Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenKoninginnehapje
Delhaize logo
  • Koninginnehapje
    C

Koninginnehapje

KoninginnehapjeC
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 400 à 500 g kippenwit
  • 4 bladerdeeggebakjes om te vullen
  • 40 g bloem
  • 50 g boter
  • 1 citroen
  • 1 eierdooier
  • 2 el fijngesneden peterselie
  • 1 el olijfolie
  • 1 schaaltje Parijse champignons (250 g)
  • peper
  • 10 cl verse room
  • 1 vetarm gevogeltebouillonblokje
  • 400 à 500 g kippenwit
  • 4 bladerdeeggebakjes om te vullen
  • 40 g bloem
  • 50 g boter
  • 1 citroen
  • 1 eierdooier
  • 2 el fijngesneden peterselie
  • 1 el olijfolie
  • 1 schaaltje Parijse champignons (250 g)
  • peper
  • 10 cl verse room
  • 1 vetarm gevogeltebouillonblokje

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op th. 5 – 150° C om er de lege bladerdeeggebakjes in op te warmen.
2
Snij de kipfilets in blokjes en bak ze in een nootje boter (10 g) en de olie in een grote braadpan op een vrij hoog vuur. Snij ondertussen de champignons in plakjes.
3
Neem de bruingebakken kippenblokjes uit de pan en bak er de fijngesneden champignons in. Overgiet met 1 eetlepel citroensap en bak tot ze al hun vocht hebben vrijgegeven.
4
Smelt ondertussen de resterende boter in een steelpan. Bestrooi met de bloem, meng 30 sec. en doe er geleidelijk aan en al kloppend 50 cl warm water bij. Voeg het verkruimelde bouillonblokje toe en de room. Breng langzaam aan de kook, roer af en toe. Laat 2 min. indikken op een zacht vuur. Neem van het vuur, voeg de eierdooier toe en klop stevig.
5
Voeg de kip bij de champignons, doe er de peterselie bij, meng 30 sec. en neem van het vuur. Voeg de saus toe, meng en breng op smaak met peper en zout. Naar eigen smaak kan je nog 1 of 2 eetlepels citroensap toevoegen.
6
Vul de gebakjes met de kip en dien meteen op. Serveer met rijst, puree of frieten en sla.
1
Verwarm de oven voor op th. 5 – 150° C om er de lege bladerdeeggebakjes in op te warmen.
2
Snij de kipfilets in blokjes en bak ze in een nootje boter (10 g) en de olie in een grote braadpan op een vrij hoog vuur. Snij ondertussen de champignons in plakjes.
3
Neem de bruingebakken kippenblokjes uit de pan en bak er de fijngesneden champignons in. Overgiet met 1 eetlepel citroensap en bak tot ze al hun vocht hebben vrijgegeven.
4
Smelt ondertussen de resterende boter in een steelpan. Bestrooi met de bloem, meng 30 sec. en doe er geleidelijk aan en al kloppend 50 cl warm water bij. Voeg het verkruimelde bouillonblokje toe en de room. Breng langzaam aan de kook, roer af en toe. Laat 2 min. indikken op een zacht vuur. Neem van het vuur, voeg de eierdooier toe en klop stevig.
5
Voeg de kip bij de champignons, doe er de peterselie bij, meng 30 sec. en neem van het vuur. Voeg de saus toe, meng en breng op smaak met peper en zout. Naar eigen smaak kan je nog 1 of 2 eetlepels citroensap toevoegen.
6
Vul de gebakjes met de kip en dien meteen op. Serveer met rijst, puree of frieten en sla.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 786; energie (kCal): 188; vetten (g): 12,3; verzadigde vetten (g): 6,5; koolhydraten (g): 7,4; suikers (g): 0,9; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 11,8; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 545,39
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 786; energie (kCal): 188; vetten (g): 12,3; verzadigde vetten (g): 6,5; koolhydraten (g): 7,4; suikers (g): 0,9; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 11,8; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 545,39
Belgisch
Diner
Alle seizoenen
Sauzen

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Olie | Zonnebloem
1 l

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Filetblokjes | Kip
Delhaize Filetblokjes | Kip
+/- 400 gr
+/-€
5
60
Koninginnenhapje | 4 stuks
Delhaize Koninginnenhapje | 4 stuks
140 gr
3
89
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Kruiden | Peterselie
Santa Maria Kruiden | Peterselie
8 gr
-10% voor 3
2
95
Witte champignons | Belgisch
Delhaize Witte champignons | Belgisch
250 gr
2+1 gratis
1
49
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Gevogelte | Fond | Licht
Delhaize Gevogelte | Fond | Licht
22 cl
3
99

Reeds in je keuken

Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Boter | Zacht
Paysan Breton Boter | Zacht
125 gr
2
39
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Totaal:
+/-€21,45