⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenMedaillon van hinde met Luikse siroop
Delhaize logo
  • Medaillon van hinde met Luikse siroop

Medaillon van hinde met Luikse siroop

Medaillon van hinde met Luikse siroop
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • boter
  • 2 afgestreken el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 4 hindemedaillons
  • 1 kruidentuiltje
  • 100 g Luikse siroop
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • 30 cl rode wijn
  • 2 wortelen
  • 1 kl zwarte peperbollen
  • boter
  • 2 afgestreken el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 4 hindemedaillons
  • 1 kruidentuiltje
  • 100 g Luikse siroop
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • 30 cl rode wijn
  • 2 wortelen
  • 1 kl zwarte peperbollen

Begin met koken

1
De dag voordien: meng de wijn met de in rondjes gesneden wortelen, de fijngesnipperde sjalotten, het kruidentuiltje en de peper. Leg er het vlees in, dek af en zet in de koelkast. 
2
Neem de bereiding 30 min. op voorhand uit de koelkast. 
3
Haal het vlees uit de marinade en dep het droog. Smelt de boter en de olie in een braadpan. Bak het vlees bruin op een hoog vuur gedurende 1,5 min. per kant. Verlaag het vuur en laat nog 4 min. aan weerskanten bakken op een zacht vuur. Kruid op het einde met peper en zout. 
4
Zeef ondertussen de marinade en giet 20 cl in een steelpan. Voeg de Luikse siroop en het bindmiddel toe, breng aan de kook en laat langzaam sudderen. Breng op smaak met peper en zout. 
5
Leg de medaillons op de borden en nappeer met de saus. Serveer met gegratineerde aardappelschijfjes.
1
De dag voordien: meng de wijn met de in rondjes gesneden wortelen, de fijngesnipperde sjalotten, het kruidentuiltje en de peper. Leg er het vlees in, dek af en zet in de koelkast. 
2
Neem de bereiding 30 min. op voorhand uit de koelkast. 
3
Haal het vlees uit de marinade en dep het droog. Smelt de boter en de olie in een braadpan. Bak het vlees bruin op een hoog vuur gedurende 1,5 min. per kant. Verlaag het vuur en laat nog 4 min. aan weerskanten bakken op een zacht vuur. Kruid op het einde met peper en zout. 
4
Zeef ondertussen de marinade en giet 20 cl in een steelpan. Voeg de Luikse siroop en het bindmiddel toe, breng aan de kook en laat langzaam sudderen. Breng op smaak met peper en zout. 
5
Leg de medaillons op de borden en nappeer met de saus. Serveer met gegratineerde aardappelschijfjes.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g
Maizena Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g
250 gr
2
29
Hinde | Stoofsel
Delhaize Hinde | Stoofsel
+/- 450 gr
+/-€
9
22
Kruiden | Kruidenbuiltje
Santa Maria Kruiden | Kruidenbuiltje
14 gr
5
59
Luikse siroop | Abrikozen
Meurens Luikse siroop | Abrikozen
300 gr
3
05
Pays d'Oc | Cabernet Sauvignon
Delhaize Pays d'Oc | Cabernet Sauvignon
75 cl
2+1 gratis
3
99
Gestoomde worteltjes
* Gestoomde worteltjes
250 gr
2
99
Kruiden | Roze peperbollen
Santa Maria Kruiden | Roze peperbollen
21 gr
4
65

Reeds in je keuken

Melkerijboter
Delhaize Melkerijboter
250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
25
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Totaal:
+/-€31,78