⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenGevogeltepastei
Delhaize logo
  • Gevogeltepastei

Gevogeltepastei

Gevogeltepastei
Moeilijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 205 g schorseneren (bokaal, uitgelekt gewicht)
  • 1 grote ui
  • 1/2 g boter
  • 10 cl droge witte wijn
  • 1 ei
  • 25 cl kippenbouillon
  • 4 kippenlevers
  • 2 el bloem
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 250 g Parijse champignons
  • 100 g blokjes gedroogde Superano ham
  • 2 vellen bladerdeeg
  • 600 g kippenborstfilets
  • 1 wortel
  • 1 el olijfolie
  • 205 g schorseneren (bokaal, uitgelekt gewicht)
  • 1 grote ui
  • 1/2 g boter
  • 10 cl droge witte wijn
  • 1 ei
  • 25 cl kippenbouillon
  • 4 kippenlevers
  • 2 el bloem
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 250 g Parijse champignons
  • 100 g blokjes gedroogde Superano ham
  • 2 vellen bladerdeeg
  • 600 g kippenborstfilets
  • 1 wortel
  • 1 el olijfolie

Begin met koken

: 30 min + baktijd 40 min
1
Hak de ui fijn, snij de kipfilets in blokjes en de kippenlevers in kleine stukken. Bak alles aan in de olie en de boter in een grote, diepe pan op vrij hoog vuur.
2
Voeg de in plakjes gesneden champignons toe en laat bakken tot al het vrijgekomen vocht verdampt is. Kruid met peper en zout, voeg de nootmuskaat toe en bestrooi met bloem. Roer 1 minuut, voeg dan de witte wijn toe.
3
Doe er de in schijfjes gesneden wortel en de bouillon bij. Dek af en laat 10 minuten op zacht vuur sudderen.
4
Giet de schorseneren af en snij ze in stukken. Doe ze bij in de pan, evenals de blokjes ham. Meng, laat nog 2 minuten sudderen en breng op smaak met peper en zout indien nodig. Doe de bereiding in een grote schotel en laat lauw worden.
5
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
6
Leg het eerste bladerdeeg (op het bakpapier van de verpakking) in een grote, diepe taartvorm. Schep er de bereiding in, maak het oppervlak glad en bestrijk de deegrand met water. Leg er de tweede deegcirkel over, druk de randen goed op elkaar. Vouw het overtollige deeg naar binnen. Bestrijk met losgeklopt ei en maak een gaatje in het midden van het deegdeksel.
7
Laat 40 minuten in de oven bakken. Til uit de vorm door met 4 handen aan het bakpapier te trekken en serveer warm met een salade.
1
Hak de ui fijn, snij de kipfilets in blokjes en de kippenlevers in kleine stukken. Bak alles aan in de olie en de boter in een grote, diepe pan op vrij hoog vuur.
2
Voeg de in plakjes gesneden champignons toe en laat bakken tot al het vrijgekomen vocht verdampt is. Kruid met peper en zout, voeg de nootmuskaat toe en bestrooi met bloem. Roer 1 minuut, voeg dan de witte wijn toe.
3
Doe er de in schijfjes gesneden wortel en de bouillon bij. Dek af en laat 10 minuten op zacht vuur sudderen.
4
Giet de schorseneren af en snij ze in stukken. Doe ze bij in de pan, evenals de blokjes ham. Meng, laat nog 2 minuten sudderen en breng op smaak met peper en zout indien nodig. Doe de bereiding in een grote schotel en laat lauw worden.
5
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
6
Leg het eerste bladerdeeg (op het bakpapier van de verpakking) in een grote, diepe taartvorm. Schep er de bereiding in, maak het oppervlak glad en bestrijk de deegrand met water. Leg er de tweede deegcirkel over, druk de randen goed op elkaar. Vouw het overtollige deeg naar binnen. Bestrijk met losgeklopt ei en maak een gaatje in het midden van het deegdeksel.
7
Laat 40 minuten in de oven bakken. Til uit de vorm door met 4 handen aan het bakpapier te trekken en serveer warm met een salade.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Diner
Herfst,Winter
Voorgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Lever van gevogelte
4

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Blokjes ham
100 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Schorseneren
Hak Schorseneren
205 gr
3
29
Somontano | Chardonnay
Vinas Del Vero Somontano | Chardonnay
37,5 cl
2+1 gratis
3
99
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Bouillon| Kip
Fundo Bouillon| Kip
46,5 cl
2de tegen -50%
4
69
Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
35 gr
4
99
Witte champignons | Belgisch
Delhaize Witte champignons | Belgisch
250 gr
1
49
Bladerdeeg
Herta Bladerdeeg
2 × 230 gr
2de tegen -50%
1
99
Filet | Kip
Delhaize Filet | Kip
600 gr
7
80
Gestoomde worteltjes
* Gestoomde worteltjes
250 gr
2
99

Reeds in je keuken

Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Totaal:
€34,91