1
Hak de ui fijn, snij de kipfilets in blokjes en de kippenlevers in kleine stukken. Bak alles aan in de olie en de boter in een grote, diepe pan op vrij hoog vuur.
2
Voeg de in plakjes gesneden champignons toe en laat bakken tot al het vrijgekomen vocht verdampt is. Kruid met peper en zout, voeg de nootmuskaat toe en bestrooi met bloem. Roer 1 minuut, voeg dan de witte wijn toe.
3
Doe er de in schijfjes gesneden wortel en de bouillon bij. Dek af en laat 10 minuten op zacht vuur sudderen.
4
Giet de schorseneren af en snij ze in stukken. Doe ze bij in de pan, evenals de blokjes ham. Meng, laat nog 2 minuten sudderen en breng op smaak met peper en zout indien nodig. Doe de bereiding in een grote schotel en laat lauw worden.
5
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
6
Leg het eerste bladerdeeg (op het bakpapier van de verpakking) in een grote, diepe taartvorm. Schep er de bereiding in, maak het oppervlak glad en bestrijk de deegrand met water. Leg er de tweede deegcirkel over, druk de randen goed op elkaar. Vouw het overtollige deeg naar binnen. Bestrijk met losgeklopt ei en maak een gaatje in het midden van het deegdeksel.
7
Laat 40 minuten in de oven bakken. Til uit de vorm door met 4 handen aan het bakpapier te trekken en serveer warm met een salade.
1
Hak de ui fijn, snij de kipfilets in blokjes en de kippenlevers in kleine stukken. Bak alles aan in de olie en de boter in een grote, diepe pan op vrij hoog vuur.
2
Voeg de in plakjes gesneden champignons toe en laat bakken tot al het vrijgekomen vocht verdampt is. Kruid met peper en zout, voeg de nootmuskaat toe en bestrooi met bloem. Roer 1 minuut, voeg dan de witte wijn toe.
3
Doe er de in schijfjes gesneden wortel en de bouillon bij. Dek af en laat 10 minuten op zacht vuur sudderen.
4
Giet de schorseneren af en snij ze in stukken. Doe ze bij in de pan, evenals de blokjes ham. Meng, laat nog 2 minuten sudderen en breng op smaak met peper en zout indien nodig. Doe de bereiding in een grote schotel en laat lauw worden.
5
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
6
Leg het eerste bladerdeeg (op het bakpapier van de verpakking) in een grote, diepe taartvorm. Schep er de bereiding in, maak het oppervlak glad en bestrijk de deegrand met water. Leg er de tweede deegcirkel over, druk de randen goed op elkaar. Vouw het overtollige deeg naar binnen. Bestrijk met losgeklopt ei en maak een gaatje in het midden van het deegdeksel.
7
Laat 40 minuten in de oven bakken. Til uit de vorm door met 4 handen aan het bakpapier te trekken en serveer warm met een salade.