1
De dag voordien: meng de wijn met de in rondjes gesneden wortelen, de fijngesnipperde sjalotten, het kruidentuiltje en de peper. Leg er het vlees in, dek af en zet in de koelkast.
2
Neem de bereiding 30 min. op voorhand uit de koelkast.
3
Haal het vlees uit de marinade en dep het droog. Smelt de boter en de olie in een braadpan. Bak het vlees bruin op een hoog vuur gedurende 1,5 min. per kant. Verlaag het vuur en laat nog 4 min. aan weerskanten bakken op een zacht vuur. Kruid op het einde met peper en zout.
4
Zeef ondertussen de marinade en giet 20 cl in een steelpan. Voeg de Luikse siroop en het bindmiddel toe, breng aan de kook en laat langzaam sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
5
Leg de medaillons op de borden en nappeer met de saus. Serveer met gegratineerde aardappelschijfjes.
1
De dag voordien: meng de wijn met de in rondjes gesneden wortelen, de fijngesnipperde sjalotten, het kruidentuiltje en de peper. Leg er het vlees in, dek af en zet in de koelkast.
2
Neem de bereiding 30 min. op voorhand uit de koelkast.
3
Haal het vlees uit de marinade en dep het droog. Smelt de boter en de olie in een braadpan. Bak het vlees bruin op een hoog vuur gedurende 1,5 min. per kant. Verlaag het vuur en laat nog 4 min. aan weerskanten bakken op een zacht vuur. Kruid op het einde met peper en zout.
4
Zeef ondertussen de marinade en giet 20 cl in een steelpan. Voeg de Luikse siroop en het bindmiddel toe, breng aan de kook en laat langzaam sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
5
Leg de medaillons op de borden en nappeer met de saus. Serveer met gegratineerde aardappelschijfjes.