de uien met de bloem en roer 30 sec. voeg dan het water toe, het verkruimelde bouillonblokje, de tomatenpuree en het kruidentuiltje. Voeg ook het vlees toe. Doe 20 cl water in de braadpan, roer de aanbaksels los en giet alles in de stoofpan. Dek af en laat 1 u 30 min. pruttelen op heel zacht vuur.
4
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Was de aardappelen goed, snij ze in stukken en leg ze in een grote ovenschaal. Overgiet met 2 eetlepels olie, meng goed, bestrooi met fleur de sel en rozemarijnblaadjes. Laat ongeveer 45 min. bakken, roer halverwege de baktijd om.
5
Maak de broccoliroosjes los en kook ze gaar op de manier van jouw keuze. Doe ze bij in de stoofpan en voeg de olijven toe. Meng goed, breng op smaak met peper en zout en laat nog 2 min. sudderen.
6
Serveer goed warm met de geroosterde aardappelen.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 472; energie (kCal): 113; vetten (g): 4,8; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 8,5; suikers (g): 0,5; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 8,6; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 751,68
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 472; energie (kCal): 113; vetten (g): 4,8; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 8,5; suikers (g): 0,5; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 8,6; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 751,68
Italiaans
Diner
Hoofdgerecht