1
Hak de selder, 1 ui en de wortel in grove stukken.
2
Breng het water aan de kook. Voeg de soepkip, de grofgehakte groenten en het kruidentuiltje toe. Laat 3 u koken op een zacht vuur.
3
Haal de kip uit de pot en pluk in stukken. Giet de bouillon niet weg, je hebt hem nodig voor de roux.
4
Stoof de champignons aan en blus met citroensap.
5
Rol kleine balletjes van het gehakt.
6
Stoof de andere fijngesnipperde ui in een klontje boter en bak er de gehaktballetjes in.
7
Maak een roux: laat het boter smelten en klop er de bloem bij, leng aan met 1 l kipbouillon. Kruid met peper en zout. Voeg de kip, champignons en gehaktballetjes toe aan de roux. Haal de pot van het vuur en voeg de room en 1 ei toe en roer, voor de tweede binding. Voeg net voor het opdienen enkele druppels citroensap toe en versgemalen zwarte peper.
8
Verwarm de oven voor op 190°C. Steek voor het krokantje een stukje bladerdeeg uit in een leuke vorm, strijk in met losgeklopt ei en zet in de oven gedurende 10 min.
9
Dien op met een kommetje gemengde groene sla en gehalveerde kerstomaatjes.
1
Hak de selder, 1 ui en de wortel in grove stukken.
2
Breng het water aan de kook. Voeg de soepkip, de grofgehakte groenten en het kruidentuiltje toe. Laat 3 u koken op een zacht vuur.
3
Haal de kip uit de pot en pluk in stukken. Giet de bouillon niet weg, je hebt hem nodig voor de roux.
4
Stoof de champignons aan en blus met citroensap.
5
Rol kleine balletjes van het gehakt.
6
Stoof de andere fijngesnipperde ui in een klontje boter en bak er de gehaktballetjes in.
7
Maak een roux: laat het boter smelten en klop er de bloem bij, leng aan met 1 l kipbouillon. Kruid met peper en zout. Voeg de kip, champignons en gehaktballetjes toe aan de roux. Haal de pot van het vuur en voeg de room en 1 ei toe en roer, voor de tweede binding. Voeg net voor het opdienen enkele druppels citroensap toe en versgemalen zwarte peper.
8
Verwarm de oven voor op 190°C. Steek voor het krokantje een stukje bladerdeeg uit in een leuke vorm, strijk in met losgeklopt ei en zet in de oven gedurende 10 min.
9
Dien op met een kommetje gemengde groene sla en gehalveerde kerstomaatjes.