Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenVol-au-vent met een krokantje
Delhaize logo
  • Vol-au-vent met een krokantje

Vol-au-vent met een krokantje

Vol-au-vent met een krokantje
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 12 kerstomaatjes
  • 1,5 l water
  • peper van de molen
  • 1 kruidentuiltje
  • 2 dl room
  • 1 klontje boter (voor het bakken)
  • 60 g bloem
  • 4 vellen bladerdeeg
  • 150 g gemengde groene salade
  • 1 kip
  • 1 citroen
  • 250 g kastanjechampignons
  • 2 uien
  • 1 wortel
  • 1 takje selder
  • 2 eieren
  • 250 g gemengd gehakt
  • 12 kerstomaatjes
  • 1,5 l water
  • peper van de molen
  • 1 kruidentuiltje
  • 2 dl room
  • 1 klontje boter (voor het bakken)
  • 60 g bloem
  • 4 vellen bladerdeeg
  • 150 g gemengde groene salade
  • 1 kip
  • 1 citroen
  • 250 g kastanjechampignons
  • 2 uien
  • 1 wortel
  • 1 takje selder

Begin met koken

: 30 min + 3 u kooktijd
1
Hak de selder, 1 ui en de wortel in grove stukken.
2
Breng het water aan de kook. Voeg de soepkip, de grofgehakte groenten en het kruidentuiltje toe. Laat 3 u koken op een zacht vuur.
3
Haal de kip uit de pot en pluk in stukken. Giet de bouillon niet weg, je hebt hem nodig voor de roux.
4
Stoof de champignons aan en blus met citroensap.
5
Rol kleine balletjes van het gehakt.
6
Stoof de andere fijngesnipperde ui in een klontje boter en bak er de gehaktballetjes in.
7
Maak een roux: laat het boter smelten en klop er de bloem bij, leng aan met 1 l kipbouillon. Kruid met peper en zout. Voeg de kip, champignons en gehaktballetjes toe aan de roux. Haal de pot van het vuur en voeg de room en 1 ei toe en roer, voor de tweede binding. Voeg net voor het opdienen enkele druppels citroensap toe en versgemalen zwarte peper.
8
Verwarm de oven voor op 190°C. Steek voor het krokantje een stukje bladerdeeg uit in een leuke vorm, strijk in met losgeklopt ei en zet in de oven gedurende 10 min.
9
Dien op met een kommetje gemengde groene sla en gehalveerde kerstomaatjes.
1
Hak de selder, 1 ui en de wortel in grove stukken.
2
Breng het water aan de kook. Voeg de soepkip, de grofgehakte groenten en het kruidentuiltje toe. Laat 3 u koken op een zacht vuur.
3
Haal de kip uit de pot en pluk in stukken. Giet de bouillon niet weg, je hebt hem nodig voor de roux.
4
Stoof de champignons aan en blus met citroensap.
5
Rol kleine balletjes van het gehakt.
6
Stoof de andere fijngesnipperde ui in een klontje boter en bak er de gehaktballetjes in.
7
Maak een roux: laat het boter smelten en klop er de bloem bij, leng aan met 1 l kipbouillon. Kruid met peper en zout. Voeg de kip, champignons en gehaktballetjes toe aan de roux. Haal de pot van het vuur en voeg de room en 1 ei toe en roer, voor de tweede binding. Voeg net voor het opdienen enkele druppels citroensap toe en versgemalen zwarte peper.
8
Verwarm de oven voor op 190°C. Steek voor het krokantje een stukje bladerdeeg uit in een leuke vorm, strijk in met losgeklopt ei en zet in de oven gedurende 10 min.
9
Dien op met een kommetje gemengde groene sla en gehalveerde kerstomaatjes.
Nutritionele informatie
Energie: 915 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Kids
Diner
Zomer
Hoofdgerecht